Philips Hue-accessoires werken nu met HomeKit

18 reacties

De lampen van Philips Hue werken al langer met Apple’s HomeKit, maar nu kunnen ook de accessoires met de Woning-app en Siri gebruikt worden. Het gaat om de Hue Bewegingssensor, Hue Dimmer en Hue Tap-schakelaar.

Door de Homekit-ondersteuning kunnen de accessoires niet alleen Hue-lampen bedienen, maar alle slimme apparaten in huis die ook met HomeKit werken. Ze kunnen ook ingezet worden voor automatisering.

Eerst updaten

Voordat je de Philips Hue-accessoires in het Woning-app ziet, is een software-update nodig. Werk allereerst de Hue-app naar de laatste versie bij. Update daarna de Bridge en synchroniseer de status van de accessoires met HomeKit via InstellingenAccessoiresUpdaten. De bewegingssensor, dimmer en schakelaar zullen daarna in de Woning-app verschijnen.

Mogelijk moet je ze nog wel aan de goede kamer toewijzen, want dat gaat nog niet altijd goed bij het synchroniseren.

Philips Hue Sensor HomeKit 001
Automatisering vanuit de Woning-app met de Hue-bewegingssensor – Klik/tap voor groter.

Functies accessoires

Na het updaten kun je diverse HomeKit-scenes aan de Tap-schakelaar en dimmer koppelen. Een scene kan meer dan alleen lampen bevatten, zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het uitschakelen van de lampen in de slaapkamer ook de slimme luxaflex sluit en het nachtslot van je deur geactiveerd wordt.

Een Hue-bewegingssensor verschijnt maar liefst drie keer in de Woning-app. Naast het melden van beweging, toont de sensor ook hoe licht en warm het in een kamer is. Helaas kun je de bewegingsgevoeligheid en drempel voor daglicht nog niet via de Woning-app instellen. Dit moet via de Hue-app zelf.

Philips Hue accessoires 001
Hue Bewegingssensor, Hue Dimmer en Hue Tap-schakelaar – Klik/tap voor groter.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dus als ik nu bij de Gamma zo’n Phillips Hue lampje koopt voor 30,- (of wat kosten ze) dan wordt deze gewoon gevonden via de Home app op mijn iPhone. Zonder dat ik een of ander Philips plastic kastje achter mijn bankstel moet verstoppen die deze koppeling maakt?

 • Profielfoto
  Humain

  Dus als ik nu bij de Gamma zo’n Phillips Hue lampje koopt voor 30,- (of wat kosten ze) dan wordt deze gewoon gevonden via de Home app op mijn iPhone. Zonder dat ik een of ander Philips plastic kastje achter mijn bankstel moet verstoppen die deze koppeling maakt?

  Nee, je moet wel het basisstation hebben, de Hue bridge.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Werkt de Hue van Philips ook met mijn Nest thermostaat V3 en de Nest Protect
  En natuurlijk met de Nest app op mijn iPad

  Gr

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zojuist geüpdatet, zowel Hue Tap als Hue Switch. Nu is de Hue app feitelijk overbodig geworden voor het bedienen van alle Hue producten. Wel is de app nog nodig voor installatie en updates. De Logtech Pop knoppen ook redelijk zinloos geworden. Hue Switch is handiger, veelzijdiger en goedkoper. Hue Bewegingssensor is opeens ook een leuk product geworden in de Homekit biotoop. Mooie stap in de goede richting.

 • Profielfoto
  iquik

  Bij mij werkt het niet. Kan het zijn dat je perse de Apple TV als hub nodig hebt?

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Ik heb nog niet ontdekt hoe je de dimmers in HomeKit traploos kunt laten dimmen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik heb thuis een vrouwtje zitten dat opstaat als ik het vraag en dan de lichten aan doet of dimt. Ze haalt er ook een biertje bij en snijd wat plakjes worst. Ze kookt, wast en strijkt en haalt boodschappen. Kan HomeKit dat ook al?

 • Profielfoto
  Artell

  Kan HomeKit dat ook al?

  Nee, de Master – Slave functie is nog niet actief

 • Profielfoto
  niels

  De mogelijkheid om een knop te laten dimmen zit jammer genoeg nog niet in de Home app, ondanks dat Siri lichten wel kan dimmen. Bij het instellen van de Hue dimmer ben je dus beperkt tot het selecteren van vier scenes: eentje per knop. Je zou een lichte scène aan knop 2 en een donkere scène aan knop 3 kunnen koppelen. Ik heb er maar voor gekozen de dimmer in de Hue app te blijven instellen.

 • Profielfoto
  Havelock

  Werkt dit dan ook met ouwe kastje(ontvanger) ?

 • Profielfoto
  SL1200s

  Super toffe update, vooral omdat ik nu aan Siri kan vragen hoe warm het in de kamer is ?

  Enige probleem dat ik heb is dat Siri het in Fahrenheit vertelt terwijl Hue het wel in Celcius toont (dat is ook de temperatuureenheid van m’n iPhone). Iemand die het herkent en misschien een oplossing weet?

 • Profielfoto
  polansky

  Ik zal wel hartstikke blind zijn, maar waar vind ik dit?
  Ik zie in homekit nergens de optie instellingen

  HomeKit via Instellingen → Accessoires → Updaten.

 • Profielfoto
  langbeest

  Gaat lekker, homekit volledig verdwenen en hue app niet kunnen kopellen met siri.
  Compleet mislukt deze update.

 • Profielfoto
  Cesar

  Werkt voorlopig goed. Alleen lampen na een tijdje uitzetten na activering door de Hue bewegingssensor werkt niet, werkte wel,in de Hue app.

 • Profielfoto
  Webarcher

  Ik krijg de schakelaars niet goed aan de praat. Heb de schakelaar ‘losgekoppeld’ van de Hue app volgens aanwijzing in de app zelf. Daarna de knollen binnen de woning app van Apple een functie gegeven, maar hij reageert nergens op.
  Terug naar de Hue app en alles werkt weer. Wat zie ik nu over het hoofd?

 • Profielfoto
  Sannetju

  Alle lichten zijn te bedienen met de HUE App en doet het perfect.
  Maar de App Woning kan geen een lamp vinden kan geen verbinding maken.
  ik heb de HUE bridge gereset zonder resultaat.

 • Profielfoto
  Ton

  Net nieuw op dit forum.
  Misschien staat bericht niet helemaal goed maar het is nog even zoeken.

  Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om een Hue lamp zowel via de homekit eventueel Siri aan te zetten als via de schakelaar.

  Als ik het nu installeer dan werkt het prima via Siri maar de mooie schakelaar wordt dan losgekoppeld en die zou ik graag er naast willen hebben.
  iemand een idee?

 • Profielfoto
  App69

  @ Shmoo, nee. HomeKit moet verbinding maken met de Hue Bridge.