Apple kaapt topman Amazon Studios weg

6 reacties

Er is nu echt geen twijfel meer mogelijk. Apple bouwt in razend tempo aan een serieuze Netflix-concurrent. Vandaag is bekend geworden dat Morgan Wandell, voormalig topman van Amazon Studios, overstapt naar Apple.

Volgens Variety gaat Wandell de internationale tak van ‘Apple Video’ leiden. Hij gaat werken in het Apple-kantoor in Culver City, Los Angeles. Dat is vlak bij het pand waar Apple zijn eigen filmstudio wil vestigen.

Awardwinnende series

Amazon biedt abonnees van zijn Prime-dienst al langer een aantal series aan. Bij Amazon Studios was Wandell onder andere verantwoordelijk voor de serie Transparent. Deze serie won in 2015 en 2016 een Emmy Award voor beste hoofdrol en beste productie. Daarnaast sleepte de serie een Golden Globe voor beste komedie binnen.

transparent-amazon
Klik/tap voor groter.

Apple Video naast Apple Music

Momenteel zet Apple slechts enkele series op Apple Music, maar het bedrijf heeft duidelijk de ambitie om een eigen video-streamingdienst te lanceren. Eerder dit jaar werden Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aangenomen. Deze twee televisie-executives waren bij Sony onder andere verantwoordelijk voor de hitseries Better Call Saul, The Blacklist en Breaking Bad. Nu hebben ze de leiding over Apple’s videoprogrammering.

5500jefferson-600
In dit pand in LA komt Apple’s eigen filmstudio – Klik/tap voor groter.

Naast talentvolle executives heeft Apple naar verluidt ook een deal met Steve Spielberg gesloten. Hij produceert voor Apple een serie die zich het best laat omschrijven als een mix van science fiction en horror. Apple zou een budget van 1 miljard dollar beschikbaar hebben gesteld voor de productie van originele content.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Het zal mij benieuwen wat voor gevolgen dat gaat hebben voor de huidige maandelijkse abonnementstarieven.

 • Profielfoto
  Odie

  Ik denk dat het positief is dat Netflix een beetje tegenwicht krijgt. Ze zijn meer en meer bezig om de markt volledig te domineren, maar slagen er nog steeds niet in om het Holleywood-kartel te breken. Blockbusters zijn nauwelijks nog te vinden op Netflix en ondertussen verhogen ze wel keer op keer de prijzen.

  Ik zeg: kom maar door met Apple Video. En als Amazon nu ook nog eens een beetje z’n best gaat doen dan gaat het nog wel eens wat worden met die VOD diensten:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Tegenwicht? Haha, ze hebben nog geen video gemaakt en zijn al concurrenten.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik denk dat het positief is dat Netflix een beetje tegenwicht krijgt.

  .
  HBO en zo waren toch iets eerder? Ik kan het mis hebben. Maar ja, vergeet niet dat niemand zin heeft om voor èn Netflix èn zgn. Apple Video èn Videoland èn …? te afnemen, ivm oplopend abonnementskosten.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Op deze manier gaat downloaden weer helemaal hip worden. Iedere dienst wil 10-15 euro hebben en allemaal hebben ze exclusief materiaal. Game of Thrones download ik nu want bij KPN kun je geen HBO meer nemen. Netflix is fantastisch, maar als er nóg meer materiaal niét beschikbaar is heeft het straks allemaal geen zin meer. Mensen (zoals ik) willen best betalen, maar op deze manier wordt het niets.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik denk dat het positief is dat Netflix een beetje tegenwicht krijgt.

  .
  Maar ja, vergeet niet dat niemand zin heeft om voor èn Netflix èn zgn. Apple Video èn Videoland èn …? te afnemen, ivm oplopend abonnementskosten.

  Iets dat ik ook volledig begrijp. Straks heb je enkel al €300 van je maandloon aan abonnement enkel en alleen om tv te kijken. Dan is een kabel/digitaal abonnement op het einde nog goedkoper. En dan hebben we het nog niet over andere kosten.

  Ik weet (en ik hoef ook) niet te weten hoeveel jij of een ander verdiend. Maar voor mij persoonlijk zou €300 erg veel zijn enkel en alleen om wat tv te kijken. Ik wil anders ook best betalen. Netflix is op zich heel interessant, alleen zijn (in België toch) de meeste series oude seizoenen en het nieuwere seizoen krijg je pas erg laat te zien. Dat houd me een beetje tegen om zo een abonnement af te sluiten.