Woz wil geen iPhone X

26 reacties

Ben je niet van plan een iPhone X aan te schaffen? Je bent in goed gezelschap. Steve Wozniak, de man die Apple samen met Steve Jobs oprichtte, gaat de radicaal nieuwe iPhone voorlopig niet kopen. Dat zegt hij in een interview met het Amerikaanse CNBC.

Wozniak gebruikt momenteel een iPhone 8 en Apple Watch Series 3 met 4G en is daar tevreden mee. Hij is sceptisch over de werking van Face ID, de gezichtsscanner van de iPhone X die Touch ID vervangt.

iPhone 6, 7 en 8 zijn één pot nat

De mede-oprichter van Apple vertelt: “Ik kijk de kat gewoon even uit de boom. Ik ben blij met mijn iPhone 8, die naar mijn mening bijna hetzelfde is als de iPhone 7 en die lijkt weer erg op de iPhone 6.” De iPhone X wordt de eerste nieuwe iPhone die Wozniak niet direct aanschaft, maar zijn vrouw neemt er wel een. Dus hij kan het toestel alsnog van dichtbij bekijken.


Wozniak denk dat de smartphone weinig meer zal veranderen. “Het is een beetje als de auto. Die heeft ook al honderd jaar vier wielen, een voor- en achterbank en koplampen. Ik denk dat we de ideale smartphone-vorm wel bereikt hebben, maar ik ben wel enthousiast over de Apple Watch”, aldus de Apple-oprichter tegen CNBC.

iPhone X vanaf 3 november te koop

Over enkele dagen starten de pre-orders voor de iPhone X. Apple opent de bestellingen op vrijdag 27 oktober om 09:01 uur Nederlandse tijd. De verkoop start een week later op 3 november om 08:00 uur bij de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. De voorraad zal in eerste instantie erg beperkt zijn.

iPhone X en iPhone 8 doosjes 16x9
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple (archieffoto)

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Hij wacht op volgend jaar en laat zijn vrouw testen?

 • Profielfoto
  xaddict

  Een voor- en achterbank? ? in wat voor auto rijdt die man?

 • Profielfoto
  lEl

  Ik denk dat de radar van Woz kapot is. Hij vond de Chevy Bolt ook een superieure auto dan een Tesla.

 • Profielfoto
  Xcode

  Dit is heel logisch! Wanneer ik een iPhone 8 koop, hoef ik er ook geen iPhone X bij!;-)

 • Profielfoto
  Niels

  Woz staat volgens mij op de loonlijst van Google:lol:

  Sorry hoor, maar sinds zijn vertrek bij Apple in ‘83 heeft hij, afgezien van continu kritiek op Apple, niks zinnigs meer bijgedragen aan de tech wereld. Desondanks krijgt hij toch overal podium voor zijn gemauw.

  Woz heeft (en verdient) ook totaal geen plaats in het succesverhaal van het Apple sinds Jobs. Producten als de Macintosh, iPod, iPhone, iPad, etc. zijn allemaal zonder hem ontwikkelt en uitgebracht. Hoe je het ook went of keert, Jobs heeft van Apple het succesvolle bedrijf gemaakt dat we vandaag kennen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik weet het zo goed toch niet. Al kan het wel zijn dat de vorm van een telefoon zijn “hoogtepunt” bereikt heeft. Ik denk dat er nog veel kan gebeuren met een telefoon in de toekomst maar dat we dit nu gewoon nog niet zien omdat: het nog niet bestaat of omdat: de technologie er nog niet klaar voor is.

  Denk maar aan “notch” op de iPhone X, iedereen vindt hem lelijk (en het is nou niet dat ik hem mooi vind), maar hij is zeker nodig en Apple heeft het meeste uit het scherm gehaald dat het kon. Zelf de essential heeft een kleine notch maar nog altijd een “chin” aan de onderkant. Hiermee is Apple de eerste met een telefoon die praktisch geen randen heeft. Ergens hoop ik toch nog dat die notch niet teveel zal opvallen maar ik denk dat die vooral zal opvallen wanneer je een filmpje bekijkt of foto’s of gamed. Bij web gebruik vermoed ik dat dat goed gaat meevallen aangezien het als het ware wordt geïntegreerd.

  Ik ga hem alvast wel kopen. Ik vind het ergens een beetje jammer van Wozniak dat hij zo kort door de bocht gaat om te zeggen dat de smartphone niet veel meer zal veranderen. Daar heb ik zo nog mijn twijfels over.

  Dit gezegd zijnde… Wie gaat de iPhone X eigenlijk kopen?

  Ik koop hem sowieso. Ik bestel op 27 Oktober: iPhone X silver, 256GB

 • Profielfoto
  ro_me

  Mijn auto heeft een voor- midden- en achterbank! Heeft ook kopleds ipv koplampen!

 • Profielfoto
  VxP

  Ik wacht voor het eerst sinds jaren ook even. Ben verbaast over de kleuren van de 8:
  De kleur van het witte glas van de voor en achterkant is anders, snap niet waarom. De achterkant is veel “glaziger” wit dan de voorkant.
  De space grijze vind ik helemaal vreemd. Begrijp niet dat ze geen zwarte hebben gemaakt.
  Dit geldt dus ook voor de aankomende iphone X. Chrome rand prachtig zwart of witte voorkant ook, maar de achterkant….. nee. En voor €1160,-….. moet het visueel toch wel perfect zijn.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Woz staat volgens mij op de loonlijst van Google:lol:

  Sorry hoor, maar sinds zijn vertrek bij Apple in ‘83 heeft hij, afgezien van continu kritiek op Apple, niks zinnigs meer bijgedragen aan de tech wereld. Desondanks krijgt hij toch overal podium voor zijn gemauw.

  Woz heeft (en verdient) ook totaal geen plaats in het succesverhaal van het Apple sinds Jobs. Producten als de Macintosh, iPod, iPhone, iPad, etc. zijn allemaal zonder hem ontwikkelt en uitgebracht. Hoe je het ook went of keert, Jobs heeft van Apple het succesvolle bedrijf gemaakt dat we vandaag kennen.

  Uiteraard! Maar zonder Wozniak had Jobs indertijd niet het idee binnengekregen had hij die computer (of wat een computer moest voorstellen) niet zien staan bij Wozniak thuis. Wozniak bouwde de eerste moederborden. En ik vind dat Wozniak zeker wel krediet verdiend. Thans, zoals je zegt, niet voor het feit van wat Apple is wat het vandaag is.

  Begrijp me niet verkeerd, ik denk evengoed dat Woz het mss niet meer in zich heeft, als je naar deze video (en andere kijkt), maar hij is zeker niet “niets”.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik wacht voor het eerst sinds jaren ook even. Ben verbaast over de kleuren van de 8:
  De kleur van het witte glas van de voor en achterkant is anders, snap niet waarom. De achterkant is veel “glaziger” wit dan de voorkant.
  De space grijze vind ik helemaal vreemd. Begrijp niet dat ze geen zwarte hebben gemaakt.
  Dit geldt dus ook voor de aankomende iphone X. Chrome rand prachtig zwart of witte voorkant ook, maar de achterkant….. nee. En voor €1160,-….. moet het visueel toch wel perfect zijn.

  Dat is jouw idee natuurlijk. Ik vind die iPhone X echt wel mooi (ok ok, die notch niet maar de sensors moeten ergens in). Buiten dat vindt ik het wit juist prachtig. De space grey ben ik niet zo erg overtuigd maar dat is meer omdat ik niet goed kan opmaken wat voor kleur ik nu juist te zien krijg. Soms zie je een echt gitzwarte iPhone en soms net of het meer naar het hele donkergrijze naartoe gaat…

  Voor €1159 is het visueel (voor mij) zeker in orde. Het moet trouwens niet alleen visueel in orde zijn maar ook correct werken en functioneel zijn. En ik denk dat dit allemaal zeker bijdraagt tot deze nieuwe iPhone X.

 • Profielfoto
  Sjeffers

  Als hij denkt dat dit het standaard is, moet hij nog even langer nadenken …

  Je ziet nu al technologie waarbij je schermen kunt buigen. Als dat nu al mogelijk is, kun je straks het scherm dubbel klappen en zo klein als een postzegel maken en in je zak stoppen. Ik denk ook dat je het scherm kunt uitrekken naar wens.

  Dan gebruik je een groter scherm voor video’s en een klein scherm voor bijvoorbeeld bellen.

  Ik zou ook wel graag willen weten wat Woz van de Watch series 3 vindt … wat maakt hem zo enthousiast?

 • Profielfoto
  diotav

  Woz is een engineer, geen tech frontier. 34 jaar geleden deed Apple ook niet aan massaproductie. Deze man lijkt nog te denken dat producten met de hand gemaakt worden.

 • Profielfoto
  wensink

  @diotav de producten worden voor een deel nog met de hand gemaakt, alleen dan in China.

  Wel grappig hoe iedereen het standpunt ‘ja, die sensoren moeten toch ergens in’ inneemt.
  Apple was toch altijd van het wachten op een moment dat de technologie echt rijp is. Ik vind niet dat dat hier het geval is en de iPhone X komt daarom over als een overhaast product.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @diotav de producten worden voor een deel nog met de hand gemaakt, alleen dan in China.

  Wel grappig hoe iedereen het standpunt ‘ja, die sensoren moeten toch ergens in’ inneemt.
  Apple was toch altijd van het wachten op een moment dat de technologie echt rijp is. Ik vind niet dat dat hier het geval is en de iPhone X komt daarom over als een overhaast product.

  Ja, Apple wacht over het algemeen tot de technologie er klaar voor is. Hier is de technologie er klaar voor. Het enige wat niet lukt is om alles onder het scherm te krijgen. Dat kon Samsung trouwens ook niet… Jij mag dat grappig vinden zoveel je wilt. Ik hoop vooral dat jij ver weg van die iPhone X wegblijft zodat ik hem kan kopen:P Ik zal je dan weten te zeggen hoe “onafgewerkt” het wel is.:-D Ik ga er zelf foto’s van nemen en hier plaatsen speciaal voor jou.

  -Note to self: Foto’s iPhone X voor meneer Wensink plaatsen.

  Ale, ge hebt nu toch is goed kunnen lachen in ieder geval:-D

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  DBLCreations
  Denk maar aan “notch” op de iPhone X, iedereen vindt hem lelijk (en het is nou niet dat ik hem mooi vind), maar hij is zeker nodig en Apple heeft het meeste uit het scherm gehaald dat het kon.

  Dit gezegd zijnde… Wie gaat de iPhone X eigenlijk kopen?

  Ik koop hem sowieso. Ik bestel op 27 Oktober: iPhone X silver, 256GB

  Ik vind de notch niet lelijk maar ik ben dan ook niet iedereen. En ja, ook ik ga hem vrijdag pre-orderen en ook zilver 256GB.

 • Profielfoto
  LEIJN

  Het is nu een flinke tijd geleden sinds de laatste keer dat ik mij de moeite nam om te reageren op OMT. Maar echt jongens, wat is het hier een ontiegelijke sch**t-plek geworden. Een gemiddeld artikel komt niet boven het citeren van een video uit, en de leden komen niet verder dan alles en iedereen die tegen nieuwe apple-producten is compleet af te branden, mede-oprichters van Apple meegenomen. Vandaag hak ik een knoop door: lekker niet meer volgen, desnoods maar Tweakers in de gaten houden. Wat mis ik die goede oude tijd:roll:
  #doei

 • Profielfoto
  Elduderino

  Het is nu een flinke tijd geleden sinds de laatste keer dat ik mij de moeite nam om te reageren op OMT. Maar echt jongens, wat is het hier een ontiegelijke sch**t-plek geworden. Een gemiddeld artikel komt niet boven het citeren van een video uit, en de leden komen niet verder dan alles en iedereen die tegen nieuwe apple-producten is compleet af te branden, mede-oprichters van Apple meegenomen. Vandaag hak ik een knoop door: lekker niet meer volgen, desnoods maar Tweakers in de gaten houden. Wat mis ik die goede oude tijd:roll:
  #doei

  Succes op Tweakers, want je hebt gelijk op OMT zijn de reacties af en toe beneden peil, echter op Tweakers is het nog wel een tikkeltje erger. Daar stampen de Android Fans elk artikel gerelateerd tot Apple volledig de grond in. Dus zoveel lol zal je daar ook niet hebben, of je moet volledig tegen Apple zijn.

 • Profielfoto
  wensink

  @DBLCreations alsjeblieft niet, ik heb al teveel foto’s gezien van dat afschuwelijke design. De afwerking zal vast strak zijn, dat geloof ik, maar je kunt een slecht idee nog zo goed uitwerken als je wil, een goed idee zal het nooit worden. Het begint allemaal bij de basis.
  Dat Samsung het niet gelukt is mag zo zijn. Dat geeft Apple alleen maar meer tijd om het écht goed te doen en een goed product af te leveren.

  Maar ik wens je veel plezier met die lelijke icoontjes die net iets te ver boven de onderkant van het scherm zweven door de ronde hoekjes en die verschrikkelijke hap uit alle video’s die je bekijkt. Ik sla over. Hopen dat het er volgend jaar allemaal wat plezieriger uitziet.

 • Profielfoto
  botoo

  Ik heb de indruk dat ‘Woz’ door de media graag in de spotlights gezet word als ‘ie wat negatiefs te melden heeft en niet wanneer hij positief is.

  Woz wil geen iPhone X

  Woz heeft een iPhone 8 en kijkt hoe de X bij z’n vrouw bevalt, misschien wilt ‘ie ‘m later aanschaffen.

  Ik vermoed dat er een hoop pics zullen verschijnen van Woz met X.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Als het aan Woz lag, reden we nu allemaal rond op zo’n debiele Segway. Maar goed dat die man niet meer voor Apple werkt.

  Wat die hap uit het scherm betreft: zouden we niet beter even wachten tot we dat ding eens in onze handen hebben gehad, alvorens te oordelen? Ik herinner mij gelijkaardige berichten over de bezel van de eerste iPad, waar uiteindelijk niemand meer problemen mee had.
  [Ik vind persoonlijk de prijs een groter probleem. Maar goed, daar kan je ook over discussiëren.]

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zal Woz niet wezen ?. Maar ja, moet hij zelf weten. Ik moet ook nog zien of dat OLED scherm echt wel zo ideaal is als veel mensen denken.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Het zal Woz niet wezen ?. Maar ja, moet hij zelf weten. Ik moet ook nog zien of dat OLED scherm echt wel zo ideaal is als veel mensen denken.

  Waarom verwacht je dat het minder ideaal is?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations alsjeblieft niet, ik heb al teveel foto’s gezien van dat afschuwelijke design. De afwerking zal vast strak zijn, dat geloof ik, maar je kunt een slecht idee nog zo goed uitwerken als je wil, een goed idee zal het nooit worden. Het begint allemaal bij de basis.
  Dat Samsung het niet gelukt is mag zo zijn. Dat geeft Apple alleen maar meer tijd om het écht goed te doen en een goed product af te leveren. Apple heeft niet zoveel meer tijd gehad. Wat is da voor zever?

  “Maar ik wens je veel plezier met die lelijke icoontjes die net iets te ver boven de onderkant van het scherm zweven door de ronde hoekjes” Jij moet die iPhone X echt al in je handjes vastgehad hebben blijkbaar, dat je er zo over kan oordelen. Maar zeker en vast bedankt, want plezier zal ik er wel van hebben, zonder twijfel:-)

  en die verschrikkelijke hap uit alle video’s die je bekijkt. Ik sla over. Hopen dat het er volgend jaar allemaal wat plezieriger uitziet.

  Ik kon het maar aanbieden hé, je leek zo aangedaan.:-)

  Verder:

  Nog eens, dat is JOUW mening dat het een slecht idee is enz… Dat maakt het nog geen feit. Het rare is dat iedereen nu ineens toch veel begint te investeren in die facial recognition. Maar iedereen blijft toch op Apple zeiken, tjah…

  Verschrikkelijke hap tijdens het bekijken van filmpjes. Je denkt toch niet dat ik films op die iPhone ga bekijken hé? Dat doe ik wel op mijn iPad Pro… Of op mijn groot tv scherm. Niet op een iPhone (of gelijk welke ander klein scherm).

  Uiteindelijk, ieder zijn gedacht hé:-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het is nu een flinke tijd geleden sinds de laatste keer dat ik mij de moeite nam om te reageren op OMT. Maar echt jongens, wat is het hier een ontiegelijke sch**t-plek geworden. Een gemiddeld artikel komt niet boven het citeren van een video uit, en de leden komen niet verder dan alles en iedereen die tegen nieuwe apple-producten is compleet af te branden, mede-oprichters van Apple meegenomen. Vandaag hak ik een knoop door: lekker niet meer volgen, desnoods maar Tweakers in de gaten houden. Wat mis ik die goede oude tijd:roll:
  #doei

  Ja jongen, daar geef ik je gelijk in. Het is heel erg verergert. Ik probeer veel te negeren maar soms kan ik niet en reageer ik toch. Net zoals jij eigenlijk nu doet;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  DBLCreations
  Denk maar aan “notch” op de iPhone X, iedereen vindt hem lelijk (en het is nou niet dat ik hem mooi vind), maar hij is zeker nodig en Apple heeft het meeste uit het scherm gehaald dat het kon.

  Dit gezegd zijnde… Wie gaat de iPhone X eigenlijk kopen?

  Ik koop hem sowieso. Ik bestel op 27 Oktober: iPhone X silver, 256GB

  Ik vind de notch niet lelijk maar ik ben dan ook niet iedereen. En ja, ook ik ga hem vrijdag pre-orderen en ook zilver 256GB.

  Ale vooruit, weer ne concurrent:P

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Het is nu een flinke tijd geleden sinds de laatste keer dat ik mij de moeite nam om te reageren op OMT. Maar echt jongens, wat is het hier een ontiegelijke sch**t-plek geworden. Een gemiddeld artikel komt niet boven het citeren van een video uit, en de leden komen niet verder dan alles en iedereen die tegen nieuwe apple-producten is compleet af te branden, mede-oprichters van Apple meegenomen. Vandaag hak ik een knoop door: lekker niet meer volgen, desnoods maar Tweakers in de gaten houden. Wat mis ik die goede oude tijd:roll:
  #doei

  Ik kom ook nog maar heel af en toe. Ten tijde van macosx.nl was mijn doel voornamelijk mensen helpen met programmeren voor de mac maar dat sub-forum is al zo goed als dood. Terwijl destijds de meeste lezers nog met een kritisch oog en soms met de nodige dosis humor kon beantwoorden is dat nu ver te zoeken.

  Daarnaast zien we alleen maar artikelen van 1 redacteur terwijl in de macosx.nl dagen het er veel meer waren. Toen had een redacteur uiteraard meer tijd per artikel en daarmee was het uitgebreider. Alleen is het niet te doen om zoveel nieuws te plaatsten en allemaal van hoge kwaliteit met goede background check. OMT moet gewoon weer een stuk of 5 redacteurs hebben die artikelen schrijven en dan gaat de kwaliteit vanzelf omhoog.