Eerste reviews iPhone X: prachtige blauwdruk voor de toekomst

Door: Raymon Mens - 25 reacties
iPhone X roze

De eerste kopers moeten tot vrijdag wachten voordat ze de iPhone X in handen krijgen, maar grote Amerikaanse kranten en blogs hebben al reviews geplaatst. Sommige reviewers hebben een week met het toestel doorgebracht, terwijl anderen 24 uur hadden.

Werkt Face ID altijd goed? Hoe is het OLED-scherm? Wordt de home-knop gemist? Reviews bij TechCrunch, The Verge en CNET geven antwoord op die vragen. De belangrijkste punten lezen? Wij zetten ze op een rij.

Face ID werkt 9 van de 10 keer

Alle reviewers merken op dat Face ID een stuk makkelijker in te stellen is dan Touch ID. Je hoeft je gezicht slechts enkele keren voor de camera te houden en je bent klaar. Werkt het ook een beetje? De ervaringen zijn wisselend. Jason Snell schrijft op Six Colors dat het altijd perfect werkte, terwijl Nilay Patel van The Verge merkt dat de gezichtsscanner in vol zonlicht niet helemaal feilloos functioneert. Matthew Panzarino van TechCrunch omschrijft de snelheid als “even snel als de eerste generatie Touch ID, maar niet zo snel als de tweede (laatste) generatie van Apple’s vingerafdrukscanner”.

iPhone X Face ID Verge 001
Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.

De iPhone X heeft geen home-knop meer en om te ontgrendelen moet je na het scannen van je gezicht omhoog vegen. Volgens Panzarino -die de iPhone X een week mocht gebruiken- is dat even wennen. “De eerste dag is het een beetje ergerlijk, de derde dag valt het je eigenlijk niet meer op en na dag vijf wil je dit op alle apparaten doen”, schrijft de journalist van TechCrunch.

Ontwerp en scherm

Het nieuwe afgeronde ontwerp van de iPhone X ligt volgens Mashable comfortabel in de hand. Eigenaren van een 4,7-inch zullen wel verrast worden door het gewicht (174 g) en dikte (7,7 mm) van dit nieuwe toestel, maar dat gooit geen roet in het eten, schrijft Lance Ulanof: “Toen ik de iPhone X voor het eerst in handen kreeg, realiseerde ik me waarom het zo’n duur toestel is. Het is prachtig gemaakt met alleen maar premium-materialen”.

Alle testers zijn te spreken over het scherm. “Het 5,8-inch OLED-scherm is prachtig en laat het LCD-scherm van de iPhone 8 verbleken”, aldus TechCrunch. Apple bevestigde tegenover het Amerikaanse blog dat het scherm door Samsung wordt geproduceerd, maar het is geen kant-en-klare unit. Dit scherm wordt exclusief voor Apple geproduceerd. Ook andere reviewers zijn enthousiast. “Teksten en video’s zijn in direct zonlicht beter leesbaar”, merkt Nicole Nguyen van BuzzFeed News op. Toch heeft OLED niet alleen voordelen. De kleuren kunnen een beetje afwijken als het scherm vanuit een hoek bekeken wordt.

iPhone X buiten
Afbeelding via: CNET – Klik/tap voor groter.

Inkeping in scherm is wennen

De techniek die Face ID mogelijk maakt zit bovenaan het scherm achter een inkeping. Daarom heeft de iPhone X “hoorns” en dat was voor alle reviewers wennen. “Ik zou liegen als ik zei dat ik de balk die zwart blijft niet had opgemerkt. Het is merkbaar bij fullscreen-apps, films en foto’s”, schrijft Lance Ulanoff van Mashable. Hij vervolgt: “Maar na een tijdje viel het me gewoon niet meer op”. Als een van de eerste gebruikers van de iPhone X ga je even terug in de tijd naar de iPhone 6. Apps moesten toen voor het grote scherm geoptimaliseerd worden en dat is bij de iPhone X ook het geval. Veel apps zijn nog niet klaar voor de iPhone X en laten zwarte balken aan de boven- en onderkant zien.

Ulanoff merkte dat een belangrijk element in een video die hij bekeek achter de inkeping verdween. Dit is in horizontale modus eenvoudig op te lossen door een andere weergavemodus te kiezen, maar dan moet je het doen met zwarte balken aan de zijkanten. Rene Ritchie van iMore noemt dit geen probleem: “Ik moet mijn duim toch ergens kwijt, nu kan ik die op de inkeping laten rusten”.

Google Maps iPhone X 001
Google Maps is nog niet voor de iPhone X geoptimaliseerd – Foto via: Buzzfeed – Klik/tap voor groter.

De camera

De iPhone X heeft aan de voorkant een nieuwe TrueDepth-camera. Die wordt niet alleen gebruikt voor Face ID, maar ook voor animoji. Dit zijn geanimeerde emoji die je gezichtsuitdrukkingen overnemen. Alle reviewers waren gek op de animoji en noemen ze erg grappig. Onderstaande animoji is gemaakt door een peuter. Snapchat gebruikt de nieuwe camera voor gezichtsfilters. Ze worden nauwkeuriger aangebracht.

De TrueDepth-camera biedt nog een voordeel. Je kunt namelijk selfies met portretmodus (scherptediepte-effect) maken. Het werkt, maar niet zo goed als de portretmodus met de camera aan de achterkant van de iPhone. Het bokeh-effect wordt minder nauwkeurig toegepast op selfies. Het kale hoofd van Mashable-journalist Lance Ulanoff wordt in onderstaande foto niet goed van de lucht gescheiden. De camera aan de voorkant heeft het ook moeilijk als er meerdere mensen in beeld zijn.

iPhone X selfie portret
Afbeelding via: Mashable – Klik/tap voor groter.

De iPhone X heeft een dubbele camera aan de achterkant en die is op twee punten beter dan die van de iPhone 8 Plus. Apple heeft alle twee de lenzen voorzien van optische beeldstabilisatie. Op de iPhone 8 Plus heeft alleen de groothoeklens dit. Daarnaast heeft de telelens een diafragma van ƒ/2.4 in plaats van ƒ/2.8, waardoor meer licht kan worden opgevangen. Volgens TechCrunch zie je dat vooral bij zoomen in donkere omgevingen. De foto’s van de iPhone X zijn dan gedetailleerder. Onder ideale lichtomstandigheden is amper verschil tussen de iPhone X en iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus iPhone X weinig licht
Afbeelding via: Mashable – Klik/tap voor groter.

De toekomst van de smartphone?

Is de iPhone X de toekomst van de smartphone? Ja, zeggen alle reviewers. “De iPhone X is alles wat een iPhone moet zijn: prachtig ontworpen, innovatief, een beetje edgy, maar heel aantrekkelijk”, zegt Mashable. “Apple heeft een groot risico genomen door veel nieuwe technieken in één iPhone te verwerken en dat is erg goed gelukt”, concludeert TechCrunch. “Het is het beste product dat Apple ooit heeft gemaakt”, juicht iMore.

Het futuristische kan ook intimiderend zijn. Je hebt even nodig om nieuwe gebaren te leren en aan Face ID te wennen. Maar zoals Lance Ulanoff concludeert: “Zelf als je nu nee zegt, is dit wel degelijk de toekomst, dus maak je er maar klaar voor!”

iPhone X iPhone 8 iPhone 8 Plus
Afbeelding via: CNET – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Een lijst met reviews: TechCrunchThe VergeCNETiMoreEngadgetMashableBuzzFeed NewsForbesDaily MailCNBCWashington PostSlashGear.

UPDATE: Alles over iPhone X

De gelukkigen onder ons weten ondertussen hoe fijn een iPhone X werkt. Er is veel, heel veel nieuws over de iPhone X te vinden en op One More Thing vind je altijd de laatste berichtgeving. Klik/tap hier om alles te vinden over de iPhone X.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Reviews zien er goed uit ben benieuwd wat de toegevoegde waarde is en ik hoop op een verbetering qua accuduur.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  En ik heb ook van bij het begin gezegd dat dit de toekomst is, niet omdat Apple dat zegt, maar als je gewoon een beetje logisch nadenkt: De mensen willen geen bezels meer, enkel nog maar een scherm. En dan moet je er dus anders mee omgaan, geen fysieke knoppen meer. Dus meer touch bewegingen, dat is alleen maar logisch. Via spraak zou misschien ook kunnen…? Ik ben alvast blij dat ik hem Vrijdag EINDELIJK in huis heb !:-D

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Wow @DBLCreations !!!! Gefeliciteerd hoor, je hebt in ieder geval het hele weekend daaropvolgend om maandag hier op OMT even een “1st look at” te posten! Cheers voor je nieuwe iPhone X! ?

 • Profielfoto
  hatolex

  DBL, uit welk onderzoek blijkt dat mensen geen bezels meer willen?

 • Profielfoto
  maconly

  Als een bezel niet nodig is dan zit daar niemand op te wachten.

 • Profielfoto
  Shyos

  Ik ben alvast blij dat ik hem Vrijdag EINDELIJK in huis heb !:-D

  Wat is de route vrijdag, eerst bij jou of eerst bij mij???

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @DBLCreations, tijdens de presentatie in september vermelde Schiller ook dat het een uitgelezen kans was om de interface die we honderden keren per dag gebruiken (de thuisknop), opnieuw te integreren. Best beangstigend op het eerste zicht, maar wanneer je wat verder gaat denken is dit een prachtige redenering vind ik persoonlijk. Aangezien mijn maatje dat ondertussen 3 jaar oud is het nog prima doet ga ik gewoon verder, maar ik deel zeker en vast jouw vreugde, ik verheug me op jouw feedback (hoofdzakelijk rondom de gewenning van de nieuwe gebruikersinterface)!

 • Profielfoto
  wensink

  Het is een begin aan de toekomst, maar we zijn er nog lang niet. Die notch moet nog weg en het OS moet echt even opnieuw worden bedacht, want het design van iOS matcht nog niet geheel met de iPhone X.
  Maarja, hoe meer gebruikers, hoe meer feedback.. hopen we dan maar..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  DBL, uit welk onderzoek blijkt dat mensen geen bezels meer willen?

  Goh, op zich moet daar geen onderzoek voor gedaan worden, kijk naar de trend van andere telefoons en je weet genoeg. Trouwens, als ik (Persoonlijk) eerlijk mag zijn: Ik ben blij dat die bezels wegvallen en we enkel nog een stuk glas in ons hand zullen vasthouden. Dat is zeker en vast de toekomst. Daar ben ik van overtuigd.

  @m4v3r1ck en Barika: Ik zal mijn bedenkingen hier zeker zetten, en ik zal ook kijken naar het negatieve. Voor zover ik begrepen heb uit de eerste review valt die notch best mee en let je er na een tijdje zelfs niet meer op dus daar ben ik zelf erg benieuwd naar want dat is eigenlijk mijn grootste “angst”. Het is inderdaad beangstigend dat we weer iets nieuw zullen moeten leren, maar ik ben van mening dat het niet zo erg is als het allemaal lijkt. Als je naar home wilt gaan moest je altijd op de homeknop duwen, nu swipe omhoog. Als je al je vensters open wou zien moest je dubbel klikken op de homeknop, nu is dat halve swipe omhoog en stilhouden en daar zijn je vensters. Dat zijn 2 swipes/gestures en dat valt voor mij goed mee. Control center is gewoon op een andere plaats maar ik vond dat allemaal heel verwarrend om eerlijk te zijn. Nu is het swipe rechts omlaag: control center en swipe links omlaag heb je je notifications enz… valt denk ik allemaal goed mee maar het is inderdaad wennen. Ik denk dat het vooral iets trager gaat omdat je op een reactie moet wachten wanneer je je scherm aanraakt. Tov als je op je homeknop drukt heb je meteen response. Maar goed, dat zie ik dan weer wel:-)

  @Wensink, ik ben het zeker eens met jou, die notch zou wegmoeten maar dan moeten ze een camera enz… onder dat scherm krijgen en dat zie ik nog niet meteen gebeuren om eerlijk te zijn. De sensors eventueel wel, maar een camera?

  Ik ben er zeker van dat de notch ook nog eerst naar de iPads zal komen (of toch vrij zeker). Ik hoop echter binnen een 2-tal jaren dat ze het weggewerkt krijgen. Het OS zal inderdaad ook nog verder moeten ontwikkelen maar ze zijn volgens mij op de goede weg als het komt op prestaties hoor. Multitasking komt meer en meer aan bod en qua gaming zit je raar maar waar het best op iOS. Ook voor AR is dat zo. Dat is mijn persoonlijke mening maar dat is ook al meer dan eens bewezen door bekende youtubers:-)

  @maconly 1 uur geleden
  “Als een bezel niet nodig is dan zit daar niemand op te wachten”

  Wel, toen de iPad kwam zat daar op zich ook niemand op te wachten, en kijk wat er gebeurd is. Het ding is, er zijn dingen die bestaan die wij niet weten en dat we nog niet weten of we ze willen of niet. Nu is die notch voor velen afschuwelijk terwijl het toch eigenlijk een hele mooi telefoon is. Maar dat is weer iets persoonlijk. We kunnen uiteindelijk ook blijven stilstaan en gewoon blijven gebruiken wat we hebben en nooit voorruit gaan, maar dat wil haast niemand denk ik:-)

 • Profielfoto
  H3b

  Kreeg een melding dat ik hem woensdag krijg:D

 • Profielfoto
  hfolkertsma

  Blijft een smaken kwestie… maar ik blijf dit de lelijkste iPhone vinden die ooit is ontworpen. Totaal onsamenhangend, met het design gevoel van een make-up blogger.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Leuk om te zien dat Apple zelf de lidwoorden voor de naam van hun producten weglaat maar dat bijna niemand dat overneemt. ook reviewers niet. Het gaat gewoon over’ the’ iPhone. Vind ik ook lekkerder klinken.

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik vind het zelf de mooiste iPhone tot nu toe, strakker design kan bijna niet

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @wensink, wat de normen bij Apple betreft betekent ‘design’ de manier waarop men het gebruik ervaart. Ik vraag me af hoe jij ook maar iets kunt zeggen over het design van iOS op iPhone X, eerst enige tijd wennen, vervolgens oordelen;-)
  Zaken zoals die notch mogen in de toekomst zeker en vast verdwijnen, maar het lijkt me wel beter van de huidige notch te hebben, dan dat al die sensoren even op de bovenste rand, waar het scherm stopt, op elkaar te rammen. Momenteel is het misschien een beetje science-fiction, maar net zoals de omgevingslichtsensor momenteel onder het OLED-paneel zit op Apple Watch, heb ik goede hoop op een naadloze integratie van het OLED-paneel & de TrueDepth camera, al zal dit nog wat tijd vragen.

  @maconly, ga toch een dagje naar zee i.p.v. je cynisme te verspreiden op een vredevolle plaats.

  @DBLCreations, heb jij toevallig die video van iJustine gezien waar ze op een gegeven moment haar iPhone omgekeerd in de case stak? Dat was een gouden fragmentje wat mij betreft, een onbewuste bevestiging dat dat exterieur gewoon verschrikkelijk simpel en subtiel is!

 • Profielfoto
  Joid

  Sommigen hier zouden een eigen kamer moeten overwegen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations, heb jij toevallig die video van iJustine gezien waar ze op een gegeven moment haar iPhone omgekeerd in de case stak? Dat was een gouden fragmentje wat mij betreft, een onbewuste bevestiging dat dat exterieur gewoon verschrikkelijk simpel en subtiel is!

  Jep, (ik denk dat ik zowat elk filmpje gezien heb over de iPhone X), haha:P Ik vind het inderdaad een mooi en simpel design is. Maar ik hou ook van die dingen:-)

  nog 2 dagen te gaan!:-D

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sommigen hier zouden een eigen kamer moeten overwegen.

  Ja, en gij zou iets anders moeten overwegen in plaats van altijd maar onzin te komen uitkramen…

 • Profielfoto
  ray-

  Ga eerder wachten op de 2e generatie van face id:)
  Ik vrees enkel voor de prijs, dat de toekomstige modellen 1200 euro hebben als instapprijs en dat de plus-versie dan nog duurder wordt.

 • Profielfoto
  Koezel

  Het is zoals zo vaak. Apple komt met iets nieuws en velen zijn negatief. Het apparaat komt op de markt en word goed verkocht. Langzaam slaat het om in positivisme to razend enthiousiasme en na verloop van tijd volgen ook andere merken met de vernieuwingen.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Hallo @DBLCreations ! Super bedankt voor al jouw uitvoerige en inhoudelijk reacties op allen die jouw een vraag hebben gesteld. Veel plezier ik zal met heel veel belangstelling je posts over je iPhone X blijven volgens! Cheers alvast! ???

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hallo @DBLCreations ! Super bedankt voor al jouw uitvoerige en inhoudelijk reacties op allen die jouw een vraag hebben gesteld. Veel plezier ik zal met heel veel belangstelling je posts over je iPhone X blijven volgens! Cheers alvast! ???

  Graag gedaan hoor! Ik doe mijn best!:-)(y)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  DBL, uit welk onderzoek blijkt dat mensen geen bezels meer willen?

  Goh, op zich moet daar geen onderzoek voor gedaan worden, kijk naar de trend van andere telefoons en je weet genoeg. Trouwens, als ik (Persoonlijk) eerlijk mag zijn: Ik ben blij dat die bezels wegvallen en we enkel nog een stuk glas in ons hand zullen vasthouden. Dat is zeker en vast de toekomst. Daar ben ik van overtuigd.

  Hmmm persoonlijk heb ik me nooit zo gestoord aan die bezels, doordat er nu dus een trend ontstaan is wordt er door de fabrikant voor mij bepaald dat ik geen bezels meer krijg, dat is dan niet geheel objectief bekeken natuurlijk?

  Maar ook ik zal moeten accepteren dat dit de toekomst gaat worden wil ik gewoon op iOS willen blijven werken.

  Wel of geen bezels is denk ik een kwestie van smaak, de één vindt het geweldig, en de ander vindt het niets.

  Wat Matthew Panzarino zegt over face id is natuurlijk iets waar je de eerste keer met een nieuwe techniek tegen aan loopt, Apple zal dit verder gaan ontwikkelen, zodat het naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst een vernieuwde versie van face id krijgt, waardoor het toestel sneller unlockt.

  Tot die tijd zullen de eerste generatie iPhone x gebruikers bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de techniek, daar ben ik van overtuigd.

  Kan ik vervolgens instappen op een toestel wat een verbeterde versie heeft, en kan ik de iPhone X pioniers netjes bedanken?

  Neemt niet weg, dat ik de mensen die hem gekocht hebben een ongelofelijke leuke tijd wens met hun nieuwe aankoop.

  Gaat de iPhone X alles worden wat men er van verwacht? De tijd zal het leren?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  DBL, uit welk onderzoek blijkt dat mensen geen bezels meer willen?

  Hmmm persoonlijk heb ik me nooit zo gestoord aan die bezels, doordat er nu dus een trend ontstaan is wordt er door de fabrikant voor mij bepaald dat ik geen bezels meer krijg, dat is dan niet geheel objectief bekeken natuurlijk?

  Maar ook ik zal moeten accepteren dat dit de toekomst gaat worden wil ik gewoon op iOS willen blijven werken.

  Wel of geen bezels is denk ik een kwestie van smaak, de één vindt het geweldig, en de ander vindt het niets.

  Wat Matthew Panzarino zegt over face id is natuurlijk iets waar je de eerste keer met een nieuwe techniek tegen aan loopt, Apple zal dit verder gaan ontwikkelen, zodat het naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst een vernieuwde versie van face id krijgt, waardoor het toestel sneller unlockt.

  Tot die tijd zullen de eerste generatie iPhone x gebruikers bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de techniek, daar ben ik van overtuigd.

  Kan ik vervolgens instappen op een toestel wat een verbeterde versie heeft, en kan ik de iPhone X pioniers netjes bedanken?

  Neemt niet weg, dat ik de mensen die hem gekocht hebben een ongelofelijke leuke tijd wens met hun nieuwe aankoop.

  Gaat de iPhone X alles worden wat men er van verwacht? De tijd zal het leren?

  Het is zeker en vast een kwestie van smaak, en ook een kwestie van tijd om te kijken wat de iPhone X voor de toekomst in zen marge heeft. Toch ben ik ervan overtuigd, dat dit wel weer een zeer grote zet van Apple is. Uiteraard wel mijn persoonlijk mening en geen feit.:-)

  Normaal koop ik ook pas nieuwere dingen als ze al in een gevorderd stadium zitten. Maar zoals ik eerder al eens gezegd heb: Ik heb nooit echt iets gehad met het iPhone 6 design (behalve de kleur rozegold die ik persoonlijk wel mooi vond). Ik heb dan ook een iPhone 6S plus enkel en alleen omdat de batterij van mijn iPhone 5 de geest had gegeven. Ik ging normaal wachten op de iPhone 7 op dat moment maar design gezien was dat eigenlijk krak hetzelfde als dat van de 6. Ik heb mijn 6S plus een maand voor de onthulling van de 7 gekocht. En zoals ik al zei, normaal koop ik niet iets omdat het het laatste nieuwe is. (Tenzij een gaming console zoals de PS4 of Nintendo Switch).

  Ik heb dan ook de iPhone 7 mooi links laten liggen. De iPhone 8 vindt ik de kleur goud heel erg mooi, maar weer dat zelfde design als van de 6. Had dat toch een beetje meer verschil gehad (vooral de voorkant) dan had ik waarschijnlijk nog wel de 8 gekocht ipv de X.

  Ik weet ook dat ik de batterij van de 5 makkelijk kon vervangen en kost ook niet erg veel. Maar de reden dat ik dus naar een iPhone 6S plus overgestapt ben was dan ook vooral voor de schermgrootte. Touch ID was een fijne vernieuwing en ik heb het eigenlijk gelukkig maar één generatie gehad waardoor het voor mij misschien iets makkelijker is om het op te geven voor Face ID? Ik denk dat er altijd een soort van compromis gemaakt zal moeten worden. De iPhone X vindt ik qua design echt mooi. Als ik dan kijk naar wat ik eigenlijk allemaal verbetert zal zien tov mijn 6S is dat ook niet mis:

  – Betere camera, (4k @ 60fps, 1080p @240fps, voor een telefoon is dat op zich al geweldig)

  – OLED Display (Daar moet ik denk ik verder niet echt veel over zeggen, zal gewoon heel erg mooi zijn!:-D )

  – Draadloos laden (hoewel voor mij niet noodzakelijk, wel fijn dat ik het heb want mijn auto heeft daar een vakje voor!)

  – Ik heb de 256GB versie gekozen waardoor ik dus van 65GB naar 256GB, dit ook weer omdat ik volgend jaar niet van plan ben om een nieuwe iPhone te kopen. Ik koop zo een dure smartphone niet om dan volgend jaar weer een nieuwe te kopen. Toont nog eens aan dat ik niet altijd de nieuwste moet hebben, maar ik wou vooral terug een mooi design. Mijn iPhone 5 in het zwart was zeker een mooie telefoon!:-)

  – Mooier design (persoonlijk smaak uiteraard)

  – Sneller! Veel sneller!

  Dit zijn een paar punten die voor mij persoonlijk het de moeite waard maken om toch deze upgrade te doen. Mijn iPhone 6S plus gaat naar mijn mama (die nog nooit een smartphone gehad heeft) maar ze heeft van mij al een iPad Pro cadeau gekregen dus ik vermoed dat ze het snel in de vingers zal hebben:-D

  Als laatste: Bij elke nieuwe generatie van (gelijk welke hardware maar laat het ons nu op iPhones houden), zal je een betere versie krijgen (dat is toch te hopen gezien het NIEUW is). Ik voel mij dus helemaal geen beta tester, ik heb gewoon (persoonlijke mening) de beste telefoon dat er op DIT moment op de markt is. Binnen een jaar zien we het dan weer wel. Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende generatie Face ID om eerlijk te zijn. Al ben ik er van overtuigd dat er via software ook veel mogelijk is om bepaalde dingen al dan niet te kunnen doen.

 • Profielfoto
  Imagic

  Die hele iPhone X kan me gestolen worden. Vindt ‘m poeplelijk met die verticale camera op de achterzijde en die afgrijselijke inkeping op het scherm bovenaan. Vind het echt een design blunder.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Die hele iPhone X kan me gestolen worden. Vindt ‘m poeplelijk met die verticale camera op de achterzijde en die afgrijselijke inkeping op het scherm bovenaan. Vind het echt een design blunder.

  Is niet erg, door jouw gedachtegang heb ik een grotere kans gehad om er één te kunnen bestellen.:P Vandaag alvast mijn hoesje binnengekregen!