Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 oktober 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Touch ID verdwijnt volgend jaar uit iPhone’

Het laatste uur heeft geslagen voor vingerafdrukscanner Touch ID. Volgens de goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo rust Apple in 2018 alle nieuwe iPhones uit met gezichtsscanner Face ID. Touch ID werd in 2013 met de iPhone 5s geïntroduceerd.

De KGI-analist heeft vaak als eerste correcte informatie uit Apple’s leveranciersketen. Hij voorspelt dat Apple in 2018 ook afscheid neemt van het ontwerp dat voor de iPhone 6, 7 en 8 gebruikt wordt.

Face ID voor iPhone én iPad

Momenteel is alleen de iPhone X voorzien van Face ID. Volgens Apple is de gezichtsscanner veiliger en gemakkelijker in gebruik dan Touch ID. De iPhone heeft je gezicht al herkend wanneer je naar het scherm kijkt. Je kunt dus zonder fysieke interactie aan de slag. Volgens een eerder gerucht krijgt de iPad Pro in 2018 ook een TrueDepth-camera en Face ID.

Klik/tap voor groter.

Kuo heeft het over iPhones die na het tweede kwartaal van 2018 op de markt gebracht worden. Dat stelt Apple in staat om de iPhone SE in maart nog een laatste vernieuwing te geven. Het kleine toestel heeft een lage prijs en het is daarom onwaarschijnlijk dat Apple het met een geavanceerde dieptecamera en A11 Bionic-chip uitrust.

iPhone heeft voorsprong van twee jaar

Volgens de analist is Apple de concurrentie zeker twee jaar voor. Android-fabrikanten rusten toestellen met een edge-to-edge-scherm nu vaak uit met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Kuo zegt dat Android-fabrikanten in hadden gezet op een vingerafdrukscanner in het scherm, maar nu Apple met Face ID komt, verplaatst de focus zich naar een gezichtsscanner.

Strikt gezien kwam Samsung dit jaar eerder dan Apple met een gezichtsscanner, maar wel met een onveilige techniek. De Galaxy S8 bleek eenvoudig te foppen met een foto of selfie. Ook de irisscanner was snel om de tuin geleid. Apple gebruikt een dieptecamera met infrarood en een uniek rasterpatroon, waardoor Face ID in theorie niet te foppen is. Hoe dat in de praktijk uitpakt weten we op 3 november, dan wordt de iPhone X geleverd. (Zie → iPhone X: Apple geeft details over de werking van Face ID)

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL met vingerafdrukscanner aan de achterkant – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Touch ID verdwijnt volgend jaar uit iPhone’
Sluiten