Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2017

iPhone X ook zonder pre-order bij Apple Store te koop

Over enkele dagen starten de pre-orders voor de iPhone X. Apple opent de bestellingen op vrijdag 27 oktober om 09:01 uur Nederlandse tijd. De verkoop start een week later op 3 november om 08:00 uur bij de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Mocht je tijdens de pre-orders naast een iPhone X grijpen, dan kun je op 3 november ook een los toestel bij de Apple Store kopen. In een persbericht zegt Apple dat de winkels een beperkte voorraad zullen hebben.

Terugkeer van de rij voor de Apple Store?

Volgens recente geruchten heeft Apple door productieproblemen in eerste instantie slechts drie miljoen stuks beschikbaar voor verkoop. De iPhone X wordt in 57 landen tegelijk verkocht en de beschikbaarheid zal daarom enorm beperkt zijn. Apple moedigt kopers die geen pre-order hebben aan om vroeg bij een Apple Store aanwezig te zijn. Mogelijk ontstaan er weer lange rijen voor de winkels.

De verkoopstart van de iPhone 6s in 2015 – Klik/tap voor groter.

iPhone X in Nederland

Onlangs werd duidelijk dat de eerste iPhone X-exemplaren al onderweg naar Nederland zijn. Het gaat om ongeveer 23.500 stuks. Apple zou dit jaar ongeveer 20 miljoen stuks kunnen produceren en dat zijn er behoorlijk weinig. Ter vergelijking: bij de verkoopstart van de iPhone 6 werden 10 miljoen exemplaren verkocht. De verkoop startte toen ook alleen in enkele grote landen en werd daarna gefaseerd opgeschaald. Nu opent Apple de deuren direct wereldwijd.

De radicaal nieuwe iPhone met edge-to-edge OLED-scherm en Face ID kost € 1.159 (64GB opslag) of € 1.329 (256 GB opslag).

Reageer op artikel:
iPhone X ook zonder pre-order bij Apple Store te koop
Sluiten