Skype voor Mac krijgt knallende make-over

23 reacties

Heb je automatische updates voor Skype ingeschakeld? Dan krijgt de app of je Mac of PC vandaag een compleet nieuwe look. In juni werden de mobiele apps van de dienst al voorzien van een knallend redesign en nu is de desktop aan de beurt.

De nieuwe Skype-versie is veel kleurrijker en heeft opvallend grote koppen. Het lettertype doet een beetje aan iOS 11 denken. Microsoft belooft dat de nieuwe versie makkelijker te gebruiken is en je productiever maakt.

Nieuw uiterlijk en functies

De nieuwe look is naar wens aan te passen met een lichte of donkere skin. Daarnaast Naast het nieuwe uiterlijk zijn ook een aantal fundamentele functies van Skype verbeterd. Zo wordt je lijst met contacten nu ordenen op status, aantal ongelezen berichten of wanneer een contact voor het laatst online was. Je kunt je favoriete contacten ook vastpinnen of de hele contactenbalk inklappen voor meer overzicht.

skype new 2017 lichtdonker
Skype beschikt nu over een lichte en donkere interface – Klik/tap voor groter.

Een nieuw meldingspaneel zorgt ervoor dat je overzicht houdt in chats waarin veel foto’s of documenten worden gedeeld. Omdat Skype nu volledig cloud-gebaseerd is verschijnen alle bestanden op alle platforms. Het maakt niet uit of je een bestand via iOS, Mac, PC of op het web deelt.

Reacties en bots

Microsoft heeft ook de mogelijkheid om snelle reacties op met iconen te geven toegevoegd. Die kun je zowel tijdens het chatten als tijdens een videogesprek gebruiken. Binnen chats kun je ook mensen @mentions sturen en zijn bots aanwezig. Tot slot is de aangepaste statusupdate terug. Dat is vooral handig tijdens zakelijk gebruik van Skype. In plaats van “Afwezig” kun “Afwezig tot donderdag 14:00 uur” in je status zetten om je collega’s te informeren.

skype new 2017 chat
Reacties binnen een videochat – Klik/tap voor groter.

Het nieuwe uiterlijk viel op mobiel niet bij iedereen in de smaak. Wil je meer tijd om te wennen aan al die ? kleuren ?? Schakel dan automatische updates uit.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Bedankt voor de tip.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Na het gepruts van de vorige versie, heb ik Skype voorgoed vaarwel gezegd.
  Dus m.a.w. Microsoft komt te laat.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ze hebben het goed verknald. Discord is een goed alternatief.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Vreselijk is het nieuwe design. Kan er en niet aan wennen. Vond de oude versie op de iPhone toch vele male beter. Balen dat al deze ongein er nu in zit waar niemand op zit te wachten. Ook het nut van de bots begrijp ik absoluut niet en is zeer storend.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Een KILO KNALLER zeker! ?????

 • Profielfoto
  wensink

  Ongelooflijk wat lelijk. Ik dacht dat ze bij XP wel het plafond hadden bereikt..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ze hebben het goed verknald. Discord is een goed alternatief.

  Neeeeeeeeeeee, wat gaan ze je missen!:(

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Vreselijk is het nieuwe design. Kan er en niet aan wennen. Vond de oude versie op de iPhone toch vele male beter. Balen dat al deze ongein er nu in zit waar niemand op zit te wachten. Ook het nut van de bots begrijp ik absoluut niet en is zeer storend.

  Ze gaan precies terug naar de tijden van MSN met al die bots en andere dingen!

 • Profielfoto
  steveb

  Msn Goes rgb

 • Profielfoto
  SvS

  Leuk voor MSN die hards die er elke dag nog met weemoed aan terugdenken en beamen dat het toen veel beter was. (not!);)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

  Dan moet je toch ook gewoon bij je opa en oma inwonen waar ze nog een televisie in de woonkamer hebben staan met drukknoppen.

 • Profielfoto
  Frans

  Zakelijk wordt Skype (nog) veel gebrukt. Ook ik gebruik op mijn werk vaak Skype (for business), heel handig voor conference calls, thuiswerken, scherm delen. Alle collega’s hebben en gebruiken Skype. Het is gewoon het communicatiemiddel (nummer 2 na ouwehoeren bij de koffieautomaat;-) )
  Het merendeel van mijn vrienden/familie heeft geen Skype of gebruikt het niet meer. Privé doet iMessage, WhatsApp of FaceTime het daarom beter. Ik vond Skype er al niet beter op geworden met de voorlaatste updates en van wat ik nu lees wordt ik ook niet vrolijker. Misschien tijd om Skype ook maar eens van mijn Macs af te knallen…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Zakelijk wordt Skype (nog) veel gebrukt. Ook ik gebruik op mijn werk vaak Skype (for business), heel handig voor conference calls, thuiswerken, scherm delen. Alle collega’s hebben en gebruiken Skype. Het is gewoon het communicatiemiddel (nummer 2 na ouwehoeren bij de koffieautomaat;-) )
  Het merendeel van mijn vrienden/familie heeft geen Skype of gebruikt het niet meer. Privé doet iMessage, WhatsApp of FaceTime het daarom beter. Ik vond Skype er al niet beter op geworden met de voorlaatste updates en van wat ik nu lees wordt ik ook niet vrolijker. Misschien tijd om Skype ook maar eens van mijn Macs af te knallen…

  Hier eigenlijk hetzelfde, ik gebruik gewoon nog skype maar om eerlijk te zijn voldoet dat prima om te videobellen met vrienden en familieleden. Soms als ik in het ziekenhuis een chemokuur kreeg nam ik mijn iPad en zette ik Skype op om met mijn mama te video bellen. Ik vond het allemaal wel makkelijk. Het hoeft voor mij ook niet meer te zijn om eerijk te zijn:-)

 • Profielfoto
  koen

  Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

  Mijn familie woont ver weg, en dan is Skype gewoon handig om met ze te kletsen. Ben trouwens benieuwd hoe het gaat wanneer mijn ouders de nieuwe versie hebben. Die hebben al zo een moeite om elke keer de camera te vinden…:lol:

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Mijn familie woont ook ver weg, Skype is dan een van de oplossingen.
  Maar verder blijft het een verschrikkelijke draak.

 • Profielfoto
  rocksoff

  Skype for business is helemaal niet geupdate….gaat vast weer jaaaren duren…

 • Profielfoto
  SvS

  Discord lijkt inderdaad een goed alternatief te zijn. Maar daar trek ik zakelijke contacten niet echt naar toe als het zichzelf verkoopt als “Free Voice and Text Chat for Gamers

  Skype moest het gewoon clean en simpel houden. Skype wordt hier ook enkel voor zakelijke contacten gebruikt, maar van mij mag het in de ban dankzij die kinderlijke bewegende animaties / emoij’s, ik wil bepalen wanneer ik die grote, bewegende smileys gebruik en wanneer ik het bij een simpel, klein;-) wil houden.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik vraag mij vooral af, wie gebruikt er in 2017 nog überhaupt Skype.

  Mijn familie woont ver weg, en dan is Skype gewoon handig om met ze te kletsen. Ben trouwens benieuwd hoe het gaat wanneer mijn ouders de nieuwe versie hebben. Die hebben al zo een moeite om elke keer de camera te vinden…:lol:

  Geef die arme ouders een iPad en dan Facetimen, veel gemakkelijker.(y)

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ik moet zeggen dat ik maar heel weinig mensen ken die nog Skype gebruiken. Het was i.m.o ook alijd veel te log.
  Naast de Skype for Business versie (die je niet vergelijken kan met de home versie) zie ik dat de normale skype versie vooral veel binnen bedrijven wordt gebruikt. Vooral de kleinere bedrijven maken hier gebruik van.

 • Profielfoto
  mowat

  Ik gebruik zelf zelden skype of dergelijk programma. Mijn kleindochter daarentegen die zit dikwijls op mijn iMac om samen met vriendinnen in groep huiswerk te maken of lessen voor te bereiden of gewoon lol te trappen en die lijken daar toch tevreden mee. Dat “discord” dat men hoger al eens vernoemde daar heb ik nog nooit van gehoord en ik ken ook niemand die het heeft. Is dat iets dat je ook beiden moet hebben , zoals Skype , om te videochatten of zo ? Want als dat zo is en niemand heeft het dan kan je ook geen kant op.

 • Profielfoto
  maconly

  wie gebruikt dat Skype nog ?

 • Profielfoto
  .Robin

  wie gebruikt dat Skype nog ?

  Ik. Elke dag. Wel Skype For Business.;)

 • Profielfoto
  rob seller

  Pfff als die make over net zo kansloos is als voor Windows. Dan zoeken ze het maar uit bij MS. Het heeft mij drie dagen van mijn leven gekost om het mijn moeder uit te legen….