Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 8 november 2017

iPhone X: 5 tips voor meer animoji fun

Heb je een iPhone X? Dan heb je vast al een boel animoji naar vrienden en bekenden gestuurd. De iPhone kan je gezicht door de 3D-camera aan de voorkant perfect omzetten in een geanimeerde emoji. Je kunt momenteel kiezen uit twaalf karakters.

Haal jij het maximale uit de real-time geanimeerde emoji? Wij zetten 5 tips op een rij voor nóg meer animoji fun.

1) Gebruik in andere apps

Officieel kun je animoji alleen met iMessage-berichten gebruiken. Wil je vrienden die alleen WhatsApp hebben ook verrassen met een pratende emoji? Dat kan! Stuur via de Berichten-app een animoji naar jezelf, druk daarna lang op de gemaakte animoji en kies voor ‘Bewaar’. iOS zal vervolgens een filmpje met je animoji opslaan. Dit kun je daarna via iedere app zoals WhatsApp of Facebook Messenger versturen. De filmpjes zijn daarnaast in ieder ander project bruikbaar. Zo hebben creatievelingen al een fantastische iPhone X-commercial met animoji gemaakt.

Klik/tap voor groter.

2) Maak een stilstaande variant

Soms wil je geen filmpje sturen, maar gewoon een emoji met jouw gezichtsuitdrukking. Dat kan ook met animoji. Trek een leuk gezicht en tik vervolgens kort op de animoji. Er zal nu een stilstaande variant met je gezichtsuitdrukking gemaakt worden en die is meteen klaar om te versturen.

Klik/tap voor groter.

3) Als iMessage-sticker

Je kunt animoji ook als iMessage-sticker gebruiken. De emoji met jouw gezichtsuitdrukking zal dan schuin op de rechter bovenkant van een bericht ‘geplakt’ worden. Je maakt een sticker door de animoji vanuit de live-weergave naar een bericht te slepen.

Klik/tap voor groter.

4) Achteraf van karakter wisselen

Soms kies je de kip, maar achteraf ben je toch liever een panda. Heb je zo’n momentje? Geen nood! Je kunt nadat je een reactie met animoji hebt opgenomen altijd van karakter wisselen. Kies voor het verzenden gewoon een ander karakter aan de zijkant en je boodschap zal meteen aangepast worden. Apple alle gezichtsuitdrukkingen en je stem meteen over, je hoeft niets opnieuw te doen of in te spreken.

Klik/tap voor groter.

5) Ga full screen

Heb je behoefte aan meer detail tijdens het opnemen van een reactie? Ga dan full screen door op de pijl omhoog boven de animoji te drukken. Zo is jouw creatie met nog meer detail zichtbaar.

Klik/tap voor groter.

 

Reageer op artikel:
iPhone X: 5 tips voor meer animoji fun
Sluiten