iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland

Door: Raymon Mens - 23 reacties

Met nog goed een week tot de pre-orders starten, zijn de eerste iPhone X-exemplaren onderweg naar Nederland. De massaproductie bij Apple-leverancier Foxconn is op gang en Nederland krijgt samen met de Verenigde Arabische Emiraten de eerste levering.

Volgens de Chinese site Xinhuanet rollen er per week ongeveer 400.000 iPhones met Face ID en edge-to-edge OLED-scherm van de band bij Foxconn. De eerste zending zou uit 46.500 stuks bestaan.

Lage productiecapaciteit

Hoewel het goed nieuws is dat de eerste batch naar Nederland verscheept wordt, is de productiecapaciteit behoorlijk laag. Het jaar heeft nog 11 weken en met 400.000 stuks per week kunnen er dit jaar nog 4,4 miljoen exemplaren geproduceerd worden. Foxconn is de enige producent en volgens de Chinese bron werden voorheen slechts 100.000 stuks per week geproduceerd. Het is niet duidelijk of er 46.500 exemplaren naar Nederland én de Verenigde Arabische Emiraten verscheept worden, de zending kan ook worden gesplitst.

iPhone X 3 november france
De iPhone X is vanaf 3 november te koop, ook in Nederland – Klik/tap voor groter.

De productiecapaciteit zal snel omhoog moeten, want Apple verwachtte dit jaar minimaal 30 miljoen stuks voor verkoop beschikbaar te hebben. In het huidige tempo wordt dat niet gehaald en zullen flinke tekorten ontstaan. De pre-orders starten vrijdag 27 oktober om 09:01 uur Nederlandse tijd en de eerste bestellingen worden vervolgens op 3 november geleverd.

31 procent wil de iPhone X

Onder onze lezers is de iPhone X de populairste nieuwe iPhone. De respondenten die dit jaar een nieuwe iPhone willen, gaan voor de iPhone X. De iPhone 8 is ook nieuw, maar kan op minder belangstelling rekenen. Meer dan de helft van de lezers zei nog geen behoefte aan een nieuw toestel te hebben.

iPhone x vs. iPhone 8 001
Bron: OMT Weekend Poll – Aantal respondenten: 7,366 – Klik/tap voor groter.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  Gaaf! Ben alleen benieuwd of die 46.500 stuks alleen echt voor NL zijn, of dat we toch een doorvoerhaven zijn voor de rest van de EU.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Even wachten op die hangende grammofoonplaten die beweren dat deze schaarste weer allemaal vooropgezet spel van Apple is.

  “H√© Foxconn, schroef die aantallen eens flink omlaag, anders wil niemand ze hebben”

 • Profielfoto
  Renato55

  ozzie X: jij moet over inside information beschikken om het tegendeel aan te geven van wat je beweert. Wil je deze info met dit forum delen?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Speciaal voor mensen die hun plasje nu al niet meer kunnen ophouden. Zo ziet dat ongeveer uit binnenin de verpakking van de iPhone X zelf.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Vraagje, hoe komen jullie aan het feit dat wij en de UAE de eerste batch zouden krijgen?

 • Profielfoto
  UtregCity
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  UAE zal wel Apple’s beste markt zijn, gelijk de hele batch verkopen aan een juwelier die er een laag goud op smijt en halal proef maakt.

 • Profielfoto
  lalalalalalalalal

  Het kan ook gewoon zo zijn dat het met Emirates cargo wordt gevlogen. Via Dubai naar Amsterdam, hele bekende route. En vervolgens vanaf beiden luchthavens in kleinere hoeveelheden wordt doorgestuurd.

  Het is namelijk makkelijker om 1 vliegtuig af te huren en alles gecontroleerd te transporteren.

 • Profielfoto
  KR1275

  Over 2,5 week heb ik een overstap van 2 uur in AbuDhabi. Ik heb een aanschaf overwogen, maar er schijnt hardwarematig het e.e.a. anders te zijn, waaronder het ontbreken van FaceTime. Sommigen zeggen dat dat makkelijk op te lossen is, anderen waarschuwen dat dat niet zo is… Gelukkig vlieg ik verder naar een land waar mijn huidige 5S ook vandaan komt en waar de 8/X op 3 november worden ge√Įntroduceerd.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Renato55, ozzie X heeft hier welbepaald niets qua verantwoordelijkheid af te leggen. Het is eerder aan die rare zielen die beweren dat schaarste meer oplevert om met wat op tafel te komen. Je verstaat zelf toch ook dat indien de iPhone X en iPhone 8 simultaan lanceerden er in verhouding meer iPhone X-eenheden de deur zouden uitgaan.

  @Shmoo, goede mop!

  @lalalalalalalalal, als we uitgaan van een doos met de dimensies van 5cm x 5cm x 20cm zouden die 46500 stuks zo’n 21 à 22 kubieke meter in beslag nemen. Een volledig vliegtuig afhuren is dus heus niet nodig;-) maar ik ben volledig één je principe!

  @KR1275, gelukkig zeg!

 • Profielfoto
  Makkoo

  Ik hoop dat ze ze zo verschepen. In dat geval sta ik vooraan in de rij.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Polletje, kom er maar weer in….
  Hoe zat dat marketingtechnisch nu alweer? Heb me liggen bescheuren.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik hoop dat ze ze zo verschepen. In dat geval sta ik vooraan in de rij.

  ?????

 • Profielfoto
  NapO

  1150 ballos voor een 64gb telefoon ik vind t echt te bizar. Kan t betalen, maar uit principe boycot ik m…

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Makkoo ? ?

 • Profielfoto
  ArMac

  @NapO: ‚ā¨1150 voor een apparaat dat je dagelijks gebruikt, overal mee naartoe neemt, waarvan de telefoon slecht 1 functie is, daarnaast is het een navigatie, apparaat om te surfen, om boeken te lezen, spelletjes te spelen, foto te maken, te filmen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Dat vindt jij belachelijk? En een tv waarmee je alleen tv kan kijken en je waarschijnlijk stukken minder vaak gebruikt? Daar ‚ā¨1150,- voor betaler, dat vinden veel mensen normaal. Geef mij dan maar een iPhone X waarmee ik veel meer voor mijn geld krijg..

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik ga de iPhone X uit principe wel halen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  We hadden ook niet anders van je verwacht Gijs! ?

  Dat zijn tenminste de bazen van 2018, die jaar in jaar uit volhouden en meteen contant aftikken die telefoon. Liefst met briefjes van 10 euro. #respect

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zullen we samen een scheurkalender gaan maken nu Peter dood is?

 • Profielfoto
  Sannetju

  @NapO
  Nu is de Firma Apple overstuur?
  Uit principe ga ik de iPhone X nu wel kopen? lekker Pu Apple ?

 • Profielfoto
  kris251069

  @ArMac: lees jij echt boeken op je iPhone?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Speciaal voor mensen die hun plasje nu al niet meer kunnen ophouden. Zo ziet dat ongeveer uit binnenin de verpakking van de iPhone X zelf.

  Godzijdank Shmoo! Nog…….. enkele…. dagen……..:P

  Maar goed,

  Ik hoop eigenlijk vooral dat jullie allemaal de iPhone X niet gaan kopen verdorie! Ik heb van dag 1 al gezegd dat ik de iPhone X ging kopen…

 • Profielfoto
  Shmoo

  @ArMac: lees jij echt boeken op je iPhone?

  .
  Hij telt waarschijnlijk Facebook mee, daar zit ook boek in verwerkt. ?