Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp binnenkort met eigen emoji

WhatsApp kondigde onlangs aan dagelijks meer dan een miljard berichten af te handelen. De dienst is daarmee groot genoeg om zijn eigen emoji te introduceren. Als iOS-gebruiker komen ze je waarschijnlijk bekend voor, want ze lijken erg op de emoji van Apple.

De emoji werden in een betaversie van WhatsApp voor Android gespot. Ze lijken op de Apple-emoji maar hebben een iets andere tekenstijl. De chat-app gebruikt op Android en het web nu nog de emoji van Apple.

Eerste blik op WhatsApp-emoji

WhatsApp gaat zijn eigen emoji op alle platforms gebruiken en wil zo een consistente ervaring bieden. Emoji zien er op verschillende platforms anders uit. Die van Apple lijken niet op die van Microsoft en soms ontstaan daardoor misverstanden.

Klik/tap voor groter.

Het is niet bekend wanneer de emoji naar de WhatsApp-app voor iOS komen en of de Apple-emoji daarmee verdwijnen. WhatsApp is niet de enige dienst met eigen emoji. Facebook gebruikt in Messenger en op het web zijn eigen ontwerp, maar op iOS worden de Apple-emoji getoond. Mogelijk verschijnen de WhatsApp-emoji alleen op Android, Windows Phone en het web.

Klik/tap voor groter.

(→ Via: EmojiPedia)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp binnenkort met eigen emoji
Sluiten