WhatsApp introduceert tekstupdates, pushproblemen blijven

6 reacties

Facebook wil heel graag dat je de ‘Stories’ functie van WhatsApp gebruikt en heeft iets nieuws toegevoegd. Vanaf nu kun je ook een statusupdate plaatsen die geheel uit tekst bestaat, maar dan wel een grote tekst op een gekleurde achtergrond.

De functie is te vinden het onder het tabblad Status. Naast je avatar staat nu niet alleen een camera, maar ook een potlood. Na een tik op het potlood kun je een tekst invullen, een achtergrond en een lettertype kiezen.

Gebruik met mate

Deze tekstupdates zijn al langer beschikbaar op Facebook. Wellicht heb je ze al eens in je nieuwsfeed voorbij zien komen. De meningen over de grote tekst op een opvallend gekleurde achtergrond lopen overigens uiteen van leuke variatie tot irritante aandachttrekkerij. De berichten worden na 24 uur automatisch verdwijnen. Ons advies: gebruik met mate.

whatsapp tekst status
Klik/tap voor groter.

Pushproblemen niet opgelost

Hoewel WhatsApp regelmatig updates krijgt, is een probleem met pushberichten nog niet opgelost. Diverse gebruikers klagen sinds de update naar iOS 11 dat pushberichten niet, heel laat of pas bij het openen van de app verschijnen. Pushberichten worden door een server van WhatsApp bij Apple aangeleverd en Apple verzorgt vervolgens de afhandeling. Het kan dus aan beide kanten fout gaan en het is niet duidelijk of dit een probleem met WhatsApp of iOS 11 is.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  sanderman

  Echt een functie van Whatsapp die ik nog nooit heb gebruikt. Ik hou het wel bij insta voor m’n verhalen. Ik ken overigens ook echt NIEMAND in mijn omgeving die deze functie van whatsapp gebruikt. Onnodige rotzooi in deze chatapp.

 • Profielfoto
  SvS

  Ach, af en toe zie ik er een blauw stipje staan. Een beetje ’n overbodige toevoeging inderdaad, maar wel leuk voor mensen die geen FB en zo hebben/willen.

 • Profielfoto
  csteelooper

  als bij @SvS. Ik zie af en toe een ‘nieuwe’ status en lees hem dan; zelf plaatsen/publiceren heb ik nog nooit gedaan. Beetje kansloos voor een app die als core business het verzenden van tekstberichten heeft. Oké, af en toe een mediabestandje hier of daar. Maar ik vind die statussen helemaal niets…

  Met Instagram en Snapchat heb ik trouwens zo’n zelfde verstandhouding. Lezen en af en toe, héél af en toe, plaatsen. Verder echt helemaal niets. Is gewoon mijn ding niet…

 • Profielfoto
  Joid

  Wat Sanderman zegt. Sinds dit artikel zie ik pas überhaupt dat het er zit.

  Het nu ervan ontgaat mij geheel. Een manier om iets mede te delen. Wat binnen 24 uur weggaat. En waarvan je niet eens weet of iemand het heeft gezien.

  Waarom? Wat heb je er aan?

  Dit is net zo zinvol als met een stokje in het zand in het bos een boodschap schrijven, en dat dan vervolgens met bladeren bedekken.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Wat Sanderman zegt. Sinds dit artikel zie ik pas überhaupt dat het er zit.

  Het nu ervan ontgaat mij geheel. Een manier om iets mede te delen. Wat binnen 24 uur weggaat. En waarvan je niet eens weet of iemand het heeft gezien.

  Waarom? Wat heb je er aan?

  Dit is net zo zinvol als met een stokje in het zand in het bos een boodschap schrijven, en dat dan vervolgens met bladeren bedekken.

  Simpele vergelijking, maar het beschrijft wel precies hoe ik me er bij voel!??

 • Profielfoto
  joram

  Niet alleen pushproblemen… ook het landscape-toetsenbord is bij Whatsapp (en vele andere apps) niet helemaal vullend in de breedte en mist een hoop gemak en functies die iOS 10 wel had.