Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 oktober 2017

Skype voor Mac krijgt knallende make-over

Heb je automatische updates voor Skype ingeschakeld? Dan krijgt de app of je Mac of PC vandaag een compleet nieuwe look. In juni werden de mobiele apps van de dienst al voorzien van een knallend redesign en nu is de desktop aan de beurt.

De nieuwe Skype-versie is veel kleurrijker en heeft opvallend grote koppen. Het lettertype doet een beetje aan iOS 11 denken. Microsoft belooft dat de nieuwe versie makkelijker te gebruiken is en je productiever maakt.

Nieuw uiterlijk en functies

De nieuwe look is naar wens aan te passen met een lichte of donkere skin. Daarnaast Naast het nieuwe uiterlijk zijn ook een aantal fundamentele functies van Skype verbeterd. Zo wordt je lijst met contacten nu ordenen op status, aantal ongelezen berichten of wanneer een contact voor het laatst online was. Je kunt je favoriete contacten ook vastpinnen of de hele contactenbalk inklappen voor meer overzicht.

Skype beschikt nu over een lichte en donkere interface – Klik/tap voor groter.

Een nieuw meldingspaneel zorgt ervoor dat je overzicht houdt in chats waarin veel foto’s of documenten worden gedeeld. Omdat Skype nu volledig cloud-gebaseerd is verschijnen alle bestanden op alle platforms. Het maakt niet uit of je een bestand via iOS, Mac, PC of op het web deelt.

Reacties en bots

Microsoft heeft ook de mogelijkheid om snelle reacties op met iconen te geven toegevoegd. Die kun je zowel tijdens het chatten als tijdens een videogesprek gebruiken. Binnen chats kun je ook mensen @mentions sturen en zijn bots aanwezig. Tot slot is de aangepaste statusupdate terug. Dat is vooral handig tijdens zakelijk gebruik van Skype. In plaats van “Afwezig” kun “Afwezig tot donderdag 14:00 uur” in je status zetten om je collega’s te informeren.

Reacties binnen een videochat – Klik/tap voor groter.

Het nieuwe uiterlijk viel op mobiel niet bij iedereen in de smaak. Wil je meer tijd om te wennen aan al die ? kleuren ?? Schakel dan automatische updates uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Skype voor Mac krijgt knallende make-over
Sluiten