Nieuwe WeTransfer-app werkt beter met iOS 11

6 reacties

De Nederlandse dienst WeTransfer heeft zijn app grondig vernieuwd. De app werkt nu beter met iOS 11 en draait om een nieuw concept. In plaats van één bestand snel delen, kun je een collectie (board) met bestanden uit diverse apps samenvoegen en delen.

Naast het versturen van bestanden, maakt WeTransfer ook het ontvangen van bestanden makkelijk. Meerdere bestanden worden automatisch in de app geopend en zijn in een nieuw of bestaand board te groeperen.

Bestanden op twee manieren versturen

Op iOS kun je op twee manieren bestanden verzamelen om te versturen. Allereerst kun je vanuit de WeTransfer-app een nieuw board maken en daar vanuit je fotobibliotheek, camera of de Bestanden-app nieuwe content aan toevoegen. Omdat de Bestanden-app van iOS 11 toegang tot meerdere clouddiensten heeft, is het heel makkelijk om alles bij elkaar te sprokkelen.

Daarnaast is er een extensie voor het deel-menu van iOS. Die stelt je in staat om apps die geen ondersteuning voor de Bestanden-app van iOS 11 hebben als bron te gebruiken.

wetransfer new 001
Klik/tap voor groter.

Ontvangen bestanden makkelijker

Bestanden via WeTransfer ontvangen was op iOS altijd een beetje een pain in the butt. De nieuwe komt meteen in actie nadat je een WeTransfer-link in Safari of vanuit je e-mailbox opent. Je kiest vervolgens om de bestanden een aan nieuw board toe te voegen, maar kunt ze ook individueel opslaan. Dit doe je door een bestand aan te klikken, te kiezen voor de Share-knop bovenaan en vervolgens een locatie te kiezen, bijvoorbeeld de Bestanden-app. Vanuit die app kun je ze ook weer in andere apps gebruiken.

wetransfer ios 11 ontvangen 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat dit soort diensten nog steeds kunnen bestaan in 2017 is eigenlijk al verschrikkelijk genoeg.

 • Profielfoto
  dakdekker

  @Shmoo dit ligt aan de email providers, als zij hun doorstroom capaciteit zouden verhogen heb je deze niet meer nodig. Wij gebruiken deze (soortgelijke) toch onbewust ook? Als ik grote bestanden verstuur met mijn iCloud account (vooral bouwplannen in PDF of DWG) dan worden deze verzonden via “mail drop”.
  Als ze dit gewoon via email zou kunnen denk ik dat het mail verkeer nogal spaak zou lopen bij de meeste providers.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik vind het wel grappig dat sendgb.com gewoon een exacte wetransferkopie is met minder beperkingen. Vraag me af wie daar achter zit.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @computer space:

  Turken, vermoed ik.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik vind het wel grappig dat sendgb.com gewoon een exacte wetransferkopie is met minder beperkingen. Vraag me af wie daar achter zit.

  Kijk maar even hier en je zult zien dat het een Turks bedrijf is. Overigens is er ook een Nederlands bedrijf dat een vergelijkbare dienst biedt die sneller is dan WeTransfer en ook encryptie ondersteund. Kijk maar eens op https://transferxl.com.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom is het verschrikkelijk dat diensten als WeTransfer bestaan? Het is verschrikkelijk makkelijk om grote bestanden voor bijvoorbeeld audio of video te kunnen verzenden en downloaden. Oploaden, linkje sturen naar ontvanger en die download het razendsnel. Heb het vaak gedaan, maar altijd met iMac of MacBook, nog niet met mijn iPhone. Erg handig.