Snapchat omarmt Virtual Reality-kunst

2 reacties

Een goed geplaatst hondenfilter kan natuurlijk enorm kunstig zijn, maar Snapchat gaat nu een stapje verder. Kunstenaars kunnen met een nieuwe functie virtuele kunst in de echte wereld plaatsen. Deze Virtual Reality-kunst is dan via de Snapchat-app te bekijken.

Gebruikers krijgen een seintje wanneer ze in de buurt van een virtueel kunstwerk zijn. Daarna kan het werk via een lens in de app bekeken worden. Snap werkt voor de lancering samen met kunstenaar Jeff Koons.

Lancering in Parijs, Londen en New York

De eerste VR-kunst is gebaseerd op de Balloon Flower-reeks van Koons. Dit zijn diverse objecten van gepolijst, roestvast staal die uit ballonnen samengesteld lijken te zijn. De werken verschijnen op een kaart, maar het is onduidelijk of de onlangs gelanceerde Snap Map een rol speelt. Momenteel zijn er nog geen VR-kunstwerken in Nederland of België te zien, maar Snapchat zegt dat alle kunstenaars zich kunnen aanmelden.

Naast een leuke extra voor gebruikers, zijn de virtuele kunstwerken ook commercieel interessant. Kun je in Amsterdam straks een grote pot Virtual Reality-Nutella via Snapchat bekijken? De functie voldoet aan veel wensen: verrassend, groot, interactief, leent zich voor engagement en is goedkoper om te maken dan een fysiek bouwwerk. Marketeers lopen zich alvast warm.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Rubentje96

    Gaat het in dit geval niet om Artificial Reality kunst? I.p.v. Virtual Reality kunst….

  • Profielfoto
    Bman

    Augmented reality.