Motion Stills 2.0: Live Foto’s voor iedere iPhone

5 reacties

Google heeft Motion Stills bijgewerkt. De gratis app kon Live Foto’s al stabiliseren, combineren en als GIF exporteren, maar kan nu ook échte Live Foto’s opslaan. Het werk zelfs op iPhones die de bewegende foto’s officieel niet ondersteunen.

Hoe zat het ook alweer? Bij Live Foto’s wordt de beweging voor en na het maken van de foto ook opgenomen. Zo ontstaat levendig effect. Officieel kan dit vanaf de iPhone 6s, maar Motion Stills kan het op iedere iPhone.

Live Foto’s op oude iPhone

Bij het openen van de Motion Stills-app verschijnt nu niet alleen een overzicht van gemaakte Live Foto’s, maar ook een camera-icoon. Hiermee kun je een nieuwe Live Foto opnemen. Google’s app werkt net iets anders dan de camera-app van Apple. In de Google-app maak je een kort filmpje en geen foto waar de beweging voor en na het maken automatisch wordt toegevoegd. Dat haalt de magie van Live Foto’s wel een beetje weg, maar waarschijnlijk kon het technisch niet anders.

Motion Still Live Foto 001
Klik/tap voor groter.

Live Foto’s bewerken en samenvoegen

Na het maken van de foto kun je deze als Live Photo exporteren, maar ook bewerken. Van links naar rechts zie je tools om je foto te stabiliseren, een loop te maken, het geluid te dempen of tekst toe te voegen. De stabilisatie pakt in veel gevallen erg goed uit.

Ook nieuw is de mogelijkheid om Live Foto’s tot een collage te combineren. Je kunt twee Live Foto’s bewegend naast elkaar tonen. De mogelijkheid om een compilatie van Live Foto’s als video op te slaan was altijd al aanwezig. In versie 2.0 van de app is de interface helaas niet veel duidelijker geworden. Je dient in het overzicht met Live Foto’s onderaan op het plus-icoon te drukken, de gewenste foto’s naar rechts te vegen en daarna te kiezen voor een collage of film.

Motion Still Live Foto 002
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Ben ik de enige die live foto’s nog nooit gebruikt heeft? Als ik een bewegende foto wil maak ik toch gewoon een video..

 • Profielfoto
  ozzie X

  Nee je bent niet de enige plonserd. Ik heb het uitgeschakeld en kan er ook niet echt het nut van inzien. Ieder zijn lol zullen we maar zeggen.

 • Profielfoto
  Melle

  Vreselijke functie vind ik dat.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Live wat? Wie wil dat dan?

 • Profielfoto
  Baas

  Erg leuke functie! Gebruik hem best veel als er wat actie is. Bijvoorbeeld heel gaaf om judo worpen mee te laten zien. Maar ook de acrobatiek acties van mijn zoon staan er ineens mooi op.