Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2017

Nieuwe iPhone? Vergeet de gezondheid-app niet te herconfigureren

Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Mogelijk vraagt je Apple Watch niet meer om elk uur te gaan staan en ga je zonder zweten binnen no-time door al je sportrecords heen. Het zijn tekenen dat de een Gezondheid-app niet goed geconfigureerd is.

Hebben we daar sinds iOS 11 geen iCloud-synchronisatie voor? Ja, maar dat synchroniseert alleen de data zelf en niet je persoonlijke gegevens. Denk aan je leeftijd en geslacht, maar ook of je wel of niet in een rolstoel zit.

Wel en geen data

Dit zorgt ervoor dat de Gezondheid-app in een vreemde modus terechtkomt die allerlei rare dingen veroorzaak. De app heeft data uit het verleden, maar fungeert alsof deze nooit is gelanceerd. Een Apple Watch kan daarom niet zeggen of je in een rolstoel zit en toont geen herinnering wanneer het tijd is om te gaan staan. Zonder je leeftijd en gewicht is ook lastiger om een schatting van het aantal verbande calorieën te maken.

Klik/tap voor groter.

Gegevens opnieuw instellen

De oplossing is gelukkig simpel. Vul de gegevens gewoon opnieuw in. Je dient dit in de Gezondheid-app op twee plaatsen te doen: allereerst onder het tabblad Medische ID en daarna onder het avatar-icoon rechtsboven. Zorg dat het veld Rolstoel in ieder geval ingevuld is. Dit bepaalt namelijk of je sta-herinneringen krijgt. Je Medische ID is ook zichtbaar in de nieuwe SOS-functie van iOS 11. (Zie → Nieuw in iOS 11: SOS-noodmelding via standby-knop)

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone? Vergeet de gezondheid-app niet te herconfigureren
Sluiten