Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple start onderzoek naar opgezwollen accu’s iPhone 8 Plus

Apple start een onderzoek naar iPhone 8 Plus-accu’s die opzwellen. Er zijn de afgelopen tijd een aantal meldingen geweest van accu’s die bol gaan staan. Het scherm wordt dan omhoog gedrukt. Een aantal iPhones kwam met opgezwollen accu uit de doos.

In een statement tegen MacRumors zegt de Apple dat het om een klein aantal toestellen gaat. Er zijn zijn drie meldingen bekend en miljoenen nieuwe iPhones gemaakt, daarom lijkt het niet op een structureel probleem.

Tijdens laden en in doos

De eerste melding kwam uit China. Een vrouw zegt tegen lokale media dat haar nieuwe iPhone 8 Plus onbeschadigd uit de doos kwam, maar tijdens het laden met de meegeleverde lader begon op te zwellen. Een Japanse iPhone-koper trof zijn iPhone 8 Plus met opgezwollen accu en omhoog gedrukt scherm in de doos aan.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is moeilijk geen vergelijking te maken met het Note 7-fiasco waar Samsung vorig jaar mee kampte. Er kwamen meldingen binnen van spontaan ontbrandende telefoons en uiteindelijk moest de Koreaanse fabrikant een grote terugroepactie op touw zetten. De Note 7 had geen opzwellende accu, deze ontbrandde meteen. Het ging om een ontwerpfout.

Bij de iPhone lijkt het een om fabricagefout in een zeer klein deel van de batterijen te gaan. Apple zegt dat het onderzoek loopt, maar deelt verder geen details.

Met de Note 7 liep het slechter af – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start onderzoek naar opgezwollen accu’s iPhone 8 Plus
Sluiten