MasterCard hint naar Apple Pay in België

9 reacties

Wat is de volgende Europese halte voor Apple Pay? Wij hopen op Nederland en de geruchten zeggen Duitsland, maar mogelijk wordt het België. Een woordvoerder van MasterCard zegt tegen de Brusselse krant Le Soir dat het land er klaar voor is.

De Belgische tak van het bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn creditcards is ook al in gesprek met Apple. Volgens Henri Dewaerheijd, Country Manager bij MasterCard, voldoet België aan alle eisen die Apple stelt.

Hint of flirt?

Het is moeilijk om te beoordelen of de uitspraken van MasterCard België een subtiele hint zijn, of gewoon een flirt met de iPhone-maker. “Apple is een geheimzinnig bedrijf dat een nieuw Apple Pay-land pas op het laatste moment aan zal kondigen”, zegt Dewaerheijd. Volgens hem is de Belgische markt klaar voor de lancering van Apple Pay: “Momenteel ondersteunt 60 procent van de betaalterminals contactloos betalen en aan het eind van het jaar is dat zeker 80 procent.” Android Pay is sinds maart in België beschikbaar.

applwatch-pay
Apple Pay werkt ook met de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Aankondiging op 2 november mogelijk

Volgens Apple Pay werkt nu in 21 landen, waaronder Spanje, Italië en Frankrijk. De betaaldienst voor iPhone en Apple Watch komt later dit jaar ook naar de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Finland en Zweden. Er gaan al een tijdje sterke geruchten over een lancering in Duitsland en we kunnen België nu voorzichtig aan het rijtje met potentiële landen toevoegen.

De eerstvolgende mogelijkheid om nieuwe landen aan te kondigen is op 2 november, dan worden er weer kwartaalcijfers bekendgemaakt. De iPhone-maker grijpt dit vaak aan om nieuwe Apple Pay-landen aan te kondigen. De betaaldienst begon in 2014 in de Verenigde Staten, maar de groeit het snelst in het buitenland. Drie van de vier transacties wordt buiten de Amerikaanse landsgrenzen uitgevoerd. Dat komt omdat de infrastructuur in andere landen moderner is.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Inmiddels is het al 4 oktober…;-)

 • Profielfoto
  bitrip
   
  De eerstvolgende mogelijkheid om nieuwe landen aan te kondigen is op 2 oktober.
   

  Inmiddels is het al 4 oktober…;-)

  Het jaartal stond er niet bij. ?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ja, in dit jaar… Er komen nog meer 2 oktobers aan!

 • Profielfoto
  Andreas98

  Het moet 2 november zijn, dan worden de kwartaalcijfers van Apple bekendgemaakt.

 • Profielfoto
  steveb

  Ik stelde 2 jaar geleden de vraag aan KBC.
  De bankbediende vertelde me toen
  “We werken er aan. En zullen tegen eind 2015

 • Profielfoto
  steveb

  Klaar staan om met Apple pay te kunnen Werken.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @steveb ING hier in Nederland liet het zelfde ontvallen, alleen kwam Apple niet met pay. de zet is dus nu aan hun. de banken zijn er klaar voor en willen wel…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Aah, ik zou best wel blij zijn! Maar ik snap het niet helemaal, Nederland is toch veel groter dan België? Waarom zouden ze het dan niet eerst doen waar er meer mensen wonen? Grotere bevolking… Ik als Belg ben zeker blij hiermee. Maar vindt het gewoon wat vreemd dat mijn kleine landje voorrang krijgt op een veel groter land dat er eigenlijk vlak naast ligt… :/

 • Profielfoto
  DaveVanCauwenberghe

  @DBCreations; Hoofdstad van Europa hé, mij hoor je alleszins niet klagen:razz:
  Hetzelfde met Denemarken, nog minder inwoners dan in B en binnenkort toch beschikbaar!