Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2017

Nieuwe WeTransfer-app werkt beter met iOS 11

De Nederlandse dienst WeTransfer heeft zijn app grondig vernieuwd. De app werkt nu beter met iOS 11 en draait om een nieuw concept. In plaats van één bestand snel delen, kun je een collectie (board) met bestanden uit diverse apps samenvoegen en delen.

Naast het versturen van bestanden, maakt WeTransfer ook het ontvangen van bestanden makkelijk. Meerdere bestanden worden automatisch in de app geopend en zijn in een nieuw of bestaand board te groeperen.

Bestanden op twee manieren versturen

Op iOS kun je op twee manieren bestanden verzamelen om te versturen. Allereerst kun je vanuit de WeTransfer-app een nieuw board maken en daar vanuit je fotobibliotheek, camera of de Bestanden-app nieuwe content aan toevoegen. Omdat de Bestanden-app van iOS 11 toegang tot meerdere clouddiensten heeft, is het heel makkelijk om alles bij elkaar te sprokkelen.

Daarnaast is er een extensie voor het deel-menu van iOS. Die stelt je in staat om apps die geen ondersteuning voor de Bestanden-app van iOS 11 hebben als bron te gebruiken.

Klik/tap voor groter.

Ontvangen bestanden makkelijker

Bestanden via WeTransfer ontvangen was op iOS altijd een beetje een pain in the butt. De nieuwe komt meteen in actie nadat je een WeTransfer-link in Safari of vanuit je e-mailbox opent. Je kiest vervolgens om de bestanden een aan nieuw board toe te voegen, maar kunt ze ook individueel opslaan. Dit doe je door een bestand aan te klikken, te kiezen voor de Share-knop bovenaan en vervolgens een locatie te kiezen, bijvoorbeeld de Bestanden-app. Vanuit die app kun je ze ook weer in andere apps gebruiken.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuwe WeTransfer-app werkt beter met iOS 11
Sluiten