Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 oktober 2017

Outlook moet harten Mac-gebruikers gaan veroveren

Outlook voor iOS wordt vaak een van de beste e-mailapps voor iOS genoemd. Outlook op Mac en PC is daarentegen een complex geheel met veel te veel knoppen, onoverzichtelijke schermen en meer. Dat gaat Microsoft nu eindelijk aanpakken.

Tijdens zijn jaarlijkse Ignite-conferentie gaf Microsoft al een voorproefje van het nieuwe Outlook voor Mac. Het moet een échte Mac-app worden en geen Windows-applicatie die toevallig ook naar de Mac is geport.

Bye bye Ribbon

Windows-gebruikers krijgen een afgeslankte versie van de Ribbon, maar Microsoft gaat de balk met knoppen uit de Mac-versie halen. Zo moet een authentieke Mac-app ontstaan. Het bedrijf uit Redmond zegt Mac-gebruikers belangrijk te vinden omdat het vaak influencers en decision makers binnen bedrijven zijn. Microsoft wil het hart van de Mac-bezitter veroveren door het beste dat Outlook te bieden heeft naar de Mac te brengen.

Klik/tap voor groter.

De gelijkenissen met de iOS-versie zijn overduidelijk. Het menu aan de zijkant maakt het makkelijker om tussen accounts te wisselen. De Snooze-functie is ook direct vanuit Outlook voor iOS overgezet. Het mantra is “helping you focus and find”. Dat is ook terug te zien in de agenda-weergave. Die toont meer informatie zonder dat je door verschillende vensters hoeft te klikken.

Klik/tap voor groter.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van de e-mailapplicatie beschikbaar is. Mogelijk komt deze samen met Office 2019, dat Microsoft in de tweede helft van 2018 uit zal brengen. De eerste betaversies worden ook aan het begin van dat jaar verwacht. Mocht je vergeten zijn hoe de huidige interface er ook alweer uitziet, hieronder een screenshot.

De huidige interface van Outlook voor Mac – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Outlook moet harten Mac-gebruikers gaan veroveren
Sluiten