NLZiet krijgt nieuwe look en live TV

12 reacties

Wil je geen kabelabonnement, maar wel live TV kijken? Dan zijn er steeds meer opties. Naast KNIPPR van T-Mobile biedt streamingdienst NLZiet nu ook de mogelijkheid om live TV te kijken. Er worden twaalf zenders in hoge kwaliteit aangeboden.

Voorheen was het alleen mogelijk om programma’s van de NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit terug te kijken. Voor live televisie hoeft niets extra betaald te worden, de prijs blijft € 7,95 per maand.

Twaalf zenders live en begin gemist

NLziet is een initiatief van de NPO, RTL en SBS en alle zenders die onder deze merken vallen zijn live te bekijken. Om precies te zijn gaat het om NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, RTL8, RTLZ, Net5, Veronica en SBS9. Omdat programma’s zowel on-demand als live beschikbaar zijn, kun je tijdens live kijken ook direct terug naar het begin van een programma.

nl ziet screenshot startscherm 2017
Klik/tap voor groter.

Nieuwe look en seriepagina

De look van de app is ook flink aangepakt. Het neurale logo heeft plaatsgemaakt voor een brutalere roze variant en de app is voorzien van een dikker lettertype. Daarnaast is er een nieuwe seriepagina die alle afleveringen van een serie overzichtelijk toont. Helaas wordt nog geen onderscheid gemaakt tussen seizoenen. Ook zijn niet alle series aanwezig, we konden CSI niet vinden maar The Blacklist wel.

nlziet screenshot seriepagina
Klik/tap voor groter.

In tegenstelling tot concurrent KNIPPR is het zenderpakket van NLZiet niet uit te breiden met extra zenders. De prijs is daarentegen iets lager, want voor NLZiet betaal je € 7,95 per maand, terwijl KNIPPR € 9,99 per maand kost. De dienst heeft geen Apple TV-app, maar is wel beschikbaar voor de PlayStation 4. Aan ondersteuning voor meer apparaten wordt gewerkt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  De dienst heeft geen Apple TV-app

  Ok, geen interesse.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Nope, dan geen interesse…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker boeiend ook.

  Kan zomaar in de categorie gepleurd worden van: Mijn wijf heeft vandaag nieuwe lippenstift op haar smoel gesmeerd. ?

 • Profielfoto
  polansky

  Lekker belangrijk.

 • Profielfoto
  arno1975

  Ik wacht ook nog steeds op een app die buitenlandse zenders aan gaat bieden. Zo kijk ik – sportfreak als ik ben- dus F1 op Duitse RTL, het wielrennen op “de Belg”…
  Plus geen Apple TV… dan houdt het op. Neem ik wel normale TV. Dus

 • Profielfoto
  ItsMeMario

  Geen Apple TV app!? Hahahaha oke doeiiiiii

 • Profielfoto
  epsylon

  Hoge kwaliteit = HD? Als er dan een apple tv app uitkomt ben ik om. Eindelijk af van al die brakke tv software.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Geen Apple TV app. Bye bye.
  Wat is dat toch, al dat negeer van de Apple TV?!
  Ik kan niet meer zonder en verklaar NLziet en NPO echt voor gek… terwijl die waarschijnlijk nog investeren in smart tv apps?!?! #wtf

  Ps: als iedereen nu contact op neemt met de partijen met het verzoek om een Apple tv app, dan kunnen we de druk misschien wat opvoeren.

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik denk dat het qua rechten al lastig genoeg is om het via hun eigen app aan te bieden, laat staan via de AppleTV. Netflix heeft bijna ook geen tv materiaal beschikbaar, als het makkelijk was had Netflix daar wel werk van gemaakt

 • Profielfoto
  xaddict

  Apple TV app en Comedy Central. Anders laat maar

 • Profielfoto
  pippen2

  Als het voor de Apple TV beschikbaar zou zijn, zou het nog eens best interessant kunnen zijn. Alles op 1 apparaat. Hopelijk zijn ze er toch wel mee bezig.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Oh, ik lees nu op hun website dat zij, in tegenstelling KNIPPR, geen reclame hebben in de uitzendingen en bovendien vooruit- en terug kunt spoelen. Dat is wel een belangrijk voordeel. Ik probeer hem eens als de AppleTV app uitkomt.