Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 22 november 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Apple koopt maker van veelbelovende AR-bril’

De geruchten dat Apple aan een augmented reality-bril werkt, worden weer flink aangewakkerd. Volgens TechCrunch heeft het bedrijf uit Cupertino een veelbelovende start-up met eigen AR-bril overgenomen. Het gaat om het bedrijfje VRvana.

Apple zou 30 miljoen dollar voor het bedrijf en zijn werknemers hebben betaald. VRvana heeft een headset gemaakt die Augmented en Virtual Reality naadloos mixt en ook de positie van je handen trackt.

Naadloze mix VR en AR

De eerste headset van VRvana heet de Totem en belooft een naadloze mix van VR en AR. Het is dus als het ware een Microsoft Hololens en Oculus Rift in een. De headset beschikt over een OLED-scherm dat volledig transparant kan worden en geschikt is voor Augmented Reality, maar ook ondoorzichtige Virtual Reality-beelden kan tonen. Omdat er geen camera nodig is voor AR, wordt de vertraging tot 3 milliseconden teruggebracht.

Klik/tap voor groter.

Geen vertraging, snoeren of controllers

Nu Apple de startup heeft ingelijfd, gaat die Totem-headset er nooit komen, maar de techniek is buitengewoon interessant. Apple werkt naar verluidt al enige tijd aan een eigen bril voor Augmented Reality. Het plan zou zijn om die in 2020 op de markt te brengen en dat is een ambitieuze planning die met de techniek van VRvana misschien goed haalbaar is.

Apple wil een standalone headset uitbrengen en Tim Cook zei onlangs dat hij alleen iets in een AR-bril ziet als er geen vertraging, snoeren of verplichte controllers zijn. De bril van VRvana voldoet grotendeels aan die eisen. In onbestaande video legt Bertrand Nepveu, de CEO van het bedrijfje uit hoe de techniek precies werkt.

Tegenover TechCrunch wilde Apple de overname van VRvana bevestigen noch ontkennen. Doorgaans komt de iPhone-maker met een standaard statement, maar dat blijft vooralsnog uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple koopt maker van veelbelovende AR-bril’
Sluiten