watchOS 4.1 brengt Apple Music naar de Apple Watch

Raymon op 31 oktober 2017 1 reactie Laatste door Doulos

Heb je een Apple Watch Series 3 en een abonnement op Apple Music? Dan krijg je met watchOS 4.1 vanaf je pols toegang tot 40 miljoen nummers. De nieuwe versie van watchOS is nu beschikbaar en brengt Apple Music volledig naar de Apple Watch.

Voorheen moest muziek via Wi-Fi naar de Apple Watch gesynchroniseerd worden. Dat is nu verleden tijd, maar alleen als je de nieuwste Apple Watch hebt. Oudere modellen hebben geen ondersteuning voor streaming.

Muziek- en Radio-app

Naast de mogelijkheid om via Apple Music te streamen, is er ook een nieuwe Radio-app. Deze werkt eveneens alleen op de Apple Watch Series 3 en geeft toegang tot een grote hoeveelheid radiozenders. Het gaat niet alleen om Apple’s Beats 1, maar verschillende zenders van over de hele wereld.

watchos 4.1 radio

Klik/tap voor groter.

Fitnessfreaks die over moderne apparatuur beschikken, kunnen in watchOS 4.1 hun Apple Watch met fitnessapparaten gaan koppelen. Zo wordt je work-out nog nauwkeuriger getrackt. Fabrikanten die ondersteuning voor GymKit aan hebben gekondigd zijn LifeFitness, Cybex. Matrix, TechnoGym, Schwinn, Star Trac, en StairMaster. De eerste apparaten met ondersteuning voor de Apple Watch moeten nog op de markt komen.

watchOS 4.1 installeren

Tot slot bevat de nieuwe watchOS-versie zoals altijd de nodige bugfixes. Zo lost Apple een probleem op dat ervoor zorgde dat ervoor zorgde dat gebruikers geen herinneringen om te gaan staan ontvingen. Ook worden bugs opgelost die zorgde dat de Apple Watch van de eerste generatie niet op wilde laden.

Je kunt watchOS 4.1 installeren via de Apple Watch-app van je iPhone. Selecteer hier je Apple Watch en ga naar AlgemeenSoftware-update. Hang je Apple Watch vervolgens aan de lader en voer de update uit.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

Doulos op 07 november 2017

Ik sta op het punt om een iWatch te kopen. Als ik het goed begrijp dan Kun je dus streamen zonder iPhone?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?