Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

watchOS 4.1 brengt Apple Music naar de Apple Watch

Heb je een Apple Watch Series 3 en een abonnement op Apple Music? Dan krijg je met watchOS 4.1 vanaf je pols toegang tot 40 miljoen nummers. De nieuwe versie van watchOS is nu beschikbaar en brengt Apple Music volledig naar de Apple Watch.

Voorheen moest muziek via Wi-Fi naar de Apple Watch gesynchroniseerd worden. Dat is nu verleden tijd, maar alleen als je de nieuwste Apple Watch hebt. Oudere modellen hebben geen ondersteuning voor streaming.

Muziek- en Radio-app

Naast de mogelijkheid om via Apple Music te streamen, is er ook een nieuwe Radio-app. Deze werkt eveneens alleen op de Apple Watch Series 3 en geeft toegang tot een grote hoeveelheid radiozenders. Het gaat niet alleen om Apple’s Beats 1, maar verschillende zenders van over de hele wereld.

Klik/tap voor groter.

Fitnessfreaks die over moderne apparatuur beschikken, kunnen in watchOS 4.1 hun Apple Watch met fitnessapparaten gaan koppelen. Zo wordt je work-out nog nauwkeuriger getrackt. Fabrikanten die ondersteuning voor GymKit aan hebben gekondigd zijn LifeFitness, Cybex. Matrix, TechnoGym, Schwinn, Star Trac, en StairMaster. De eerste apparaten met ondersteuning voor de Apple Watch moeten nog op de markt komen.

watchOS 4.1 installeren

Tot slot bevat de nieuwe watchOS-versie zoals altijd de nodige bugfixes. Zo lost Apple een probleem op dat ervoor zorgde dat ervoor zorgde dat gebruikers geen herinneringen om te gaan staan ontvingen. Ook worden bugs opgelost die zorgde dat de Apple Watch van de eerste generatie niet op wilde laden.

Je kunt watchOS 4.1 installeren via de Apple Watch-app van je iPhone. Selecteer hier je Apple Watch en ga naar AlgemeenSoftware-update. Hang je Apple Watch vervolgens aan de lader en voer de update uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
watchOS 4.1 brengt Apple Music naar de Apple Watch
Sluiten