Microsoft Edge komt naar iOS en Android

9 reacties

Microsoft brengt steeds meer van zijn software naar iOS en Android. Het begon met Word, Excel, PowerPoint en Outlook en vandaag komt daar webbrowser Microsoft Edge bij. Een eerste betaversie is nu voor leden van het Windows Insider-programma te testen.

Als je een Mac en iPhone of iPad hebt, biedt Edge voor iOS weinig voordelen. Microsoft richt zich op gebruikers met een iPhone en Windows-PC. Zij kunnen zaken als favorieten en geschiedenis makkelijk synchroniseren.

Alles gesynchroniseerd met Windows 10

Wat Edge voor iOS en Android handig moet maken is dat favorieten, geschiedenis en wachtwoorden tussen de mobiele browser en Windows 10 worden gesynchroniseerd. Tot slot komt er een zogenaamde Continue on PC-knop waarmee alle openstaande tabbladen direct naar een Windows 10-computer zijn te sturen. Dat vereist wel de Windows 10 Fall Creators Update en die komt 17 oktober.

edge ios android 001
Klik/tap voor groter.

Microsoft Edge gebruikt WebKit, dezelfde rendering engine als Safari. Dat komt omdat Apple geen andere engines toelaat. Microsoft heeft zijn eigen EdgeHTML-engine, maar kan die niet gebruiken. Het moet niet zo’n groot probleem zijn omdat deze in theorie volledig compatibel is met WebKit. De eerste testversie van Microsoft Edge voor iOS is alleen in het engels beschikbaar. De definitieve versie zal meer talen bevatten, maar wanneer die uitkomt is nog niet bekend.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik hoop eigenlijk op een Edge voor macOS versie. Ik ga nooit meer twee verschillende browsers gebruiken op mijn devices.

 • Profielfoto
  ArMac

  Edge… echt de meest onmogelijke browser waar ik ooit mee gewerkt heb

 • Profielfoto
  knekkie

  @ArMac:
  Gewoon een kwestie van wennen. Zelfde gold met Safari. Gelukkig heb je de keuze te blijven gebruiken wat je nu fijn vindt.

 • Profielfoto
  NapO

  kansloos die edge…of chrome, of firefox, of safari….

  edge, wat een budbrowser…

 • Profielfoto
  kris251069

  Ik vind goeie ouwe Firefox nog steeds een erg fijne browser. Misschien (theoretisch) niet de snelste maar wel heel stabiel en gebruiksvriendelijk wat betreft user interface. Ik herinner me Firefox 1.0 nog goed na het Netscape drama. Altijd een speciaal plekje in m’n hart blijven houden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Altijd leuk om te zien dat wanneer een verhaaltje van Raymon over een browser gaat dan de jongens op OMT dan meteen weer hun plasser uit hun gulp hangen, om aan te tonen hoe goed die van hen is.

  Fuck it man, gebruik lekker wat jij fijn vindt werken maar doe vooral niet zo dramatisch over iets anders wanneer je het serieus nooit test of gebruikt hebt.

  Slechte browsers bestaan helemaal niet meer.

 • Profielfoto
  Bart119

  inderdaad, Edge is geen slechte browser, maar mijn ding is het (nog) niet. Net als Safari op Mac.

  Op de iPhone gebruik ik al meer als een jaar Safari, maar op de Mac ondervind ik veel te vaak problemen met sites die niet goed weergegeven worden.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  inderdaad, Edge is geen slechte browser, maar mijn ding is het (nog) niet. Net als Safari op Mac.

  Op de iPhone gebruik ik al meer als een jaar Safari, maar op de Mac ondervind ik veel te vaak problemen met sites die niet goed weergegeven worden.

  Dat heb ik soms dus ook, sites die niet goed weer gegeven worden. Alternate.be is er trouwens zo één van. alles lijkt platgedrukt aan de zijkanten. Als ik via Chrome ga dan werkt het wel gewoon. Ik gebruik over het algemeen wel meer Safari. Maar voor bepaalde websites dus Chrome. Beiden werken vrij goed naar mijn mening maar hebben natuurlijk hun fouten. Mijn mama heeft Edge op haar laptop maar dat werkt van geen kanten. Ik heb er dan maar Chrome op gezet en dat werkt voor haar.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik denk dat dit vooral gefocust is op bedrijven die werken met SharePoint (online samenwerken, bestanden delen, mail etc). Erg populair bij grote bedrijven in de wereld. Ik denk dat dat ook de reden is dat Windows Phone zo slecht nog niet verkoopt.