Sonos onthult nieuwe speaker en AirPlay 2-ondersteuning

Sonos heeft tijdens een eigen evenement in New York een nieuwe speaker uit de doeken gedaan. De Sonos One is de eerste speaker de ondersteuning krijgt voor virtuele assistenten. Amazon Alexa is direct beschikbaar en Google Assistant volgt in 2018.

De Sonos One lijkt op de Play:1, maar is verbeterd met aanraakgevoelige bediening en zes ingebouwde microfoons. Zo verstaat een virtuele assistent je altijd goed. De speaker­fabrikant gaat ook AirPlay 2 ondersteunen.

Sonos One met Alexa en Google Assistant

Voor Nederlanders is de nieuwe speaker nog niet zo interessant. Alexa en Google Assistant zijn onze taal nog niet machtig, maar zodra stembediening in Nederland en België beschikbaar is, activeert de fabrikant het meteen. De Sonos One heeft net als de Play:5 geen fysieke knoppen meer aan de bovenkant, de speaker heeft volledige touchbediening. Je kunt tikken om het geluid harder of zachter te zetten en met een swipe sla je een nummer over. Je kunt de microfoon ook helemaal uitschakelen. Aan je privacy is gedacht.

De One is verkrijgbaar vanaf 24 oktober, 2017 en nu voor € 229 te reserveren via de website van de fabrikant. De Play:1 blijft vooralsnog te koop en kost ook € 229.

Sonos One
Klik/tap voor groter.

AirPlay 2 in 2018

Sonos heeft ook aangekondigd dat het AirpPlay 2 zal ondersteunen vanaf 2018. Het multiroom-systeem gaat daardoor native met iOS werken. Momenteel kun je alleen nog muziek via de Sonos-app afspelen, maar straks stuur je ook direct geluid van bijvoorbeeld YouTube of Netflix naar de speakers. Je kunt Siri dan ook vragen om muziek op een bepaalde speaker af te spelen. AirPlay 2 komt als software-update naar een drietal bestaande speakers. (Zie → Deze speakers en receivers krijgen AirPlay 2-ondersteuning)

Klik/tap voor groter.

Open API

Sonos werkt nu met 44 muziekdiensten en het bedrijf wil dat binnenkort uitbreiden met ondersteuning voor slimme apparaten van Logitech en Smart Things. In 2018 komt ook een open API waar ontwikkelaars en fabrikanten op in kunnen haken. Producenten kunnen dan een “Works With Sonos” badge aanvragen.

Een aantal van de nieuwe partners die binnenkort met integratie komen – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Sonos onthult nieuwe speaker en AirPlay 2-ondersteuning
Sluiten