Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 oktober 2017

Lockscreen iOS 11 niet helemaal veilig

Het lockscreen van iOS 11 blijkt niet helemaal veilig. Met een truc is het mogelijk de foto’s op een iPhone die vergrendeld is te bekijken. Het is niet voor het eerst dat een zogenaamde lockscreen bypass in een nieuwe iOS-versie wordt gevonden.

De bug werd door een YouTube-gebruiker gevonden en OMT heeft dit met iOS 11.0.3 en de laatste beta van iOS 11.1 kunnen reproduceren. Het werkt niet op afstand, fysieke toegang tot de iPhone is vereist.

Foto’s bekijken via Berichten-app

Het werkt als volgt: bel de vergrendelde iPhone vanaf een andere iPhone. FaceTime Audio mag ook. Wijs het gesprek vervolgens af door met een aangepast bericht te antwoorden. Tik het bericht (bijvoorbeeld drie emoji) in, maar verstuur het niet. Hang vervolgens met de andere telefoon op en vraag Siri, terwijl het iMessage-scherm open staat, de Instelling-app te openen. Siri weigert dit en zal vragen de iPhone te ontgrendelen. Druk nu op de zijknop (of sluimerknop) en bel opnieuw. Als je nu opnieuw voor antwoorden met aangepast bericht kiest, krijg je via het camera-icoon van de Berichten-app toegang tot alle foto’s.

De ontdekker van het lek zegt Apple ingelicht te hebben en we mogen aannemen dat een oplossing in de maak is. Krijg je tijdens het lezen van dit artikel een dejavu-gevoel? Dat klopt! Het lockscreen bleek wel vaker iets te vrijgevig. In iOS 9 en iOS 10 was het ook al raak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lockscreen iOS 11 niet helemaal veilig
Sluiten