Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 november 2017

Apple Maps nu met indoor-navigatie luchthavens

De Kaarten-app van Apple kan iets nieuws. Er is indoor-navigatie voor een aantal luchthavens toegevoegd, zodat je precies kunt zien waar die ene leuke winkel is of waar je moet boarden. Ook Schiphol Airport in Nederland is indoor te bekijken.

De functie werd tijdens WWDC aangekondigd, maar was niet in iOS 11 beschikbaar. Apple heeft de kaarten vandaag onaangekondigd geactiveerd. Google Maps biedt nog geen indoor-navigatie in luchthavens.

Binnenkijken bij Schiphol en meer

Je kunt bij 30 luchthavens binnenkijken, zoals altijd begint Apple met de Verenigde Staten en worden andere werelddelen mondjesmaat toegevoegd. Er zijn nu acht internationale luchthavens te bekijken, waaronder Schiphol. Dit is de complete lijst met vliegvelden.

  • Verenigde Staten: Baltimore, Chicago, Denver, Detroit, Houston, Indianapolis, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, Minneapolis, Nashville, New York, Newark, Oakland, Philadelphia, Pittsburgh, Portland, San Diego, San Jose, Seattle en Toronto.
  • Wereld: Amsterdam, Berlijn, Doha, Dubai, Genève, Hong Kong, Londen en Vancouver.
Klik/tap voor groter.

Luchthavens en winkelcentra

Luchthavens waar je binnen kunt kijken zijn te herkennen aan het label “Bekijk binnenkant” op de kaart. Dat brengt je naar een 3D-weergave van het vliegveld met daarin alle winkels, maar ook de bagagebanden, roltrappen, douaneposten, openbare toiletten en gates.

Naast luchthavens worden ook winkelcentra in kaart gebracht. Helaas zijn er nog geen Europese winkelcentra in kaart gebracht, maar je kunt deze alvast bekijken:

  • Verenigde Staten: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, Philadelphia, San Francisco, San Jose en Washington.
  • Wereld: Hong Kong, Londen en Tokio.
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Maps nu met indoor-navigatie luchthavens
Sluiten