iPhone X: vrijdag geen losse verkoop in België

14 reacties

Aanstaande vrijdag start de verkoop van de iPhone X. Het nieuwe toestel was in de pre-orders binnen drie minuten uitverkocht, maar Apple zei dat er ook een kleine voorraad is voor shoppers die zonder reservering vroeg naar de Apple Store komen.

Dat gaat echter niet op voor België en Frankrijk. De losse verkoop voor klanten die op de bonnefooi komen is geschrapt. Niet omdat België en Frankrijk niet belangrijk zijn, maar om het hoge terreurpotentieel.

Lange rijen te groot veiligheidsrisico

Bij de verkoopstart van de iPhone X worden lange rijen voor de winkels verwacht en Belgische gemeenten hebben besloten dat dit een te groot veiligheidsrisico vormt. Dit heeft de losse verkoop de nek omgedraaid. Met de recente terreuraanslagen in Brussel en Parijs in het achterhoofd is dit een begrijpelijke keuze. Belgische klanten met een reservering (pre-order) kunnen hun iPhone gewoon op de gekozen tijd ophalen bij de Brusselse Apple Store. De levering van toestellen per post gaat ook gewoon door.

Apple Store Brussel 001
De Apple Store in Brussel – Klik/tap voor groter.

Geen invloed op Nederland

Het is niet bekend wanneer de losse verkoop in België en Frankrijk begint. In andere Europese landen, waaronder Nederland, gaat de verkoop aan klanten die op de bonnefooi komen gewoon door. De voorraad zal erg beperkt zijn dus op tijd voor de Apple Store staan is een must. De winkels gaan vrijdag al om 08:00 uur open.

Belgische klanten die geen reservering hebben, maar vrijdag wel een iPhone X willen, kunnen hun geluk beproeven bij retailers of telecomproviders. Of zij überhaupt toestellen voor losse verkoop hebben is zeer twijfelachtig.

(Dit artikel is na publicatie bijgewerkt om te verduidelijken dat het om een vanuit de gemeenten opgelegde maatregel gaat.)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Bekacheljjk
  Schrap de limiet op de online bestellingen.
  Maar blijf eerlijk met leveringstermijn.
  En waarom geen bestelling vanaf de dag na de Keynote op 9u lokale tijd om de last op de server wat te sprijden

 • Profielfoto
  Flatiner

  Ik sta in de rij @ Amsterdam

 • Profielfoto
  steveb

  Uitverkocht? Maar niemand lijkt te weren hoeveel er verkocht of besteld zijn.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Dit is erg hard.

  @steveb, u bent werkelijk belachelijk. Waarom zou de limiet op online bestellingen in godsnaam geschrapt moeten worden?
  Denk jij tevens dat er 12/09 enig zicht was op de leverbaarheid van iPhone X? (<– Hint: retorische vraag)

 • Profielfoto
  donut

  Apple bevestigt tegenover One More Thing dat in overleg met gemeenten is besloten dat dit een te groot veiligheidsrisico vormt. Met de recente terreuraanslagen in Brussel en Parijs in het achterhoofd is het een begrijpelijke keuze.

  Ja, laten we allemaal binnen blijven…;) – voor alle zekerheid!

  Komt er gewoon ook op neer dat die rij geen zin heeft als er geen telefoons zijn…

 • Profielfoto
  Boxerke

  En ik kan OMT vanuit de eerste lijn zeggen dat er wel degelijk een toelating is vanuit de gemeente. Er is (was) zelfs personeel voorzien voor de beveiliging;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  En ik kan OMT vanuit de eerste lijn zeggen dat er wel degelijk een toelating is vanuit de gemeente. Er is (was) zelfs personeel voorzien voor de beveiliging;-)

  .
  Stond jij nu al in de rij dan?

 • Profielfoto
  Shyos

  I don’t care… die van mij wordt vrijdag, in Brussel met een aantal militairen, aan de deur geleverd!

 • Profielfoto
  NapO

  gewoon 3 maanden wachten,…kan je zo overal online kopen en bestellen en wordt t thuis bezorgd….

  wat een reuring om een telefoon van 1150 euro….niet normaal…#absurdeprijs

 • Profielfoto
  Aron

  Gelukkig wordt die van mij gewoon keurig aan de deur geleverd vrijdag!:)

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  FLASH FLASH, is het niet wreedverdacht dat er bij de aangepaste openingsuren van de Apple Stores in zowel België als Frankrijk aangeven om op 03/11 uitzonderlijk om 08:00 te openen, net zoals bij andere plaatsen waar de iPhone X in de verkoop gaat. De enige Apple Store in Turkije bijvoorbeeld, opent niet om 08:00, de iPhone X wordt hier ook niet verkocht op 03/11. Het zou me zo vreemd lijken moesten de Apple Stores in Frankrijk en België op een feestelijk uur openen terwijl er niets te beleven valt, niet?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  gewoon 3 maanden wachten,…kan je zo overal online kopen en bestellen en wordt t thuis bezorgd….

  wat een reuring om een telefoon van 1150 euro….niet normaal…#absurdeprijs

  Ach NapO, ik heb met je te doen. Jij bent waarschijnlijk nergens fan van en hebt waarschijnlijk geen soortgelijke gevoelens voor bepaalde dingen zoals sommigen onder ons bv van Apple Producten (maar dit kan op alles slaan uiteraard). Ik denk dat jij vooral een probleem hebt met de prijs. Dat heeft verder niks te maken met het feit dat iemand al dan niet enthousiast zou kunnen/mogen zijn om een bepaald product. Ik bedoel die nieuwe Lamborghini vindt ik ook mooi en zou ik ook graag willen hebben, maar die prijs, ABSURD gewoon.;-)

  On topic: De mijne wordt gelukkig ook geleverd aan huis. Maar men zou nog kunnen overwegen om naar Holland te gaan, is niet zo ver van hier:P

 • Profielfoto
  Milez

  is dit een begrijpelijke keuze

  Dit is geen begrijpelijke keuze. Het risico op aanslagen blijft heel erg laag en bovendien zijn er nog genoeg plekken waar wel zonder probleem aangeschoven mag worden. Een beetje terrorist laat zijn plannen echt niet in het water vallen omdat er geen Applefans op een hoopje voor een Applewinkel staan.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Milez, ik denk sterk dat u exact niets weet van wat er gaande is.