WhatsApp laat je verzonden berichten intrekken

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Iedereen kent het gezegde wel: je moet even tot tien tellen voordat je iets roept. Met snelle chat-apps is dat echter steeds moeilijker, maar gelukkig komt WhatsApp nu met een oplossing. Je kunt verzonden berichten een beperkte tijd intrekken.

Het was altijd al mogelijk om een bericht aan jouw kant van een gesprek te verwijderen, maar bij de ontvanger bleef het staan. De nieuwe functie laat je berichten aan beide kanten verwijderen. Er zijn wel wat beperkingen.

Binnen 7 minuten na verzenden

Je kunt een bericht binnen 7 minuten na verzenden weer intrekken. Op iOS zal de notificatie ook verdwijnen, terwijl op Android alleen de inhoud van de notificatie verdwijnt. In het gesprek zelf komt in het grijs te staan dat een bericht verwijderd is. In een nieuwe FAQ-pagina schrijft WhatsApp dat het zowel in groepsgesprekken als in individuele chats werkt.

whatsapp nooit gezegd screenshot
Klik/tap voor groter.

De functie werkt door een bericht ingedrukt te houden en vervolgens door ‘verwijderen’ te kiezen. Daarna verschijnt een nieuw menu dat vraagt of je het bericht alleen voor jezelf of voor iedereen wil verwijderen. Als je de laatste optie kiest, verdwijnt het bericht voor alle deelnemers aan een gesprek. Het werkt alleen als alle deelnemers de nieuwste versie van WhatsApp hebben.

Gefaseerde uitrol gestart

Zie je de optie om berichten voor iedereen te verwijderen nog niet verschijnen? Dan moet je nog even geduld hebben. De functie wordt namelijk geleidelijk uitgerold. Voorheen waren Whatsapp-functies altijd voor iedereen tegelijk beschikbaar, maar sinds WhatsApp onderdeel van Facebook is heeft het ook de gewoonte om functies langzaam uit te rollen.

WhatsApp verwijderen screenshot
Met zo’n watermerk is geen bronvermelding meer nodig.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Briljante functie! Dit scheelt veel hoofdpijn momentjes.

 • Profielfoto
  whaha

  Maar je kunt berichten nog steeds niet aanpassen? #telegram

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  En hoe weet je dat je berecht niet al is gelezen? Vanaf het lockscreen? Niet, dus hoe ‘veilig’ is het?!

 • Profielfoto
  hitcher

  Wat vervelend nou. De ontvanger maakte al een screenshot:idea:

 • Profielfoto
  mackerjack

  ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg …