watchOS 4: Apple Watch makkelijker aan nieuwe iPhone te koppelen

7 reacties

Iedereen die al enige tijd rondloopt met een Apple Watch, zal aangenaam verrast zijn door een onaangekondigde functie van watchOS 4. Je Apple Watch aan een nieuwe of andere iPhone koppelen is namelijk een stuk makkelijker geworden.

Voorheen moest je de Watch van de oude iPhone loskoppelen en weer met de nieuwe iPhone koppelen. Met watchOS 4 en iOS 11 bespaart Apple je die moeite voortaan. Je kunt meteen wisselen.

Apple Watch koppelen bij herstellen back-up

Apple biedt twee opties om je Apple Watch aan een nieuwe of andere iPhone te koppelen. Allereerst krijg je bij het herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-backup de vraag of je de Watch die aan je Apple ID is gekoppeld opnieuw wil koppelen. iOS zal dan al het werk doen, je hoeft de koppeling alleen maar op je Watch te bevestigen. Ontkoppelen of scannen van de code die op het scherm verschijnt is niet nodig. Alle instellingen en gegevens blijven ook behouden.

Apple Watch koppel setup 001
Klik/tap voor groter.

Handmatig koppelen

Het is ook mogelijk om een Apple Watch die al ingesteld is handmatig aan een andere iPhone te koppelen. Je doet dit via de Apple Watch-app van iOS 11. Als er geen Watch gekoppeld is, krijg je nu de mogelijkheid om een bestaande Watch te koppelen. Wanneer het slimme horloge om je pols zit en in de buurt van de iPhone gehouden wordt, zal het koppelen starten. Ook bij deze manier van koppelen blijven alle instellingen behouden.

Apple Watch App bestaande watch koppelen
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Ross

  Merk er niets van. Op mijn niet 2e iphone zie ik de optie met 11.1 niet om een bestaande watch te koppelen. What’s wrong?

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Zelfde hier Ross. Ik heb het ook op de oude manier moeten doen.

 • Profielfoto
  dvischjager

  Ik heb in de setup van de iPhone X aangegeven dat ik wilde koppelen, maar dat gebeurde niet. Heb het helaas ook via de oude manier moeten doen.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik heb het ook via de oude manier moeten doen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Y’all just got prank’d

 • Profielfoto
  Shmoo

  Friemelfunctie.. alsof je ook zo vaak een nieuwe iPhone koopt.

  Wat veel ellende is dat bij elke nieuwe hele watchOS versie er een compleet nieuw profiel (Apple Watch gebruiker) wordt aangemaakt in de gezonheidheid app.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Werkte bij m’n nwe iPhone X én Watch series 3 (LTE) dus wél.

  @Shmoo: Daar heb ik geen last van, wel bij nwe Watch, blijft oude ook nog zichtbaar in die App.