Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 november 2017

watchOS 4: Apple Watch makkelijker aan nieuwe iPhone te koppelen

Iedereen die al enige tijd rondloopt met een Apple Watch, zal aangenaam verrast zijn door een onaangekondigde functie van watchOS 4. Je Apple Watch aan een nieuwe of andere iPhone koppelen is namelijk een stuk makkelijker geworden.

Voorheen moest je de Watch van de oude iPhone loskoppelen en weer met de nieuwe iPhone koppelen. Met watchOS 4 en iOS 11 bespaart Apple je die moeite voortaan. Je kunt meteen wisselen.

Apple Watch koppelen bij herstellen back-up

Apple biedt twee opties om je Apple Watch aan een nieuwe of andere iPhone te koppelen. Allereerst krijg je bij het herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-backup de vraag of je de Watch die aan je Apple ID is gekoppeld opnieuw wil koppelen. iOS zal dan al het werk doen, je hoeft de koppeling alleen maar op je Watch te bevestigen. Ontkoppelen of scannen van de code die op het scherm verschijnt is niet nodig. Alle instellingen en gegevens blijven ook behouden.

Klik/tap voor groter.

Handmatig koppelen

Het is ook mogelijk om een Apple Watch die al ingesteld is handmatig aan een andere iPhone te koppelen. Je doet dit via de Apple Watch-app van iOS 11. Als er geen Watch gekoppeld is, krijg je nu de mogelijkheid om een bestaande Watch te koppelen. Wanneer het slimme horloge om je pols zit en in de buurt van de iPhone gehouden wordt, zal het koppelen starten. Ook bij deze manier van koppelen blijven alle instellingen behouden.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
watchOS 4: Apple Watch makkelijker aan nieuwe iPhone te koppelen
Sluiten