Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 oktober 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Reparaties iPhone X gaan lang duren’

Apple maakt zich op voor de verkoopstart van de iPhone X en heeft Apple Store-medewerkers geïnstrueerd over de afhandeling van reparaties. Het ziet ernaar uit dat die een stuk langer gaan duren dan reparaties van de iPhone 8 (Plus).

De iPhone X kan namelijk niet in de Apple Store gerepareerd worden. Apple stuurt alle telefoons met een defect dat niet dermate ernstig is dat het toestel vervangen moet worden naar een Europees reparatiecentrum.

Repareren of vervangen

Medewerkers van een Apple Store vertellen OMT dat dit nodig is omdat de iPhone X een complex toestel is. Vooral de vele sensoren achter het scherm vormen een technisch hoogstandje. Voor klanten met een defect zoals een gebarsten scherm zal dit extra wachttijd betekenen. Apple kan er in bepaalde gevallen voor kiezen om een vervangend toestel aan te bieden, maar dit is afhankelijk van de actuele voorraad. Volgens de geruchten start de productie laat en is de voorraad de eerste maanden erg beperkt.

Klik/tap voor groter.

Dit is geen uitzonderlijke maatregel, want de Apple Watch wordt ook niet in de Apple Store gerepareerd. Apple stuurt deze al naar een centraal reparatiecentrum. Het grote verschil is dat voor de iPhone X maar één Europees reparatiecentrum is. De Apple Watch wordt gewoon in Nederland of België gerepareerd.

Serviceprijzen nog niet bekend

Volgens een Apple Store-medewerker is niet bekend of dit een tijdelijke of permanente maatregel is. Bij iedere Apple-winkel werken technici met drie vaardigheidsniveaus en de meest gespecialiseerde technici hebben nog geen training in het repareren van een iPhone X gehad. Wat het kost om een gebarsten scherm of achterkant te laten repareren is nog niet duidelijk. Apple heeft de pagina met serviceprijzen buiten de garantie nog niet bijgewerkt voor de iPhone X.

Klik/tap voor groter.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en de eerste leveringen vinden op 3 november plaats. Dan is het toestel ook de Apple Stores en bij Apple Premium Resellers te bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Reparaties iPhone X gaan lang duren’
Sluiten