Apple Park vanaf 17 november open voor bezoekers

7 reacties

Tijd voor een korte vakantie naar Cupertino? Vanaf 17 november kun je Apple’s nieuwe hoofdkantoor, genaamd Apple Park bezoeken. Dat heeft Apple in een interne e-mail en door middel van posters die op de campus hangen aangekondigd.

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een speciaal bezoekerscentrum dat uitkijkt op de ‘spaceship’ campus. Er is ook een Apple Store met alle Apple-producten én merchandise die nergens anders verkocht wordt.

Bezoekers welkom

De oude Apple Campus was nooit gemaakt om bezoekers te ontvangen, maar bij het nieuwe Apple Park ontbreekt het je aan niets. Het bezoekers­centrum heeft een bovenverdieping met panorama-uitzicht op het cirkelvormige hoofdgebouw, een bar en terras. Als klap op de vuurpijl staat er een maquette van het hoofdgebouw die tot leven komt via Augmented Reality.

Apple Park bezoekerscentrum 003
Welkom, volg de borden! – Klik/tap voor groter.
Apple Park bezoekerscentrum 002
Buitenkant van het bezoekerscentrum – Klik/tap voor groter.
Apple Park bezoekerscentrum 001
Deze maquette komt door middel van Augmented Reality tot leven – Klik/tap voor groter.

Apple Park is al in bedrijf

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak van 261.000 m2 en is gebouwd op 40 hectare grond. Voor medewerkers is er een fitnesscentrum van 2300m2, en een kantine waar 3000 werknemers kunnen lunchen. Het park bevat meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes voor werknemers. In de ring van het gebouw is een binnenuit met boomgaarden, grasland en een grote vijver. De eerste medewerkers houden sinds april kantoor op Apple Park en de bouw is zo goed als af.

Onlangs werd ook het eerste evenement op de nieuwe Apple Campus gehouden. De iPhone 8 en iPhone X werden in het Steve Jobs Theater, dat onderdeel van Apple Park is, onthuld.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  De interne Company Store (jeukjeuk) heeft zelfs een pasruimte die groter is dan mening pashokje van een kledingzaak alleen omdat je er een Apple t-shirtje kunt passen.

  Btw, ik moet nog iemand vinden die daar in de buurt woont want de t-shirtjes die je alleen in deze winkel kunt kopen zijn altijd extreem vet.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Shmoo: Gaan we samen?:-D

 • Profielfoto
  proXify

  Kunnen we niet allen als Apple-fan hier op onemorething een gezamenlijke voordelige groepsreis organiseren?:smile:

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zou heel graag eens gaan efffectief, maar liefst net niet met een groep als OMT – maar dat ligt dan volledig aan mij. Ik hou niet van groepskortingen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben vet gezellig in groepjes hoor… ?

  #metoo

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Goh ja, dan ga ik eindelijk weer eens naar de US of A, zit ik in Chicago, Indianapolis, etc. En dat is een rot-eind uit de buurt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben vet gezellig in groepjes hoor… ?

  #metoo

  Top! Dat is dan afgesproken:-P