Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Netflix verhoogt prijzen voor alle abonnees

Netflix heeft een prijsstijging voor twee abonnementen doorgevoerd. Het gaat om het standaard- en premium-abonnement. De prijs gaat met respectievelijk een euro en twee euro per maand omhoog. Het basic-abonnement blijft € 7,99 per maand kosten.

Door de wijziging kost een standaard-abonnement nu € 10,99 per maand. Voor premium met 4K-ondersteuning betaal je straks € 13,99 per maand. De prijzen stijgen voor alle abonnees, niet alleen voor nieuwe klanten.

Bestaande klanten worden niet ontzien

De streamingdienst verhoogde zijn prijzen in 2014 en 2015 ook al eens, maar bestaande klanten bleven de tarieven die bij het afsluiten van hun abonnement golden betalen. Als je sinds 2014 klant bent, schiet de prijs voor een standaard-abonnement dus omhoog van € 7,99 naar € 10,99 per maand.

Netflix ondersteunt sinds kort 4K en HDR op de Apple TV en iPad Pro – Klik/tap voor groter.

Prijzen Netflix per 19 oktober 2017

Netflix zegt tegen AP dat abonnees op 19 oktober geïnformeerd worden. Daarna hebben ze 30 dagen de tijd om de hogere tarieven te accepteren, naar een goedkoper abonnement over te stappen of op te zeggen. Het is niet bekend waarom de prijsverhoging wordt doorgevoerd. De dienst investeert wel steeds meer in eigen content. Dit jaar gaat het om 6 miljard dollar en dat wordt de komende jaren alleen maar meer.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix verhoogt prijzen voor alle abonnees
Sluiten