Steve Jobs  24 februari 1955 – 5 oktober 2011

32 reacties

Het is 6 jaar geleden dat Apple-oprichter Steve Jobs ons heeft verlaten. Hij was de man die anders dacht, een deuk in het universum wilde slaan en geen slecht gemaakte troep wilde verkopen. Deze site dankt zijn naam aan een van zijn bekendste uitspraken.

Anno 2017 zullen we Steve Jobs steeds vaker herinneren. Apple heeft het theater op zijn nieuwe campus (Apple Park) namelijk naar hem vernoemd. De iPhone 8 en iPhone X werden onthuld in het Steve Jobs-theater.

Vandaag blikken we terug op een memorabel moment uit het professionele leven van Jobs. In onderstaande video legt hij een reporter van CNET haarfijn uit waarom Apple geen troep verkoopt en marktaandeel niet het enige is om naar te streven.

Wat is jouw meest levendige herinnering aan de Apple-oprichter?

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het is zes jaar geleden, dat mijn vriend overleed aan kanker.
  Mijn moeder overleed tijdens mijn geboorte

  Ik wil zeggen slaat dit topic niet een beetje door

  Terug naar de film

  Gr

 • Profielfoto
  tuuur

  Mijn herinnering is dat toen hij nog leefde het allemaal perfect deed, niet meer en zeker niet minder. De huidige iOS is echt troep vergeleken met bijvoorbeeld iOS 5, je kan nu wel meer maar daar is het dus écht niet beter mee geworden.

 • Profielfoto
  Frans

  Keynote WWDC 2002. In levende lijve meegemaakt. Heeft een onvergetelijke indruk op me gemaakt.:cool:

 • Profielfoto
  wensink

  De man moet men blijven herinneren, vind ik.

  Elon Musk is de volgende generatie Steve Jobs. Hij gaat misschien nog wel meer invloed hebben, maar de presentaties van Steve zal hij duidelijk nooit kunnen evenaren.

  Apple is helaas zonder hem een slappe hap aan het worden. Vrede binnen het bedrijf lijkt het enige dat telt, discussies worden vermeden lijkt het wel.

 • Profielfoto
  BlueSky

  @iMac Lover, mijn zus is in 2007 overleden, m’n pa in 2012, m’n ma in 2013 en m’n beste vriend begin dit jaar. Ik sta daar ELK jaar bij stil. Dat OMT stil staat bij het overlijden van één van de beste CEO’s ever, vind ik niet meer dan normaal. Respect!

 • Profielfoto
  seagulladvies

  Steve is één van de meest inspirerende CEO’s geweest, dus alle respect voor hem.
  Zijn overlijden was een schok voor velen.
  Sindsdien blijft het wel erg rustig met echte vernieuwingen en begint Apple toch te lijken op zoveel firma’s die voortkabbelen op hun oude succesperiode. Ik kan nog wel een aantal kanttekeningen maken, maar daar leent zich dit onderwerp minder voor.

 • Profielfoto
  McPim

  McPim op de Apple Campus (binnen ;-) ) op 23 november 2011. Dat was 7 weken na zijn dood, een onvoorstelbare eer om daar rond te mogen lopen en een mooi moment om onder deze quote te staan..

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @BlueSky

  Jawel dat heb ik, voor iedereen, die naasten of geliefden verloren hebben in zijn of haar leven.
  Maar ik heb een zakelijke relatie met Apple als ik bijvoorbeeld een iPhone, iPad of een Mac koop. En niet meer.
  Als het product aan mijn verwachting doet ben ik blij. Voldoet het product niet aan mijn verwachting ga ik mopperen bij de verkoper. Kom ik met de verkoper er niet uit dan ga ik naar de geschillencommissie desnoods stap ik naar de rechter
  Dit geld niet alleen voor Apple, maar met alle organisaties waar ik een overeenkomst mee heb

  Sorry for your loss

 • Profielfoto
  html-junky

  @imac lover, uhh verwachtingen… het woord zegt het al het is wat je verwacht, jij kan wel verwachten dat een iPhone 100 dagen mee gaat met een volle accu, maar er is geen geschillencommissie die jou niet uitlacht

 • Profielfoto
  Frans

  @BlueSky

  Jawel dat heb ik, voor iedereen, die naasten of geliefden verloren hebben in zijn of haar leven.
  Maar ik heb een zakelijke relatie met Apple als ik bijvoorbeeld een iPhone, iPad of een Mac koop. En niet meer.
  Als het product aan mijn verwachting doet ben ik blij. Voldoet het product niet aan mijn verwachting ga ik mopperen bij de verkoper. Kom ik met de verkoper er niet uit dan ga ik naar de geschillencommissie desnoods stap ik naar de rechter
  Dit geld niet alleen voor Apple, maar met alle organisaties waar ik een overeenkomst mee heb

  Sorry for your loss

  iMac Lover (aparte alias voor iemand die zo’n kille zakelijke relatie met Apple heeft), sorry, maar ik vind jouw reacties niet zo respectvol. Het artikel gaat niet over het bedrijf Apple maar over de mens Steve Jobs. Raymon vraagt naar levendige herinneringen aan de man. Als jij die niet hebt, of niet wilt delen, zeg dan niets. Steve Jobs werd door velen bewonderd, daar mag best op een respectvolle manier bij stil gestaan worden.

 • Profielfoto
  McPim

  …Als jij die niet hebt, of niet wilt delen, zeg dan niets. Steve Jobs werd door velen bewonderd, daar mag best op een respectvolle manier bij stil gestaan worden.

  Hear, hear! (y)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @html-junky, je snapt hopelijk toch wel dat iemands verwachtingen gebaseerd zijn op de beloftes van de fabrikant? Dat zal bij iMac Lover niet anders zijn.

  Ik ben het verder ook eens met iMac Lover. Apple-producten zijn … producten. En die zijn verzonnen door iemand die geld wilde verdienen. Die verheerlijking van Steve Jobs gaat me ook altijd wat ver en vind ik iets te religieus.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Heb je het filmpje niet gekeken? Het draait (sorry, draaide) niet om marktaandeel of winst, maar om het maken van goede producten. Door passie, vindingrijkheid en een streven naar perfectie is Apple jaren lang leider geweest qua innovatie. Apple, aangestuurd en gedreven door de visie van 1 man: Jobs. Dat verdient respect als je het mij vraagt, maar goed ieder zijn mening… maar dan nog, behoud dan een beetje respect voor je medebezoeker en houd je klepper… Is een beetje een mooi iets verpesten met je mening he… Soort van condoleanceregister tekenen met een smiley; teken dan niet en houd je stil:roll:

 • Profielfoto
  vincej

  Mijn herinnering is de presentatie van de eerste iPhone.
  Zoon moment hebben we wat mij betreft in jaren niet meer gehad.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Wat een gejank over het bedrijf Apple terwijl het hier tenslotte gaat over Steve Jobs. Niet meer en niet minder….
  Als men vanuit OMT hier al niet meer jaarlijks met 1 artikeltje mag stilstaan gaat het echt niet goed met je.
  Dan ben je inmijn ogen slechts een aandachtshoer.

 • Profielfoto
  SvS

  Mijn herinnering is de presentatie van de eerste iPhone.
  Zoon moment hebben we wat mij betreft in jaren niet meer gehad.

  En… niet vergeten: ook de allereerste iMac! (ja, die bondi blue G3 met cd lade) Wat een wauw-effect en veel geklap. Eindelijk eens echt een mooie PC na decennia grijze pc’s.

 • Profielfoto
  A.M.Dekker

  Heb je het filmpje niet gekeken? Het draait (sorry, draaide) niet om marktaandeel of winst, maar om het maken van goede producten. Door passie, vindingrijkheid en een streven naar perfectie is Apple jaren lang leider geweest qua innovatie. Apple, aangestuurd en gedreven door de visie van 1 man: Jobs. Dat verdient respect als je het mij vraagt, maar goed ieder zijn mening… maar dan nog, behoud dan een beetje respect voor je medebezoeker en houd je klepper… Is een beetje een mooi iets verpesten met je mening he… Soort van condoleanceregister tekenen met een smiley; teken dan niet en houd je stil:roll:

  Je klinkt echt als een gelovige die smeekt om zijn dogmatische bubbel niet door te prikken. Dit is een website die gaat over Apple en daar mag je dus ook op artikelen kritiek leveren. Dit vergelijken met een codeolanceregister slaat wat mij betreft nergens op. Je blinde vertrouwen in Apple en Steve Jobs vind ik ook stuitend, beweren dat het Apple niet om de winst ging slaat natuurlijk nergens op. Als een bedrijf beursgenooteerd is dan is het streven altijd winst te maken. Daarnaast is er natuurlijk altijd de flinke marge geweest die ertoe heeft geleid dat Apple het rijkste bedrijf ter wereld is en vergeet ook vooral niet alle belastingconstructies die Apple hanteert, de erbarmelijke omstandigheden in fabrieken etc. Je lijkt nu heel krampachtig in je droom te willen blijven. Apple waarderen? Prima, dat doen we hier immers allemaal maar laat het daar in godsnaam bij.

 • Profielfoto
  McPim

  “slaat dit topic niet een beetje door” … “ik heb een zakelijke relatie met Apple” … “verheerlijking van Steve” … “iets te religieus” … “klinkt echt als een gelovige” … “laat het daar in godsnaam bij”

  Dat zie je ook alleen in Nederland hè, zoveel zuurpruimen bij elkaar :lol: . Wat is het toch moeilijk voor sommigen om gewoon even stil te staan bij de herinnering en bewondering te hebben voor zijn visie en passie.

 • Profielfoto
  maconly

  Steve was een geweldenaar.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sorry maar sommige reacties vindt ik er gewoon los over. Je zit hier op een Appleforum, dat forum heet “One More Thing” en dit is nu éénmaal Apple. Ik heb gewoon respect in het algemeen voor al de doden. Maar dit is nu éénmaal hoe het draait. Steve Jobs was (samen met Wozniak) toch founder van het bedrijf Apple dacht ik?

  Dat is toch gewoon logisch dat die persoon wordt herdacht? Het is dan ook zijn bedrijf. Wel ok, was. Maar dat is het punt niet. Mensen hebben wel verder we de noodzaak om onnodige en soms zelf heel harde commentaar te geven. Maar verder geen bijdrage te doen. Waarom toch, als het niet interesseert, ga dan lekker verder door. Geef dan geen reactie.

  Ook snap ik niet waarom even stilstaan bij de dood van iemand die toch wel heel wat veranderingen in de wereld teweeg gebracht heeft zo een misdaad lijkt te zijn.

  Dit laat nog maar eens zien hoe egoïstisch en hard mensen tegenwoordig zijn.

  Steve was vele dingen, hij was zeker geen perfect mens als we al de verhalen horen. Maar hij heeft zeker ook geweldige dingen gedaan. Hij verdiend daarvoor mijn respect en dat heeft niks te maken met religie of gelijk wat. Want sommige slaan hier echt wel door en moeten denk ik dringend een pilletje nemen. Neem het wel met water ipv met azijn…

 • Profielfoto
  SvS

  Neem het wel met water ipv met azijn…

  haha!;-)(y)

 • Profielfoto
  Maikelw

  ]lange quote

  Je bent grappig en respectloos:)

 • Profielfoto
  ajschot

  nieuwe denken is helaas vergaan…. winst maken is het belangrijkste geworden voor Apple…
  Steeds meer mooie en handige functies worden overal uitgesloopt of apps worden opgeheven Aperture, iWeb geen booklets meer in iTunes etc. De prijzen gaan steeds omhoog terwijl straks de cijfers niet meer op het bankoverzicht passen….

 • Profielfoto
  Frans

  McPim, DBLCreations(y)(y)

 • Profielfoto
  KR1275

  Akio Morita, Steve Jobs… pioneers met enthousiasme en liefde voor het product. Meedenken met de massa, een extra stap doen, blij worden van leuke ideeën. Helaas zijn deze mensen niet onsterfelijk, maar erger nog, wat nabestaanden met de erfenis doen. Na Akio Morita raakte Sony snel in verval. Apple zie ik volgen. Bij Sony duurde dat 10-15 jaar na het overlijden van de meester. Jammer, erg jammer.

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  Het meeste indruk die Steve op mij heeft gemaakt is zijn Stanford Commencement address (12 juni 2005). Het vat goed samen “what made him tick”. Een van de mooiere quote was:

  The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik mis Steve wel inderdaad. Op meerdere manieren…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ach, het is allemaal gewoon wat overdreven. Er zijn mensen geweest in de afgelopen 100 jaar die een veel grotere impact hebben gehad op de wereld in het algemeen en computer science in het bijzonder. Mensen zonder wie Apple niet had kunnen bestaan. Alleen hebben die niet zo in de spotlights gestaan.

  Apple maakt prachtig spul, maar wees er gewoon van bewust dat marketing ook een rol speelt in de beeldvorming en verheerlijking.

 • Profielfoto
  Frans

  @zepkleiker,
  Wat is eigenlijk jouw bijdrage aan deze wereld geweest?
  Behalve deze respectloze off-topic post hierboven dan?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Steve Jobs was zo’n man die iets bij mij raakte. In het zelfde rijtje Elon Musk, Obama, Eberthart van der Laan, etc.

  Vooral zijn ergerlijke behoefte naar perfectie zinde mij wel. Tom Cook heeft dit, naar mijn mening, niet. Kan ook komen omdat Apple te groot is, en zich te veel focussed op de cashcow (iPhone).

  Overigens kon Jobs niks nog verkopen. De teleurstelling na de Keynotes was altijd wel groot. Het werd als een 10 gepresenteerd maar de uitvoering was altijd een 7.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ach, het is allemaal gewoon wat overdreven. Er zijn mensen geweest in de afgelopen 100 jaar die een veel grotere impact hebben gehad op de wereld in het algemeen en computer science in het bijzonder. Mensen zonder wie Apple niet had kunnen bestaan. Alleen hebben die niet zo in de spotlights gestaan.

  Apple maakt prachtig spul, maar wees er gewoon van bewust dat marketing ook een rol speelt in de beeldvorming en verheerlijking.

  Dat kan allemaal wel zijn. Maar dat is het punt niet. Het gaat hier om Apple, en natuurlijk wordt de founder van dit bedrijf hiervan herdacht. Dat zal trouwens ook zo zijn met Wozniak, wees daar maar zeker van. Dat is toch niet meer dan logisch dat deze mensen worden herdacht. En natuurlijk zijn er nog andere mensen die dit verdienen, zoals de heer Bell die het bellen bedacht. Of wat dacht je van Edison die het licht uitvond. Natuurlijk zijn dat fantastische dingen maar wederom, dit is niet een website/forum dat om hun draait maar om Apple. Ik snap niet dat mensen dit niet snappen en zo respectloos zijn. Zeg dan toch gewoon niets, het voegt niets toe.

  Voor mij heeft Apple eerlijk waar een groot stuk van mijn leven (ik zal maar zeggen beïnvloed), ik heb dingen gedaan en ontdekt dankzij Apple hardware. En dat vindt ik fantastisch. Natuurlijk vindt ik SJ een fantastische kerel, en ja, ook ik weet dat hij zeker geen engel was en hij was blijkbaar ook niet de gemakkelijkste persoon om mee te werken. (Ik zeg dat maar omdat vele mensen al durven roepen van: Je doet alsof het een heilige is), neen, dat hoeft ook niet. Het gaat er om wat deze man gepresteerd heeft, en ja, gedaan heeft voor de wereld, hoe klein dan ook. Je hoeft niets groots te doen om grote dingen te laten gebeuren. De iPod/iPhone en iPad hebben heel wat teweeg gebracht in de hele wereld;-)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Steve voerde een strijd die tot op heden nog steeds doorgaat, jezelf onderscheiden van de massa en geen genoegen nemen met gemiddelde kwaliteit. Tegenstanders krijg je dan vanzelf, verraders ook, maar daar staat een onvergelijkbaar leven tegenover. Helaas te kort voor Steve, maar voor ons ligt deze weg nog iedere dag open. Wees dus onderscheidend en niet onverschillig, respecteer anderen maar blijf jezelf.