‘Apple’s videostreamingdienst in 2018 live’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Netflix en HBO kunnen volgend jaar op aanzienlijk meer concurrentie rekenen. Niet alleen Disney, maar ook Apple komt met een eigen streamingdienst met series en films. Volgens het Amerikaanse vakblad CCS Insight gaat Apple’s dienst al in 2018 live.

Apple experimenteerde al met eigen series, maar dat was geen succes. Planet of the Apps en Carpool Karaoke werden matig ontvangen. Dat heeft het bedrijf ook ingezien en nu staan er grote namen aan het roer.

Apple Video naast iTunes Store

In de iTunes Store zijn al langer films en series te koop, maar Apple’s streamingdienst voor video gaat het Netflix-model hanteren. Er komen naar verluidt een aantal eigen series, aangevuld met een catalogus van ouder materiaal. Apple Music werkt op dezelfde manier. Naast onbeperkt muziek streamen kun je ook nog gewoon muziek kopen in de iTunes Store. Apple’s videodienst heeft nog geen naam, maar Apple Video past prima in het rijtje met Apple TV en Apple Music.

carpool karaoke premiere
De premiere van Carpool Karaoke – Klik/tap voor groter.

Grote namen

Na het ploppen van Planet of the Apps en Carpool Karaoke heeft Apple het roer behoorlijk omgegooid. Twee topmannen van Sony Pictures zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor Apple’s videoprogrammering. Afgelopen weken bleek ook dat Apple de samenwerking met meer grote namen opzoekt. Zo is Steven Spielberg bezig met een serie voor de streamingdienst van Apple en is de schrijver van House of Cards toegevoegd aan het team dat series voor Apple maakt. Alle producties worden in een eigen studio aan het randje van Hollywood gemaakt.

5500jefferson-600
Apple betrekt binnenkort een grote, eigen studio aan het randje van Hollywood – Klik/tap voor groter.

Meer keuze of meer piraterij?

De komst van meer streamingdiensten zorgt voor meer keuzevrijheid en concurrentie op prijs. Zo heeft Disney al aangekondigd dat zijn streamingdienst -die ook in 2018 komt- goedkoper zal zijn dan Netflix. De vraag is echter of dit piraterij niet in de kaart speelt. Het is maar de vraag of consumenten willen betalen voor verschillende diensten die allemaal een klein deel van hun favoriete content hebben.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Het eerste jaar is het ‘weer’ alleen voor de Amerikaanse markt en volgt de rest van de wereld in 2019, 2020,
  Als Apple een grote jongen zou zijn met lef richting de Filmmaatschappijen moeten ze de diensten aanbieden voor alle AppleTV bezitters wereldwijd…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Verwacht ik niet. Carpool Karaoke en Planet of the Apps waren wereldwijd beschikbaar. Inclusief Nederlandse ondertiteling. Apple Music werd ook wereldwijd uitgerold.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Concurrentie op prijs? Dat is helemaal niet waar, Netflix heeft juist de prijzen verhoogd en is niet van plan die weer aantrekkelijker te maken nu er nieuwe spelers in Nederland zijn zoals Amazon Prime die ver onder de prijs dan Netflix zit en geen verschillende tarieven hanteer voor SD, HD of UHD streaming…

 • Profielfoto
  html-junky

  @Bartvandermeer: Dat heeft niks met lef te maken, het liefste had Apple elke bezitter toegang gegeven, maar Apple heeft daar niet heel veel invloed op. Je kan niet zomaar iets gaan aanbieden.

  Net zoals Netflix, als het aan hun lag hadden wij toegang tot hun complete content, want dan groeit hun klantenkring meteen heel hard, maar helaas het zit niet zo gemakkelijk, voordat een film voor ons te zien is hebben een hele waslijst van organisaties daar over vergaderd.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Dat is net wat ik bedoelde al die maanden geleden al. Altijd maar voor alles abonnementen ipv het te kunnen kopen en voor “altijd” te bezitten. In dit geval is dat misschien wel moeilijker. Maar je zit dan bv nog met je abonnement voor software, je abonnementen voor gas, elektriciteit, water, auto, verzekeringen,internet,telefoon etc etc… Dat is toch gek?

  Daarom dat ik helemaal geen voorstander ben van dit soort maandelijkse abonnementen. Ik heb nu één abonnement omdat het niet anders kan (Adobe), ik ben wel aan het kijken naar de alternatieven. Maar ik vind photoshop heel fijn werken samen met andere programma’s.

  Ik ben heel erg benieuwd hoe dit er binnen een paar maanden/jaren gaat uitzien…

 • Profielfoto
  gsmaster

  Concurrentie kan geen kwaad, moet dan wel in UHD zijn of toch een zo groot mogelijke catalogus in UHD.
  En goedkoper dan netflix UHD. We zien toch wel regelmatig eens een prijsverhoging bij netflix nu. Hopelijk tempert dit de drang wat…
  En laat ons hopen dat onze huidige tv’s gewoon een app krijgen zodat er niet weer een of ander doosje van apple hoeft gekocht te worden.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Ik vind het steeds lastiger om enthousiast te worden van Apple. Geen think different meer maar nadoen. Zal het toch alleen aan Steve Jobs hebben gelegen…?