Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 3 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Philips Hue-accessoires werken nu met HomeKit

De lampen van Philips Hue werken al langer met Apple’s HomeKit, maar nu kunnen ook de accessoires met de Woning-app en Siri gebruikt worden. Het gaat om de Hue Bewegingssensor, Hue Dimmer en Hue Tap-schakelaar.

Door de Homekit-ondersteuning kunnen de accessoires niet alleen Hue-lampen bedienen, maar alle slimme apparaten in huis die ook met HomeKit werken. Ze kunnen ook ingezet worden voor automatisering.

Eerst updaten

Voordat je de Philips Hue-accessoires in het Woning-app ziet, is een software-update nodig. Werk allereerst de Hue-app naar de laatste versie bij. Update daarna de Bridge en synchroniseer de status van de accessoires met HomeKit via InstellingenAccessoiresUpdaten. De bewegingssensor, dimmer en schakelaar zullen daarna in de Woning-app verschijnen.

Mogelijk moet je ze nog wel aan de goede kamer toewijzen, want dat gaat nog niet altijd goed bij het synchroniseren.

Automatisering vanuit de Woning-app met de Hue-bewegingssensor – Klik/tap voor groter.

Functies accessoires

Na het updaten kun je diverse HomeKit-scenes aan de Tap-schakelaar en dimmer koppelen. Een scene kan meer dan alleen lampen bevatten, zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het uitschakelen van de lampen in de slaapkamer ook de slimme luxaflex sluit en het nachtslot van je deur geactiveerd wordt.

Een Hue-bewegingssensor verschijnt maar liefst drie keer in de Woning-app. Naast het melden van beweging, toont de sensor ook hoe licht en warm het in een kamer is. Helaas kun je de bewegingsgevoeligheid en drempel voor daglicht nog niet via de Woning-app instellen. Dit moet via de Hue-app zelf.

Hue Bewegingssensor, Hue Dimmer en Hue Tap-schakelaar – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Philips Hue-accessoires werken nu met HomeKit
Sluiten