Nieuwe iPhone? Vergeet de gezondheid-app niet te herconfigureren

12 reacties

Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Mogelijk vraagt je Apple Watch niet meer om elk uur te gaan staan en ga je zonder zweten binnen no-time door al je sportrecords heen. Het zijn tekenen dat de een Gezondheid-app niet goed geconfigureerd is.

Hebben we daar sinds iOS 11 geen iCloud-synchronisatie voor? Ja, maar dat synchroniseert alleen de data zelf en niet je persoonlijke gegevens. Denk aan je leeftijd en geslacht, maar ook of je wel of niet in een rolstoel zit.

Wel en geen data

Dit zorgt ervoor dat de Gezondheid-app in een vreemde modus terechtkomt die allerlei rare dingen veroorzaak. De app heeft data uit het verleden, maar fungeert alsof deze nooit is gelanceerd. Een Apple Watch kan daarom niet zeggen of je in een rolstoel zit en toont geen herinnering wanneer het tijd is om te gaan staan. Zonder je leeftijd en gewicht is ook lastiger om een schatting van het aantal verbande calorieën te maken.

ios 11 gezondheid herconfigureren 001
Klik/tap voor groter.

Gegevens opnieuw instellen

De oplossing is gelukkig simpel. Vul de gegevens gewoon opnieuw in. Je dient dit in de Gezondheid-app op twee plaatsen te doen: allereerst onder het tabblad Medische ID en daarna onder het avatar-icoon rechtsboven. Zorg dat het veld Rolstoel in ieder geval ingevuld is. Dit bepaalt namelijk of je sta-herinneringen krijgt. Je Medische ID is ook zichtbaar in de nieuwe SOS-functie van iOS 11. (Zie → Nieuw in iOS 11: SOS-noodmelding via standby-knop)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Rolf

  ‘Vergeet de gezondheid-app niet te herconfigureren’

  een magisch kromme zin.

 • Profielfoto
  Bryan

  Houd toch eens op met dat gezeur over hoe iets geschreven is en heb het gewoon over de inhoud ? Er zijn genoeg andere sites, je bent hier vrijwillig!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben hier helemaal niet vrijwillig. Het is een innerlijke drang, een eeuwig moeten, een dwangneurose, een ongeneeslijke verslaving om alles alles alles van Apple altijd maar te willen weten en bij te houden…:lol:

 • Profielfoto
  Rolf

  Houd toch eens op met dat gezeur over hoe iets geschreven is en heb het gewoon over de inhoud ? Er zijn genoeg andere sites, je bent hier vrijwillig!

  Sorry, maar dat vind ik een dermate toegeven aan verloedering… daar doe ik niet aan mee:-)

 • Profielfoto
  Ziegler

  Volgens mij bedoel je dat dit toegeven zou zijn aan verloedering. Wat ‘een dermate toegeven aan verloedering’ is, ontgaat me. Maar goed, jij lijkt verstand te hebben van ‘magisch kromme zinnen’.

 • Profielfoto
  koen

  ??‍♂️

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zouden er ook online friemelwedstrijden bestaan?

  Volgens mij zouden wij met OMT dan makkelijk 10 jaar op rij kampioen van Europa worden.

  Ik denk, maar goed wie ben ik. Dat als je de eerste vier gasten hierboven samen met één vrouw in een ruimte zou opsluiten dan krijg je een hele hoop, maar geen kinderen!

 • Profielfoto
  Frans

  Om dan maar eens inhoudelijk te reageren…
  Vind niemand het stom dat de gezondheidsapp geen waarschuwing geeft dat deze geherconfigureerd (niet zeuren over dat woord hè ;-)) moet worden?
  Vind niemand het stom dat Apple de persoonlijke gegevens niet, goed beveiligd en versleuteld, ook in iCloud opslaat? Of gewoon terughaalt van een backup van je vorige iPhone?

 • Profielfoto
  Neowip

  Sorry, maar dat vind ik een dermate toegeven aan verloedering… daar doe ik niet aan mee:-)

  Anderen afzeiken maar dan wel één zin afsluiten met 3 punten en de ander met een emoji (en geen punt). Wie verloedering wil aanpakken begint het beste bij de verloedering van hun eigen hypocrisie. #moraalridder

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Via de iCloud backups kwam de activiteit data helemaal niet mee (van iPhone 7+ naar iPhone 8+). Dacht eerst dat het aan het ont- en aankoppelen van de Apple Watch lag.

  Toen maar een backup via iTunes en heeft wel alles netjes overgezet. En dus ook de instellingen van de gezondheids-app.:-)

 • Profielfoto
  stevenv

  Geen nieuwe iPhone, maar na de update van mijn iPhone 6S naar iOS 11 worden er geen herinneringen meer gegeven om te gaan staan (om x.50 uur) en geen tips om de ademhalingsoefening te doen. E.e.a. in combinatie met mijn Apple Watch (met 4.0).
  Allemaal niet zo belangrijk, maar waarom? De gegevens staan nog steeds ingevuld.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mijn iPhone 7 Plus & Apple Watch original werken nog steeds prima na de update. Alle instellingen zijn met de reservekopie meeverhuisd, dis ik hoefde niets opnieuw in te stellen!