WhatsApp binnenkort met eigen emoji

9 reacties

WhatsApp kondigde onlangs aan dagelijks meer dan een miljard berichten af te handelen. De dienst is daarmee groot genoeg om zijn eigen emoji te introduceren. Als iOS-gebruiker komen ze je waarschijnlijk bekend voor, want ze lijken erg op de emoji van Apple.

De emoji werden in een betaversie van WhatsApp voor Android gespot. Ze lijken op de Apple-emoji maar hebben een iets andere tekenstijl. De chat-app gebruikt op Android en het web nu nog de emoji van Apple.

Eerste blik op WhatsApp-emoji

WhatsApp gaat zijn eigen emoji op alle platforms gebruiken en wil zo een consistente ervaring bieden. Emoji zien er op verschillende platforms anders uit. Die van Apple lijken niet op die van Microsoft en soms ontstaan daardoor misverstanden.

emoji-whatsapp-001
Klik/tap voor groter.

Het is niet bekend wanneer de emoji naar de WhatsApp-app voor iOS komen en of de Apple-emoji daarmee verdwijnen. WhatsApp is niet de enige dienst met eigen emoji. Facebook gebruikt in Messenger en op het web zijn eigen ontwerp, maar op iOS worden de Apple-emoji getoond. Mogelijk verschijnen de WhatsApp-emoji alleen op Android, Windows Phone en het web.

emoji-whatsapp-002
Klik/tap voor groter.

(→ Via: EmojiPedia)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Zo op eerste indruk een persoonlijke mening: ik vind die van Apple mooier uitzien. Doet er verder niet toe, maar het zou logischer zijn als alle systemen zouden samenwerken en tot 1 emoij serie zouden bundelen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker nog meer verschillende types.

  Het is wel voor het eerst dat 3rd party emoji’s ook ergens op emoji’s lijken. Die van Twitter en de rest zijn compleet waardeloos en zouden verboden moeten worden.

  Emoji’s worden pas geweldig wanneer je ze vergroot. Dan zie je pas hoeveel detail in die dingen zitten. Kan ik uren naar kijken om te beseffen hoeveel werk het maken van één emoji geweest moet zijn.

 • Profielfoto
  Frans

  Zal wel aan mij liggen, maar misverstanden ontstaan toch wel. Begrijp de meeste van die emoji gewoon niet…;-)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wat is er mis met de emoji van je eigen os?
  Vind het sowieso altijd wel fijn als mensen een beetje in de lijn van het OS programmeren. En niet zo als Google dat achterlijke ‘material design’ pushen in de ios apps. Maar goed…

 • Profielfoto
  Joid

  Zal wel aan mij liggen, maar misverstanden ontstaan toch wel. Begrijp de meeste van die emoji gewoon niet…;-)

  Belachelijk om de halve chinees emoji bij dit bericht te plaatsen!!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Lekker belangrijk allemaal ???

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Gelukkig nog niet zo spuuglelijk als die in hangouts, maar waarom toch allemaal eigen emojis en niet gewoon de emojis van het OS gebruiken….:(

 • Profielfoto
  Q-collective

  Gelukkig nog niet zo spuuglelijk als die in hangouts, maar waarom toch allemaal eigen emojis en niet gewoon de emojis van het OS gebruiken….:(

  Dat is toch vrij voor de hand liggend? Zo houdt men het vooral in eigen hand. Als je afhankelijk bent van het OS, is je chat tussen je iOS apparaat en je Windows PC alsnog anders. Dat vermijden ontwikkelaars als het even kan liever.

 • Profielfoto
  martijnsch

  Lekker belangrijk allemaal ???

  Nou, nog het meest belangrijk voor jou, want jij maakt tot nu toe nog gebruik van de meeste emoji in een reactie hier tot nu doe.