Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11.2 versnelt draadloos laden iPhone

De iPhone 8 (Plus) en iPhone X kunnen draadloos laden, maar dat gaat momenteel erg traag. Apple staat maximaal 5 watt draadloze laadcapaciteit toe. Dat zorgt ervoor dat je iPhone na twee uur op een laadstation niet volledig opgeladen is.

Gelukkig is deze beperking niet hardwarematig, het zit in de software. In iOS 11.2 gaat Apple draadloos laden met 7,5 watt ondersteunen. Wij deden een test met de publieke beta en zagen een behoorlijke verbetering.

Vergelijking iOS 11.1 en iOS 11.2

Met iOS 11.2 en een oplaadcapaciteit van 7,5 watt is duidelijk verbetering te zien. De iPhone is niet alleen al na een uur voor de helft opgeladen, de laatste procenten duren ook aanzienlijk minder lang. Onder iOS 11.1 was een half uur nodig om van 95% naar 100% te gaan, maar met iOS 11.2 was de iPhone na tweeënhalf uur volledig opgeladen.

Getest met iPhone 8 en draadloos oplaadstation van Mophie – Klik/tap voor groter.

Apple verkoopt laadstations van Belkin en Mophie. Die hebben gegarandeerd een laadcapaciteit 7,5 watt, maar of andere merken dit ook ondersteunen is niet zeker en hebben we niet getest. iOS 11.2 is momenteel als publieke beta beschikbaar en de definitieve release wordt binnen enkele weken verwacht.

Kabel blijft het snelst

Heel snel zal draadloos laden overigens nooit worden. Als je een iPhone snel op wil laden, kun je daar het best een iPad-lader van 12 watt voor gebruiken. Heb je een MacBook met USB-C-lader? Dan is het mogelijk om je iPhone met een USB-C-naar-Lightning kabel te laden. Het gaat dan nog sneller dan met een iPad-lader. Apple levert standaard een adapter van 5 watt bij de iPhone.

fast-charge
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.2 versnelt draadloos laden iPhone
Sluiten