Nieuwe emoji en meer in iOS 11.1 beta 2

Apple rmens 10 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft de tweede publieke beta van iOS 11.1 uitgebracht. De 56 nieuwe emoji die eerder aangekondigd werden zijn nu beschikbaar om te proberen. Daarnaast brengt de nieuwe betaversie een klein aantal verbeteringen.

Zo is het weer mogelijk om het multitasking-scherm te openen met 3D Touch. In iOS 10 kon dit door stevig aan de linkerkant van het scherm, maar de functie verdween in iOS 11. Dit is nu weer mogelijk.

56 nieuwe emoji

De nieuwe emoji bestaan uit nieuwe smileys, maar ook een vrouw met een hoofddoek, een man met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Ook zijn er een aantal nieuwe voedsel-emoji, fantasiefiguren en dieren. Apple spreekt zelf van honderden nieuwe emoji, maar strikt gezien zijn het er 56. Omdat er meerdere varianten van een emoji bestaan (mannelijk, vrouwelijk, diverse huidtinten) worden het er al snel honderden.

Klik/tap voor groter.

Hou er rekening mee dat alleen andere beta-gebruikers de nieuwe emoji zien. Als je een bericht naar een contact stuurt dat iOS 11.0.2 draait, verschijnen vraagtekens in plaats van de nieuwe emoji.

Apple zwijgt over bestaande problemen

Apple is stil over een aantal hardnekkige iOS 11-problemen. Zo blijkt nergens uit dat de tweede betaversie van iOS 11.1 een probleem oplost dat zorgt dat nummerweergave spontaan in- of uitgeschakeld wordt. Ook over de drastisch afgenomen accuduur die een aantal gebruikers ervaart wordt niets gezegd.

Apple’s Software-chef Craig Federighi zei onlangs wel dat een probleem met de functie bereikbaarheid aangepakt wordt. Gebruikers van een grote iPhone kunnen twee keer op de home-knop tikken om de inhoud van het scherm naar beneden te verplaatsen. Voorheen was het mogelijk om in het lege gebied boven de iconen naar beneden te vegen om het notificatiecentrum op te roepen. In iOS 11 moet je alsnog vanaf de bovenkant van het scherm vegen. Dit gaat Apple in een volgende betaversie oplossen.

Klik/tap voor groter.

Publieke beta installeren

Kun je niet wachten op de nieuwe emoji? Dan kun je nu de tweede publieke betaversie van iOS 11.1 installeren. Doe dit door op je iPhone of iPad naar https://beta.apple.com te gaan en te kiezen voor Enroll Your Devices. Je krijgt dan een betaprofiel en na een herstart verschijnt de beta bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen