Skype voor Mac krijgt knallende make-over

Raymon op 30 oktober 2017 23 reacties Laatste door rob seller

Heb je automatische updates voor Skype ingeschakeld? Dan krijgt de app of je Mac of PC vandaag een compleet nieuwe look. In juni werden de mobiele apps van de dienst al voorzien van een knallend redesign en nu is de desktop aan de beurt.

De nieuwe Skype-versie is veel kleurrijker en heeft opvallend grote koppen. Het lettertype doet een beetje aan iOS 11 denken. Microsoft belooft dat de nieuwe versie makkelijker te gebruiken is en je productiever maakt.

Nieuw uiterlijk en functies

De nieuwe look is naar wens aan te passen met een lichte of donkere skin. Daarnaast Naast het nieuwe uiterlijk zijn ook een aantal fundamentele functies van Skype verbeterd. Zo wordt je lijst met contacten nu ordenen op status, aantal ongelezen berichten of wanneer een contact voor het laatst online was. Je kunt je favoriete contacten ook vastpinnen of de hele contactenbalk inklappen voor meer overzicht.

skype new 2017 lichtdonker

Skype beschikt nu over een lichte en donkere interface – Klik/tap voor groter.

Een nieuw meldingspaneel zorgt ervoor dat je overzicht houdt in chats waarin veel foto’s of documenten worden gedeeld. Omdat Skype nu volledig cloud-gebaseerd is verschijnen alle bestanden op alle platforms. Het maakt niet uit of je een bestand via iOS, Mac, PC of op het web deelt.

Reacties en bots

Microsoft heeft ook de mogelijkheid om snelle reacties op met iconen te geven toegevoegd. Die kun je zowel tijdens het chatten als tijdens een videogesprek gebruiken. Binnen chats kun je ook mensen @mentions sturen en zijn bots aanwezig. Tot slot is de aangepaste statusupdate terug. Dat is vooral handig tijdens zakelijk gebruik van Skype. In plaats van “Afwezig” kun “Afwezig tot donderdag 14:00 uur” in je status zetten om je collega’s te informeren.

skype new 2017 chat

Reacties binnen een videochat – Klik/tap voor groter.

Het nieuwe uiterlijk viel op mobiel niet bij iedereen in de smaak. Wil je meer tijd om te wennen aan al die 🌈 kleuren 🦄? Schakel dan automatische updates uit.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

23 reacties

Profielfoto

TheBigZ op 30 oktober 2017

Bedankt voor de tip.

Profielfoto

vuurvreter op 30 oktober 2017

Na het gepruts van de vorige versie, heb ik Skype voorgoed vaarwel gezegd.
Dus m.a.w. Microsoft komt te laat.

Profielfoto

tuuur op 30 oktober 2017

Ze hebben het goed verknald. Discord is een goed alternatief.

Profielfoto

Cest Mac op 30 oktober 2017

Vreselijk is het nieuwe design. Kan er en niet aan wennen. Vond de oude versie op de iPhone toch vele male beter. Balen dat al deze ongein er nu in zit waar niemand op zit te wachten. Ook het nut van de bots begrijp ik absoluut niet en is zeer storend.

Profielfoto

m4v3r1ck op 30 oktober 2017

Een KILO KNALLER zeker! 😂😂😂😂😂

Profielfoto

wensink op 30 oktober 2017

Ongelooflijk wat lelijk. Ik dacht dat ze bij XP wel het plafond hadden bereikt..

Profielfoto

DBLCreations op 30 oktober 2017

Ze hebben het goed verknald. Discord is een goed alternatief.

Neeeeeeeeeeee, wat gaan ze je missen!:(

Profielfoto

DBLCreations op 30 oktober 2017

Vreselijk is het nieuwe design. Kan er en niet aan wennen. Vond de oude versie op de iPhone toch vele male beter. Balen dat al deze ongein er nu in zit waar niemand op zit te wachten. Ook het nut van de bots begrijp ik absoluut niet en is zeer storend.

Ze gaan precies terug naar de tijden van MSN met al die bots en andere dingen!

Profielfoto

steveb op 30 oktober 2017

Msn Goes rgb

Profielfoto

SvS op 30 oktober 2017

Leuk voor MSN die hards die er elke dag nog met weemoed aan terugdenken en beamen dat het toen veel beter was. (not!);)

Profielfoto

Shmoo op 30 oktober 2017

Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

Dan moet je toch ook gewoon bij je opa en oma inwonen waar ze nog een televisie in de woonkamer hebben staan met drukknoppen.

Profielfoto

Frans op 30 oktober 2017

Zakelijk wordt Skype (nog) veel gebrukt. Ook ik gebruik op mijn werk vaak Skype (for business), heel handig voor conference calls, thuiswerken, scherm delen. Alle collega’s hebben en gebruiken Skype. Het is gewoon het communicatiemiddel (nummer 2 na ouwehoeren bij de koffieautomaat;-) )
Het merendeel van mijn vrienden/familie heeft geen Skype of gebruikt het niet meer. Privé doet iMessage, WhatsApp of FaceTime het daarom beter. Ik vond Skype er al niet beter op geworden met de voorlaatste updates en van wat ik nu lees wordt ik ook niet vrolijker. Misschien tijd om Skype ook maar eens van mijn Macs af te knallen…

Profielfoto

DBLCreations op 30 oktober 2017

Zakelijk wordt Skype (nog) veel gebrukt. Ook ik gebruik op mijn werk vaak Skype (for business), heel handig voor conference calls, thuiswerken, scherm delen. Alle collega’s hebben en gebruiken Skype. Het is gewoon het communicatiemiddel (nummer 2 na ouwehoeren bij de koffieautomaat;-) )
Het merendeel van mijn vrienden/familie heeft geen Skype of gebruikt het niet meer. Privé doet iMessage, WhatsApp of FaceTime het daarom beter. Ik vond Skype er al niet beter op geworden met de voorlaatste updates en van wat ik nu lees wordt ik ook niet vrolijker. Misschien tijd om Skype ook maar eens van mijn Macs af te knallen…

Hier eigenlijk hetzelfde, ik gebruik gewoon nog skype maar om eerlijk te zijn voldoet dat prima om te videobellen met vrienden en familieleden. Soms als ik in het ziekenhuis een chemokuur kreeg nam ik mijn iPad en zette ik Skype op om met mijn mama te video bellen. Ik vond het allemaal wel makkelijk. Het hoeft voor mij ook niet meer te zijn om eerijk te zijn:-)

Profielfoto

koen op 31 oktober 2017

Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

Mijn familie woont ver weg, en dan is Skype gewoon handig om met ze te kletsen. Ben trouwens benieuwd hoe het gaat wanneer mijn ouders de nieuwe versie hebben. Die hebben al zo een moeite om elke keer de camera te vinden…:lol:

Profielfoto

Pivni Pes op 31 oktober 2017

Mijn familie woont ook ver weg, Skype is dan een van de oplossingen.
Maar verder blijft het een verschrikkelijke draak.

Profielfoto

rocksoff op 31 oktober 2017

Skype for business is helemaal niet geupdate….gaat vast weer jaaaren duren…

Profielfoto

SvS op 31 oktober 2017

Discord lijkt inderdaad een goed alternatief te zijn. Maar daar trek ik zakelijke contacten niet echt naar toe als het zichzelf verkoopt als “Free Voice and Text Chat for Gamers

Skype moest het gewoon clean en simpel houden. Skype wordt hier ook enkel voor zakelijke contacten gebruikt, maar van mij mag het in de ban dankzij die kinderlijke bewegende animaties / emoij’s, ik wil bepalen wanneer ik die grote, bewegende smileys gebruik en wanneer ik het bij een simpel, klein;-) wil houden.

Profielfoto

SvS op 31 oktober 2017

Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

Mijn familie woont ver weg, en dan is Skype gewoon handig om met ze te kletsen. Ben trouwens benieuwd hoe het gaat wanneer mijn ouders de nieuwe versie hebben. Die hebben al zo een moeite om elke keer de camera te vinden…:lol:

Geef die arme ouders een iPad en dan Facetimen, veel gemakkelijker.(y)

Profielfoto

Elduderino op 31 oktober 2017

Ik moet zeggen dat ik maar heel weinig mensen ken die nog Skype gebruiken. Het was i.m.o ook alijd veel te log.
Naast de Skype for Business versie (die je niet vergelijken kan met de home versie) zie ik dat de normale skype versie vooral veel binnen bedrijven wordt gebruikt. Vooral de kleinere bedrijven maken hier gebruik van.

Profielfoto

mowat op 31 oktober 2017

Ik gebruik zelf zelden skype of dergelijk programma. Mijn kleindochter daarentegen die zit dikwijls op mijn iMac om samen met vriendinnen in groep huiswerk te maken of lessen voor te bereiden of gewoon lol te trappen en die lijken daar toch tevreden mee. Dat “discord” dat men hoger al eens vernoemde daar heb ik nog nooit van gehoord en ik ken ook niemand die het heeft. Is dat iets dat je ook beiden moet hebben , zoals Skype , om te videochatten of zo ? Want als dat zo is en niemand heeft het dan kan je ook geen kant op.

Profielfoto

maconly op 31 oktober 2017

wie gebruikt dat Skype nog ?

Profielfoto

.Robin op 31 oktober 2017

wie gebruikt dat Skype nog ?

Ik. Elke dag. Wel Skype For Business.;)

Profielfoto

rob seller op 31 oktober 2017

Pfff als die make over net zo kansloos is als voor Windows. Dan zoeken ze het maar uit bij MS. Het heeft mij drie dagen van mijn leven gekost om het mijn moeder uit te legen….

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?