Podcast-apps Castro en Overcast klaar voor iPhone X

6 reacties

Voor de iPhone X geoptimaliseerde apps volgen elkaar snel op en vandaag vestigen we de aandacht op Castro en Overcast. Deze podcast-apps waren al klaar voor het grotere scherm van de iPhone X, maar voeren nu verdere optimalisaties door.

Overcast krijgt een nieuw, donker thema dat perfect aansluit bij het OLED-scherm van de nieuwe iPhone. Castro heeft besloten de notch aan de bovenkant van de iPhone X niet langer te verbergen.

Castro: omarm de notch!

De ontwikkelaar van Castro was korte tijd mening dat het verbergen van de uitsparing aan de bovenkant van de iPhone X de beste optie was. De app had een zwarte balk aan de bovenkant waardoor het bestaan van de notch verborgen werd. Dit bleek toch niet zo’n goede beslissing en Castro omarmt nu net als andere apps de notch. Een hele verbetering.

castro voorna 001
Castro op iPhone X: voor en na de laatste update – Klik/tap voor groter.

Overcast met nieuw donker thema

Overcast is eveneens een geliefde podcast-app. De app van ontwikkelaar Marco Arment heeft een nieuw donker thema voor de iPhone X. Overcast had al een donker thema, maar dit was grijs. Het nieuwe thema is helemaal zwart en sluit daarmee perfect aan bij het OLED-scherm van de nieuwste iPhone. Het nieuwe thema is via de instellingen te activeren en daar kun je ook snel tussen thema’s wisselen activeren. Je doet dit door met twee vingers omhoog (licht) of omlaag (donker) te vegen.

overcast iphone X
Klik/tap voor groter.

Overcast heeft naast het donkere thema ook een nieuwe sleeptimer en tot slot kun je nu kiezen om het standaard iOS-lettertype in de app te gebruiken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik ben wel een Podcast junky, maar gebruik gewoon Apple’s Podcast app. Wat bieden deze apps nou voor meerwaarde? Als het interessant is, wil ik het best overwegen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Overcast is mijn persoonlijke favoriet. Vooral de ‘smart speed’ functie die podcasts vlotter maakt door stiltes te verkorten is erg goed. Zo luister je meer podcasts, zonder versnelde spraak, in minder tijd.

  Er is ook een Voice Boost-functie, maar die pakt niet bij alle podcasts goed uit. Als podcasts zelf hun spraak optimaliseren met equalizing en compressie (ik doe dit bij TechSnacks wel) is het vaak too much. Maar podcasts die niet nabewerkt worden, gaan er veel beter door klinken.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Klinkt inderdaad interessant, ik ga er dan eens naar kijken. Bedankt!

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  Overcast is top! De Apple podcast app vind ik ontzettend onoverzichtelijk en verwarrend…
  Ik verwijderde afleveringen uit de bibliotheek en was al mijn subscripties kwijt. Dat was het moment om over te stappen!

 • Profielfoto
  snorlexxx

  Pocketcasts vind ik toch nog steeds het fijnst!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Overcast is wel een fijne app, maar door het abonnementsmodel gebruik ik hem niet.
  De nieuwe Podcast app van Apple is wel ok, behalve dat je afleveringen niet kunt markeren als beluisterd (je kunt ze alleen verwijderen). En ook zijn de snelheids opties beperkt.

  Ik had graag van Overcasts SmartSpeed gebruik gemaakt maar nogmaals. Ik doe niet aan apps met abonnementen.