Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive: “iPhone X is geen jubileumeditie”

De iPhone bestaat dit jaar tien jaar, dus bracht Apple naast de iPhone 8 ook een speciale iPhone X (spreek uit als: iPhone tien) uit. Simpel, toch? Onjuist, want volgens Apple-ontwerper Jonathan -Jony- Ive is er geen sprake van een jubileumeditie.

In een interview met het Japanse magazine Casa Brutus zegt hij dat er meer dan twee jaar aan de iPhone X is gewerkt. Het is dan ook “perfect toeval” dat de radicaal nieuwe iPhone in 2017 klaar was.

Nieuw hoofdstuk voor de iPhone

De iPhone X vormt volgens Ive een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de iPhone. “Het toestel is zonder fysieke interactie klaar voor gebruik. Dat maakt het eenvoudiger en tegelijkertijd robuuster”, aldus de Apple-ontwerper. Ive doelt op Face ID, de gezichtsscanner die Touch ID vervangt. De iPhone scant niet alleen het gezicht, maar detecteert ook of de gebruiker zijn aandacht op het toestel richt. Alleen dan wordt de iPhone ontgrendeld.

Jony Ive en Tim Cook met de iPhone X – Klik/tap voor groter.

Over het ontwerp van de iPhone X zei Ive dat eerdere modellen nog een combinatie van verschillende onderdelen lijken, terwijl de nieuwste iPhone eenheid uitstraalt. Ive zegt dat het jaren heeft geduurd voordat Apple een écht geintegreerd ontwerp kon maken en hij voegt eraan toe dat de volgende generatie al op de tekentafel ligt.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en wordt op 3 november geleverd. Dan kun je de radicaal nieuwe iPhone met randloos OLED-scherm ook bij een Apple Store of Apple (Premium) Reseller bewonderen. Voor al dat moois betaal je wel de hoofdprijs, want een iPhone X met 5,8-inch display en 64GB opslag kost € 1159.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive: “iPhone X is geen jubileumeditie”
Sluiten