Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2017

Steve Wozniak richt online universiteit op

Steve Wozniak is een eigen online universiteit gestart. De man die Apple in 1977 samen met Steve Jobs oprichtte wil met Woz U technische opleidingen zo toegankelijk mogelijk maken. Momenteel worden twee online cursussen aangeboden.

Het curriculum bestaat uit de opleidingen Software Developer en Computer Support Specialist. Daarnaast zijn er programma’s voor basisschool­leerlingen en komt er een aanbod dat gericht is op bedrijven.

Grote ambities

Woz heeft grote ambities en voegt volgend jaar drie nieuwe opleidingen toe, namelijk Data Science, Mobile Application Development en Cyber Security. De Apple-oprichter wil ook fysieke scholen in meer dan dertig Amerikaanse steden openen. Daarnaast wordt gewerkt aan een elite-programma dat toptalent in 12 tot 16 klaar moet stomen voor een succesvolle carrière.

In een persbericht zegt Wozniak: “Mensen zijn vaak bang om een carrière in technologie te kiezen omdat ze denken dat ze het niet kunnen. Ik weet dat ze het kunnen en wil laten zien hoe”.

Het Woz U logo – Klik/tap voor groter.

In hoeverre de Apple-oprichter zelf betrokken is bij de programma’s blijft vaag. Woz U werkt onder de vlag van het Southern Careers Institute (SCI). Dat is een privaat Amerikaans instituut. De twee opleidingen die aangeboden worden, staan met een identiek curriculum op de SCI-site. Misschien zijn de opleidingen die in de toekomst aangeboden worden wel uniek, maar momenteel lijkt Woz gewoon een online reseller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Wozniak richt online universiteit op
Sluiten