Affinity Photo met nieuwe functies en tijdelijke extra’s

13 reacties

Binnenkort komt Pixelmator Pro uit, maar concurrent Affinity Photo blijft ook vernieuwen. In de vandaag uitgebrachte versie 1.6 krijgt de fotobewerker volledige ondersteuning voor macOS High Sierra en Meta 2, een nieuwe lichte interface en meer.

Affinity verkoopt geen abonnementen. De software is voor € 54,99 te koop en altijd te gebruiken. Om de aankoop nog aantrekkelijker te maken, krijg je tot 16 november gratis extra’s bij Affinity Photo en Affinity Designer.

Nieuwe functies Affinity Photo

Eerst terug naar de nieuwe functies. Affinity-apps zijn nu helemaal klaar voor macOS High Sierra. De software ondersteunt Metal 2 dat zorgt voor aanzienlijk betere prestaties op moderne Macs. Daarnaast is er een nieuwe, lichte interface. Affinity Photo werd standaard met een donkere interface geleverd, maar nu kun je kiezen. De applicatie werkt nu ook met de Foto’s-app van macOS High Sierra, waardoor je direct bewerkingen vanuit je fotobibliotheek kunt doen.

Op creatief vlak zijn er ook een aantal vernieuwingen. Je kunt een stabilisator gebruiken om vloeiende bewegingen te maken met het digitale potlood of penseel. Het corrigeren van de horizon is bij 360-graden-foto’s ook makkelijker geworden. Tot slot onthouden Affinity-apps nu je recent gebruikte en favoriete lettertypes en dat scheelt steeds zoeken.

Gratis extra’s tot 16 november

Bestaande klanten kunnen de update gratis downloaden in de Mac App Store. Nieuwe klanten krijgen bij aanschaf van Affinity Photo of Affinity Designer tijdelijk gratis extra’s.

Bij aankoop van Affinity Photo krijg je een pakket met 99 texturen, 50 cloud-overlays en een macro-pack met afbeeldingsstijlen, lichtlekken en vervormingen om je foto’s mee te verfraaien. Kopers van Affinity Designer krijgen 70 extra brushes, 80 fonts en een UI-kit met 1000 elementen om in een user interface te gebruiken.

affinity bonus 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik kreeg de extra’s ook gewoon als bestaande klant, dus niet alleen voor nieuwe klanten

 • Profielfoto
  Shmoo

  Iedereen kan deze extra’s krijgen, ook als je de apps niet bezit door gewoon een mailadres achter te laten. Echter zonder apps zal je er denk ik weinig aan hebben omdat het opgeslagen is een Affinity’s formaat.

  https://affinity.store/en-gb/checkout/?code=affinity-designer-16-macstore
  https://affinity.store/en-gb/checkout/?code=affinity-photo-16-macstore

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel fijn dat ze dit doen moet ik zeggen, ik ben de stap aan het overwegen van de CC suite naar dit pakket. Het lijkt erg aantrekkelijk en heb er al veel positiefs over gehoord!:-)

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik gebruik momenteel om te proberen een oudere versie. Het werkt super, maar je mist als je nu adobe cc gebruikt lightroom. Het programma is er niet voor gemaakt om in een keer meer dan drie afbeeldingen in te laden. Zeker op minder krachtige macs zoals mijn 13” macbook pro uit 2015 is dit een probleem.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik gebruik momenteel om te proberen een oudere versie. Het werkt super, maar je mist als je nu adobe cc gebruikt lightroom. Het programma is er niet voor gemaakt om in een keer meer dan drie afbeeldingen in te laden. Zeker op minder krachtige macs zoals mijn 13” macbook pro uit 2015 is dit een probleem.

  Zou dit op mijn “Trashcan” Mac Pro goed draaien denk je? Ik ben op zoek naar ervaringen van anderen, Ik ben niet zo snel geneigd om volledig over te stappen op andere software, aan de andere kant zou ik beide programma’s kunnen aanschaffen want het kost minder dan twee maanden Adobe cc en als het me bevalt zou ik volledig kunnen over schakelen. het enige dat me wat tegenhoud is dat alles vrij goed samenwerkt in adobe cc en ze hebben ook tal van nieuwe programma’s geïntroduceerd. Daarom hield ik tot nog toe de boot af…

 • Profielfoto
  Furbz

  Wel fijn dat ze dit doen moet ik zeggen, ik ben de stap aan het overwegen van de CC suite naar dit pakket. Het lijkt erg aantrekkelijk en heb er al veel positiefs over gehoord!:-)

  Heb je de trial geprobeerd? Is leuk om eens te doen.
  Ik zit nu nog bijna een jaar sowieso aan Cc vast en hoop dat Affinity nog flinke stappen maakt. De hoeveelheid die ik inlaad is nog niet besteed aan Affinity.
  Vind het monogromatische van ps wel prettiger dan al die kleuren in AP.
  Tof te lezen dat zoveel mensen heel enthousiast zijn over het hele internet heen.

 • Profielfoto
  microtje

  Had vroeger ook PS maar deze versie van Affinity is gewoon top voor deze prijs. Voor de meeste mensen is dit zeker meer dan voldoende. Misschien zitten er voor de echte profs een paar dingen niet op maar voor mij is dit zeker een volwaardige vervanger. Kan het iedereen aanbevelen.;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel fijn dat ze dit doen moet ik zeggen, ik ben de stap aan het overwegen van de CC suite naar dit pakket. Het lijkt erg aantrekkelijk en heb er al veel positiefs over gehoord!:-)

  Heb je de trial geprobeerd? Is leuk om eens te doen.
  Ik zit nu nog bijna een jaar sowieso aan Cc vast en hoop dat Affinity nog flinke stappen maakt. De hoeveelheid die ik inlaad is nog niet besteed aan Affinity.
  Vind het monogromatische van ps wel prettiger dan al die kleuren in AP.
  Tof te lezen dat zoveel mensen heel enthousiast zijn over het hele internet heen.

  Ik heb de trial nog niet geprobeerd, bedankt om mij hiervan op de hoogte te brengen!:-D Ik hou erg veel van Photoshop, ik doe niet zo erg veel 3D maar maak er af en toe wel gebruik van, ik weet niet hoe dat zit met Affinity? Ik ben er enthousiast omdat ik veel positieve dingen hierover gezien heb. Ik ben wel een beetje bang omdat het nieuwe software is en voel mij altijd zo “dom” als ik iets nieuw doe. Maar goed, ik heb tijd genoeg om te leren, daar ligt het niet aan:-)

  Wat ik vooral fijn vindt is dat de software van JOU is, en je moet het dus niet “huren”

  Ik ga eerst al eens die trial proberen, ik vind ook, voor dat geld, je hoeft er nu ook niet voor te sukkelen hé:-)

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ik gebruik momenteel om te proberen een oudere versie. Het werkt super, maar je mist als je nu adobe cc gebruikt lightroom. Het programma is er niet voor gemaakt om in een keer meer dan drie afbeeldingen in te laden. Zeker op minder krachtige macs zoals mijn 13” macbook pro uit 2015 is dit een probleem.

  Maar dit is dan ook niet echt een Lightroom vervanger, daarvoor kan je beter naar Luminar kijken

 • Profielfoto
  Furbz

  @DBLCreations,

  voor het geld hoef je het inderdaad niet te laten!
  Maar ik heb er een shoot mee bewerkt gister en vandaag en
  het is nog niet mijn ding merk ik. Nog een beetje sluggish.
  Maar het niet huren vind ik ook een goed argument!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations,

  voor het geld hoef je het inderdaad niet te laten!
  Maar ik heb er een shoot mee bewerkt gister en vandaag en
  het is nog niet mijn ding merk ik. Nog een beetje sluggish.
  Maar het niet huren vind ik ook een goed argument!

  Wel, dat niet huren vindt ik eigenlijk een heel groot voordeel. Jammer dat Adobe zich daarop gesmeten heeft, ik vond hun pakketten veel fijner maar dat was natuurlijk ineens een groot bedrag ook. Ach ja, iedereen begint het te doen en ik hoop dat wanneer Affinity groter wordt ze het ook niet gaan hanteren.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vind het een TOP app. Heb er ook een jubelende review over geschreven:
  http://aartjan.nl/blog/photoshop-affinity-photo/

  Ik had maar 2 nadelen in vergelijking met Photoshop die inmiddels zijn opgelost:

  ⌘-H (Verberg selectielijnen) kun je zelf maken in de Voorkeuren
  en
  Transform Selection is Q (Quickmask) en dan de Move-tool (V)

  Verder is misschien vermeldenswaard dat sinds 1.6 Metal wordt gebruikt, dus alles is supersnel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  OMT kunnen we iets doen aan Aartjan en zijn spam gehalte.

  350 linkjes naar jezelf plaatsen die werkelijk helemaal geen toegevoegde waarde hebben.