Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2017

Reparatiekosten iPhone X zijn sky-high

Apple heeft met de iPhone X een huzaren­stukje afgeleverd. Het 5,8-inch OLED-scherm is bijna randloos en een lust voor het oog. Dat maakt het ook een erg duur scherm, zeker om te vervangen. De reparatiekosten voor de iPhone X zijn hoger dan ooit.

Een schermreparatie buiten de garantie kost bij de iPhone 8 Plus € 201,10. Voor het vervangen van een iPhone X-scherm ben je maar liefst € 321,10 kwijt. Overige reparaties zijn ook een stuk duurder.

Overzicht reparatiekosten

De hoge reparatiekosten van de iPhone X komen niet alleen door het OLED-scherm, maar ook door Face ID. De iPhone bevat een geavanceerde 3D-camera voor gezichtsherkenning en die zit in de uitsparing bovenaan het scherm verwerkt. De genoemde prijzen zijn voor reparaties buiten de garantie.

Een schermreparatie is nodig bij een gebarsten scherm en in alle andere gevallen -zoals waterschade of een barst in de glazen achterkant van de iPhone X- rekent Apple de prijs voor overige schade. Het toestel wordt dan compleet vervangen.


AppleCare+ verlaagt reparatiekosten

Om schade te voorkomen kun je natuurlijk een hoesje kopen, maar Apple heeft ook een andere optie. Door een iPhone te voorzien van AppleCare+ dalen de kosten voor reparaties aanzienlijk. De accu wordt gratis vervangen, schermreparatie kost nog maar € 29,- en voor overige schade geldt een vast bedrag van € 99,-. AppleCare+ dekt maximaal twee reparaties en moet los aangeschaft worden. Dit kan direct bij het bestellen van je iPhone, maar ook tot zestig dagen na aanschaf. De prijzen zijn als volgt:

Klik/tap voor groter.

Of AppleCare+ de moeite is, verschilt per gebruiker. Heb je al drie schermreparaties aan je vorige iPhone laten doen, of werk je in een omgeving waar gemakkelijk schade aan je toestel kan ontstaan? Dan is het een no-brainer. Het kan sowieso voor gemoedsrust zorgen en is het de overweging waard. Ook als je een iPhone bij een andere verkoper zoals een Apple Premium Reseller of telecomprovider hebt gekocht, kun je AppleCare+ direct bij Apple afnemen. (Bron: Apple)

Reageer op artikel:
Reparatiekosten iPhone X zijn sky-high
Sluiten