Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Pixelmator klaar voor High Sierra en HEIF

Pixelmator is een van eerste fotobewerkers die klaar is voor macOS High Sierra en het nieuwe afbeeldingsformaat HEIF. Apple gebruikt dit in onder andere iOS 11 om foto’s op te slaan. Het vervangt JPEG en biedt kleinere bestanden met een hoge kwaliteit.

In versie 3.7 van Pixelmator is ook ondersteuning voor de vernieuwde Foto’s-app van macOS toegevoegd. Je kunt Pixelmator direct vanuit de Foto’s-app openen om een foto te bewerken en in je fotobibliotheek op te slaan.

Wel openen, niet opslaan

Pixelmator kan onder macOS High Sierra nu bestanden met de extensie .heic (gebruikt voor HEIF-beelden) openen, maar niet opslaan. Dat wil zeggen dat je de afbeeldingen kunt bewerken, maar daarna niet als HEIF-bestand op kunt slaan. Exporteren als PNG, TIFF, JPEG of een ander formaat is de enige optie. Dit is een beperking die Apple oplegt. Ontwikkelaars kunnen HEIF-bestanden met een openen, maar niet opslaan.

Een afbeelding als HEIF-bestand opslaan is nog niet mogelijk – Klik/tap voor groter.

Direct bewerken in Foto’s-app

Deze update ondersteunt ook andere nieuwigheden van High Sierra. Zo kun je een afbeelding vanuit de Foto’s-app direct in Pixelmator bewerken. Kies bij het bekijken van een foto in het menu AfbeeldingBewerk met… voor Pixelmator of klikt rechts op een thumbnail om het menu op te roepen.

Na bewerking in Pixelmator wordt de foto direct in je fotobibliotheek opgeslagen en zijn je bewerkingen zichtbaar in de Foto’s-app. Daar kun je ook altijd terug naar het origineel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Pixelmator klaar voor High Sierra en HEIF
Sluiten