Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2017

Twitterrific is vernieuwd en terug op de Mac

Een oude bekende heeft zijn rentree in de Mac App Store gemaakt. Twitterrific is compleet vernieuwd en weer te koop. De app was jaren niet bijgewerkt, maar door een succesvolle Kickstarter kan ontwikkelaar The Iconfactory de app weer onderhouden.

Twitterrific voor iOS werd wel doorlopend geüpdatet en de Mac-versie synchroniseert nu allerlei zaken met iOS. Bijvoorbeeld waar je gebleven was met lezen, maar ook gebruikers en hashtags die gemute zijn.

Overzichtelijke timeline

Volgens The Iconfactory zorgt de app voor een overzichtelijke timeline. Er zijn geen advertenties, geen “dit heb je gemist” update bovenaan het scherm en Tweets worden altijd in chronologische volgorde getoond. Twitterrific voor macOS ondersteund het notificatiecentrum, werkt met de mail-app, iMessage en Facebook. De app heeft een donkere en lichte interface die de gebruiker volledig kan aanpassen.

Klik/tap voor groter.

Tweets direct bewerken

Een handige functie is de mogelijkheid om Tweets te bewerken. Een typefout gespot? Dan kun je een bericht gewoon bewerken en Twitterrific zorgt dat het wordt verwijderd en opnieuw geplaatst. Dat klinkt als een omweg, maar is de enige manier omdat Twitter standaard geen edit-functie heeft.

Gebruikers van een oude Mac-versie van Twitterrific zullen functies als meerdere timelines naar elkaar en full-screen weergave herkennen. Power users kunnen de app geheel met het toetsenbord bedienen en er is ook aan de toegankelijkheid gedacht. Via VoiceOver is het lezen en plaatsen van berichten mogelijk, zelfs met afbeeldingen.

Software via Kickstarter

Het meest interessante aan Twitterrific voor macOS is misschien wel dat het de eerste Mac-app is die via Kickstarter van de ondergang is gered. Ontwikkelaar The Iconfactory moest zijn aandacht op iOS richten omdat de Mac-versie niet voldoende opbracht. Via Kickstarter werd door liefhebbers van de app ruim honderdduizend dollar opgehaald, waardoor de ontwikkeling weer gestart kon worden. Zien we binnenkort meer Mac-apps hun rentree maken via Kickstarter? Twitterrific heeft aangetoond dat het kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitterrific is vernieuwd en terug op de Mac
Sluiten