Beta iOS 11.2 helpt mobiele verbinding Proximus om zeep

12 reacties

Belgische iOS-gebruikers die klant bij Proximus zijn, wordt afgeraden de (publieke) beta van iOS 11.2 te installeren. Door een fout in de netwerkconfiguratie wordt mobiele data gebruiken onmogelijk. Telefoon­gesprekken komen sporadisch door.

Proximus-klanten krijgen door een nog onbekende oorzaak de netwerk­configuratie voor VTR, een provider uit Chili. Het probleem werd in onze community ontdekt en de provider zegt op de hoogte te zijn.

Downgrade naar iOS 11.1 enige oplossing

Een woordvoerder van Proximus zegt tegen OMT dat het probleem bekend is, maar dat de provider er zelf niets aan kan doen. De woordvoerder kon niet op details ingaan, maar zei dat Apple voor een oplossing moeten zorgen. Een downgrade naar iOS 11.1 is op dit moment de enige remedie.

geen service 16x9
Geen service… – Klik/tap voor groter.

Om vanaf de publieke beta van iOS 11.2 te downgraden naar iOS 11.1 dien je over de meest recente versie van iTunes te beschikken. Allereerst dien je de iPhone via USB met een Mac of PC te verbinden. Vervolgens herstart je het apparaat geforceerde opnieuw op om herstelmodus te activeren. Kies in het dialoogvenster dat verschijnt voor ‘Herstel’. Zo start je geforceerd opnieuw op

  • Op iPhone X en iPhone 8 (Plus): druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.
  • iPhone 7 (Plus): houd de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot je het scherm van de herstelmodus ziet.
  • iPhone 6s en ouder: houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot he het scherm van de herstelmodus ziet.

Laat deze knoppen niet los wanneer je het Apple logo ziet. Houd deze ingedrukt tot je het scherm van de herstelmodus met iTunes-icoon ziet.

itunes herstelmodus 001
Kies voor ‘Herstel’ om de iPhone naar iOS 11.1 te downgraden – Klik/tap voor groter.

Meer netwerkproblemen iOS 11

Het is niet de eerste keer dat iOS 11 voor netwerkproblemen zorgt. Eerder berichtten wij al dat een vervelende bug in iOS 11 nummerherkenning soms onverwacht uitschakelt. Daardoor bel je ineens anoniem, of als je altijd anoniem belde met nummerherkenning. Het is nog steeds onduidelijk dit probleem inmiddels opgelost is. (Zie → Bug: iOS 11 schakelt nummerherkenning onverwacht uit)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Reinier666

  Nummerherkenning “Het is nog steeds onduidelijk dit probleem inmiddels opgelost is”. Dit is zeker weten al met met ios 11.1 opgelost

 • Profielfoto
  Rickje

  Risico van beta, hahaha.

 • Profielfoto
  Shyos

  Uiteraard Rickje, dat is het risico.

  Maar toch fijn dat dit via fora opgemerkt en opgelost wordt waardoor je je iPhone weer op een normale manier kunt gebruiken.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @ Shyos +1

  Blij dit te weten, ik moet wel zeggen, op mijn iPhone 6S plus gebruikte ik nog de beta’s, op mijn iPhone X momenteel even niet, hoewel er wel hele mooie en nieuwe live wallpapers zijn (degene die Apple in zijn commercials gebruikt:-)

  Ik zit overigens bij Proximus dus ben blij dat dit bericht hier staat!

  Wat ik mij afvraag, er staat dat je je iPhone via usb op de computer moet aansluiten (voor mij is dit geen probleem want ik doe dat eigenlijk altijd om mijn telefoon op te laden). Maar volgens vele mensen op dit forum zou dit onnodig zijn en te oud zijn en weet ik veel wat, veel liever synchronisatie via wifi voor die mensen. Dus ik vroeg me af, kan het ook via wifi? Die reset…

 • Profielfoto
  Shyos

  @ DBLCreations , ja mooi hè die nieuwe live wallpapers maar voorlopig even niet meer.

  Een reset kan op de iPhone zelf maar een restore kan (in dit geval) enkel via iTunes.

 • Profielfoto
  Bart119

  @DBLCreations,

  Om die reden wil ik USB ook nog niet naar het museum verplaatsen. Sinds 11.0.2 doe ik mijn updates alleen nog maar via iTunes, en dit geeft minder problemen als een OTA update…

 • Profielfoto
  KriCo

  @Raymon, er is een work-around die iets makkelijker is dan een volledige restore (voor mobiele data althans), namelijk zelf een profiel instellen voor de APN instellingen voor mobiele data aan te passen. Zie https://forums.developer.apple.com/thread/91373
  Zelf enkel last van mobiel internet, geen probleem met doorkomende gesprekken.

 • Profielfoto
  XeroX

  Had net hetzelfde probleem met mijn iPhone X van vorige vrijdag al. Toen was de publieke beta voor de X al uit. Heel het weekend liggen zoeken naar een oplossing maar toen nergens iets gevonden. iPhone en iTunes gaven de hele tijd aan dat er een update was voor de aanbiederinstellingen maar er gebeurde niets. Uiteindelijk zondag teruggezet naar iOS 11.1, wel met backup van vrijdag..

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Waarom zou een provider in België settings uit Chili moeten krijgen?

 • Profielfoto
  Shyos

  Waarom zou een provider in België settings uit Chili moeten krijgen?

  Interessante vraag ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @ DBLCreations , ja mooi hè die nieuwe live wallpapers maar voorlopig even niet meer.

  Een reset kan op de iPhone zelf maar een restore kan (in dit geval) enkel via iTunes.

  Inderdaad op dit moment niet meer (of toch niet dat ik weet). Jammer dus dat je idd bepaalde dingen dus toch niet kan doen draadloos of gelijk hoe. Dus ik ben nog altijd van principe, zoals Bart119 het zo mooi verwoord: Het USB gedeelte nog niet naar het museum te verplaatsen. Ik vind het nog altijd makkelijk om gewoon via usb de nieuwste iOS enz… te downloaden:-)

 • Profielfoto
  WpV

  Kan de beta überhaupt niet installeren. Krijg bij controle van de update constant de melding dat ik niet verbonden ben met het internet. Ok een reset maakt geen verschil. Iemand een idee? Snap niet waar het mis gaat want de speedtest app geeft aan dag ik 145 Mb/ps haal…