Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Who wants a stylus? De iPhone blijkbaar in 2019

De Apple Pencil heet geen ‘iPad Pencil’ en misschien heeft Apple dat met een goede reden gedaan. Volgens een gerucht uit Taiwan krijgt de iPhone in 2019 namelijk ondersteuning voor het digitale potlood dat nu alleen met de iPad werkt.

Er zou al gesleuteld worden aan een iPhone-scherm dat met de Apple Pencil werkt. Het gerucht is verder een beetje vaag. Volgens de bron is Apple ook in gesprek met externe fabrikanten van stylussen.

Grote telefoon, creatieve mogelijkheden

Een gek idee is het overigens niet. Nu mobiele telefoons steeds groter worden, zijn er meer creatieve mogelijkheden. Apple beschikt over de juiste chips en technieken voor een stylus die vrijwel zonder vertraging te gebruiken is. De notities-app van iOS 11 heeft allerlei handigheidjes voor de Apple Pencil gekregen. Als je met het digitale potlood op het toegangs­scherm tikt, kun je direct een notitie maken.

Who wants a stylus?

Een stylus voor de iPhone zou vrij komisch zijn. In 2007, tijdens de introductie van de eerste iPhone, lachte Steve Jobs nog over stylussen. Hij zei het touchscreen gewoon met je vingers te bedienen moet zijn. Bij de lancering van de Apple Pencil in 2015 werd hier al veelvuldig naar verwezen. Toch vervult Apple’s digitale potlood een ander doel dan de stylus die Jobs in 2007 omschreef. De Apple Pencil zorgt voor extra creatieve mogelijkheden en heeft niet als doel je vinger te vervangen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Who wants a stylus? De iPhone blijkbaar in 2019
Sluiten