Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 oktober 2017

Microsoft Edge komt naar iOS en Android

Microsoft brengt steeds meer van zijn software naar iOS en Android. Het begon met Word, Excel, PowerPoint en Outlook en vandaag komt daar webbrowser Microsoft Edge bij. Een eerste betaversie is nu voor leden van het Windows Insider-programma te testen.

Als je een Mac en iPhone of iPad hebt, biedt Edge voor iOS weinig voordelen. Microsoft richt zich op gebruikers met een iPhone en Windows-PC. Zij kunnen zaken als favorieten en geschiedenis makkelijk synchroniseren.

Alles gesynchroniseerd met Windows 10

Wat Edge voor iOS en Android handig moet maken is dat favorieten, geschiedenis en wachtwoorden tussen de mobiele browser en Windows 10 worden gesynchroniseerd. Tot slot komt er een zogenaamde Continue on PC-knop waarmee alle openstaande tabbladen direct naar een Windows 10-computer zijn te sturen. Dat vereist wel de Windows 10 Fall Creators Update en die komt 17 oktober.

Klik/tap voor groter.

Microsoft Edge gebruikt WebKit, dezelfde rendering engine als Safari. Dat komt omdat Apple geen andere engines toelaat. Microsoft heeft zijn eigen EdgeHTML-engine, maar kan die niet gebruiken. Het moet niet zo’n groot probleem zijn omdat deze in theorie volledig compatibel is met WebKit. De eerste testversie van Microsoft Edge voor iOS is alleen in het engels beschikbaar. De definitieve versie zal meer talen bevatten, maar wanneer die uitkomt is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Edge komt naar iOS en Android
Sluiten