Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 november 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple vernieuwt Clips-app met selfie scenes en meer

Apple heeft een grote update voor zijn Clips-app uitgebracht. De app die je kunt gebruiken om gemakkelijk korte filmpjes te maken, krijgt een eenvoudigere interface, nieuwe stickers en effecten. iPhone X-bezitters kunnen daarnaast ‘selfie scenes’ gebruiken.

Met de Selfie Scenes kun je zonder greenscreen meteen in een andere omgeving stappen. Apple gebruikt de TrueDepth-camera van de iPhone X om je real-time los te snijden van de achtergrond.

12 real-time selfie scenes voor iPhone X

Er zijn twaalf selfie scenes die in 360 graden werken. Je kunt virtueel voor een idyllisch meertje, een theetuin of muur met graffiti gaan staan. Voor de fans van Star Wars heeft Apple een leuke verrassing. De clips-app en iPhone X laten je in de Millennium Falcon of Mega Star Destroyer stappen. De scenes zijn compleet uitgevoerd met beeld- en geluidseffecten.

Klik/tap voor groter.

Interface is overzichtelijker

Naast de selfie scenes heeft de clips-app een versimpelde interface gekregen. Het aantal knoppen is geminimaliseerd en effecten zitten centraal onder twee knoppen. In plaats van cryptische symbolen worden nu duidelijke labels met tekst gebruikt. Dat maakt de app een stuk overzichtelijker. Clips 2.0 bevat ook 16 nieuwe stickers (waaronder Star Wars), 21 soundtracks en meer posters. Tot slot worden videoclips voortaan opgeslagen in iCloud. Je kunt bijvoorbeeld op je iPhone filmen en bewerkingen op een iPad afronden.

Klik/tap voor groter.

Apple introduceerde de Clips-app in april en heeft sindsdien vaak nieuwe content toegevoegd. De vorige update stond helemaal in het teken van Disney-figuren. Ondanks die moeite hebben we niet het idee dat de app erg populair is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple vernieuwt Clips-app met selfie scenes en meer
Sluiten