iPhone X binnen drie minuten uitverkocht

52 reacties

Dat was snel! Apple opende de pre-orders voor de iPhone X vandaag om 09:01 uur Nederlandse tijd en het nieuwe toestel met OLED-scherm en Face ID was in drie minuten compleet uitverkocht. Geen verrassing, want de voorraad was erg beperkt.

De hoge prijs heeft Apple-aficionado’s niet afgeschrikt, want de spacegrijze variant met 256GB opslagruimte was vrijwel direct uitverkocht. De levertijd van andere modellen liep daarna snel op naar 5 tot 6 weken.

Herkansing op 3 november

De eerste bestellingen worden op 3 november geleverd. Dan kunnen fans die geen geluk tijdens de pre-orders hadden het toestel ook bij de Apple Store in Amsterdam, Brussel, Den Haag of Haarlem proberen te bemachtigen. De Apple-winkels openen dan om 08:00 uur en er zal een kleine hoeveelheid toestellen voor directe verkoop beschikbaar zijn. Vroeg opstaan is vereist, want er worden lange rijen verwacht.

Apple Store Amsterdam rij
Klik/tap voor groter.

Productieproblemen

De iPhone X is het eerste Apple-toestel dat is voorzien van Face ID. Deze gezichtsscanner vervangt Toch ID en bestaat uit drie onderdelen: een infraroodcamera, een belichter en een rasterprojector die aan de hand van 30.000 onzichtbare punten een unieke scan van een gezicht mogelijk maakt. Apple heeft naar verluidt grote moeite om de rasterprojector te fabriceren. Volgens een eerder bericht was aanvankelijk slechts 20 procent van de geproduceerde projectors bruikbaar, maar dat zou inmiddels naar 50 procent opgelopen zijn.

Er ging ook kort een gerucht dat Apple de nauwkeurigheid van Face ID had verlaagd om de productie te bespoedigen. De iPhone-maker was er echter snel bij om dat te ontkennen.

Face ID iPhone X close-up 16x9
Klik/tap voor groter.

iPhone 8 en iPhone X

Naast de iPhone X is ook de iPhone 8 verkrijgbaar. Dit is een meer traditionele iPhone die in tegenstelling tot de iPhone X nog een home-knop met Touch ID heeft. Het scherm is LCD in plaats van OLED en de camera van de iPhone 8 Plus heeft een iets groter diafragma. De toestellen beschikken verder over dezelfde chip en zijn even krachtig en snel. De 5,8-inch iPhone X is verkrijgbaar vanaf € 1.159 , terwijl de 4,7-inch iPhone 8 voor € 809 te koop is. De iPhone 8 Plus met 5,5-inch scherm heeft een vanaf-prijs van € 919.

iphone 8 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

52 reacties
 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Ik kon pas om 09:10 in de Apple Store. Toen was de levertijd al opgelopen naar 2-3 weken bij alle modellen

 • Profielfoto
  brinkey

  Misschien is het wel beter ook, het introduceren van nieuwe modellen gaat vaak gepaard met kinderziektes. Dus ik wacht wel even af.

 • Profielfoto
  arno1975

  @Roy Hendriks, toen kon ik er ook nog niet eens in. Heb hem ergens anders besteld, daar was ‘ie wel leverbaar (Space Grey, 256GB)

 • Profielfoto
  hunter1970

  Ging pas bij mij ongeveer 09:06 online. Heb alle adviezen opgevolgd. Moest ik na bevestiging order met vinger-id toch nog alle gegevens invullen (naam adres etc). Tsja….dan wordt het lastig -alle voorbereidingen ten spijt- om bij de eerste lichting te zitten. 2 tot 3 weken is het voor mij geworden. Herkenbaar?

 • Profielfoto
  SvS

  Tja, ongelofelijk, ondanks de absurd hoge prijzen, of waren er maar 1.000 beschikbaar?

 • Profielfoto
  plhsnt

  Het is mij gelukt.
  Levering op 3 nov.

  Ging bij mij ook pas rond 9:05 uur online.

 • Profielfoto
  Furbz

  @Svs true that!
  Ik denk dat de verhalen over de schaarste van deze X de vraag alleen maar groter hebben gemaakt. 3 minuten voor de telefoon om uitverkocht te zijn…
  DAMN

 • Profielfoto
  Dakterras

  Tot zover de ‘boycot’ omdat ie veeeeel te duur zou zijn.

 • Profielfoto
  steveb

  @raymon
  Kan de pers achterhalen hoeveel er berschikbaar waren per land of continent?

 • Profielfoto
  SvS

  Tot zover de ‘boycot’ omdat ie veeeeel te duur zou zijn.

  Haha. Ja. Ik gun het de kopers wel, het is een mooi ding.:angel:

 • Profielfoto
  steveb

  Wat met Apple upgrade program?
  Hebben die allemaal hun toestel?

  Op Apple.com lijkt er alvast in de eerste stappen niets uitverkocht.
  Raar

 • Profielfoto
  flappah

  Ha! De optie voor 3 november is nooit beschikbaar geweest. De Apple Store App en de website toonden tot 9.10 alleen maar een melding dat men nog bezig was. Pas daarna kwam de boel online maar stond alles op 2-3 weken. En, er was geen pickup mogelijkheid. Beetje jammer.

 • Profielfoto
  Bjorn

  @flappah 3 november is wel degelijk om 9.01 online gekomen en toonde toen 3 november als leveringsdatum. Het refreshen van je Cache of het openen van de website in een incognito browser voorkomt onnodig gestaar naar “zo terug” berichten:)

 • Profielfoto
  TANE

  Yes. Ook leveren op 3 november 256gb grijs

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hier ook via de App op de iPhone 6S levering op 3 November:-)

 • Profielfoto
  ejvdw

  Heb ‘m ook besteld, helaas wel met een levertijd van 2-3 weken maar ik kan wel wachten!

 • Profielfoto
  botoo

  Tot zover de ‘boycot’ omdat ie veeeeel te duur zou zijn.

  Dramatisch goede marketing van Apple weer, laat de potentiële klanten eerst schrikken van de prijs maar houd de mogelijkheid tot kopen gesloten, als die potentiële kopers na 6 weken van de schrik bekomen zijn dan vertel je ze dat het initeel wel een hele beperkte oplage gaat worden. Dus wat doen de sukkels zoals ik?
  *klikkerdeklik*

 • Profielfoto
  kommer1967

  Zojuist de iPhone 256 zilver besteld bij MM, uitlevering vanaf 3 november.

 • Profielfoto
  Edwin377

  Jammer, toen ik bestelde stond levering op 3 november erbij. Maar toen ik betaalde stond er “verzendklaar: nadere gegevens zodra betaling binnen is”. Het duurde een half uur ofzo totdat de ideal betaling verwerkt was. Misschien was creditcard toch sneller geweest? Wordt nu levering 20-27 nov.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat ben ik toch blij dat ik besloten heb om ‘m nu nog niet te kopen. Normaal gigantisch ongeduldig en dat komt nu wel ten goede.

  Wellicht in het voorjaar of anders de opvolger in september ’18.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ha! De optie voor 3 november is nooit beschikbaar geweest. De Apple Store App en de website toonden tot 9.10 alleen maar een melding dat men nog bezig was. Pas daarna kwam de boel online maar stond alles op 2-3 weken. En, er was geen pickup mogelijkheid. Beetje jammer.

  Nee hoor, is niet waar wat je zegt. ik heb om 09:07 de bevestiging gehad.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Jammer, toen ik bestelde stond levering op 3 november erbij. Maar toen ik betaalde stond er “verzendklaar: nadere gegevens zodra betaling binnen is”. Het duurde een half uur ofzo totdat de ideal betaling verwerkt was. Misschien was creditcard toch sneller geweest? Wordt nu levering 20-27 nov.

  op het moment dat ik bestelde stond er 3 nov. Direct na het betalen met CC kreeg ik de mail met datum 20-27 nov

 • Profielfoto
  Okkexxl

  Via KPN besteld. Toch ruim €100,- goedkoper!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Via KPN besteld. Toch ruim €100,- goedkoper!

  Echt niet. Je heb een contract afgesloten waar je 24 maanden aan vast zit waar je dus € 100 korting op hebt gehad.

 • Profielfoto
  Okkexxl

  Tegenwoordig staat het bundel gedeelte los van het toestel gedeelte. De bundel prijzen zijn hetzelfde als die van een Sim-only. Aangezien je toch een bundel nodig hebt beschouw ik het als korting. €1220 voor toestel (zelfs 24 maanden lening zonder rente als je wilt). En €24 per maand voor onbeperkt bellen en 20GB data.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @flappah 3 november is wel degelijk om 9.01 online gekomen en toonde toen 3 november als leveringsdatum. Het refreshen van je Cache of het openen van de website in een incognito browser voorkomt onnodig gestaar naar “zo terug” berichten:)

  Nee hoor. Ik ben weken niet in de online Apple Store geweest (zowel app als site), en ging vandaag kijken om 9.08 uit interesse of de voorraad al op was. Toen kreeg ik ook de ‘zo terug’-melding. Rond 9.10 of 9.11 kreeg ik pas producten te zien.

 • Profielfoto
  wacon

  Wat een prioriteiten. Nogal belangrijk of men de nieuwste iPhone nu direct of over 4wk in bezit kan hebben. Neem even een lekkere barista koffie of ambachtelijk gebrouwen biertje en geniet van alles om je heen;-)

 • Profielfoto
  Vroegah

  En dan binnenkort alle berichten, geklaag over die gezicht scanner… ik heb een dikke rode neus door verkoudheid en nu doet mijn foon het niet pfffffff

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Tegenwoordig staat het bundel gedeelte los van het toestel gedeelte. De bundel prijzen zijn hetzelfde als die van een Sim-only. Aangezien je toch een bundel nodig hebt beschouw ik het als korting. €1220 voor toestel (zelfs 24 maanden lening zonder rente als je wilt). En €24 per maand voor onbeperkt bellen en 20GB data.

  I know…wij zijn al jaren bij KPN. Die 20GB verraad al dat je gebruik maakt van KPN Compleet en meerdere contracten hebt bij KPN. In dat geval heb je inderdaad €105 voordeel voor je telefoon icm met 24 maanden contract

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik wacht nog wel even.
  Als ik nu mijn hoofd met gezwollen, blauwe oog als mijn gezicht laat registreren, mag ik straks inderdaad niet meer op internet/appen, OMT bekijken en dergelijke.
  Ik moet trouwens ook nog even sparen en mijn iPhone 6 doet het nog goed, dus dat komt goed uit.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Voor mij geen X. Ook al vind ik hem erg gaaf en mooi heb ik vanmorgen de iPhone 8 besteld. De prijs van de x gaat me toch net wat te ver. Komend vanaf een 6 is de nieuwe 8 ook een mooie upgrade.:)

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Vroegah
  ietsie pietsie jalousie:razz:

 • Profielfoto
  mk1995

  Ik weet nou niet bij welke lichting ik zit? Mijn bestelling zijn ze nog steeds aan het verwerken namelijk… In de mail staat: De datums worden bevestigd zodra je betaling is ontvangen en ja deze hebben ze ontvangen volgens de Store app?

 • Profielfoto
  Renato55

  Vanmorgen vanaf 8.59 uur steeds de Applestore-app op iPhone en iPad met de homeknop geactiveerd. Dan pas om 09.06 ging de app op de bestelstand. Ik vraag me af hoe dat kan of blokkeren alle voorgangers de app dusdanig dat hij voor mij om 09.06 open ging. Uiteindelijk wel een 64 GB spacegrey besteld met een leveringsdatum tussen 20-27 november 2017. Ben toch blij dat het voor die datum is gelukt. Ik kijk uit naar de ervaringen van de early early adopters vanaf 3 november. Veel wachtplezier voor iedere eigenaar in spé van een iPhone.

 • Profielfoto
  ArMac

  Ging pas bij mij ongeveer 09:06 online. Heb alle adviezen opgevolgd. Moest ik na bevestiging order met vinger-id toch nog alle gegevens invullen (naam adres etc). Tsja….dan wordt het lastig -alle voorbereidingen ten spijt- om bij de eerste lichting te zitten. 2 tot 3 weken is het voor mij geworden. Herkenbaar?

  Ik moest ook alle informatie invullen, maar desondanks toch gewoon levering op 3 november. Ik kreeg ook daarvoor de vertoning van het aflever moment. Weet dus niet of dat invloed heeft gehad.

 • Profielfoto
  ART-hur

  Mijn iPhone X, 256gb staat momenteel in de 3de fase op “verzending wordt voorbereid”. Best al wat vroeg:o

 • Profielfoto
  Hugaer

  Geraakte maar binnen rond 9.06. Geraakte eerst niet voorbij de extra aankopen. Levering voorzien in week van 20 november. Ik had erger gevreesd.

 • Profielfoto
  Mike

  @Edwin377 ik had precies het zelfde maar bij mij bleeft het voor een goed 5 uur haaken dat ze me betaling zatten te wachten terwel ik het al had betaald via Ideal ze zeggen tegen mij 20-27 november… maar ik zal je een ding vertellen als wij niet de enige zijn…. dan heb ik hoop dat wij allemaal het op 3 november krijgen geleverd ik heb hem besteld en betaald op 09:25 in de ochtend… dus… ja ik verwacht het wel op 3 november (hopelijk )

 • Profielfoto
  DBLCreations

  wacon 10 uur geleden
  Wat een prioriteiten. Nogal belangrijk of men de nieuwste iPhone nu direct of over 4wk in bezit kan hebben. Neem even een lekkere barista koffie of ambachtelijk gebrouwen biertje en geniet van alles om je heen;-)

  Zucht, ja prioriteiten. Ik snap het allemaal niet meer hoor. Je zit hier op een Apple forum en ik dacht toch dat hier allemaal Apple liefhebbers waren. Of toch het grotere deel. Maar ik kom praktisch alleen maar comments zoals de jouwe tegen: “Wat een prioriteiten allemaal”. Daar gaat het toch niet om? Het feit is dat voor “Applesheeps” zoiets spannend is en we willen meteen de nieuwste iPhone op releasedatum. Dat heeft op zich niks te maken met Prioriteiten… Ik heb kanker gehad en heb nu volledige afstoting over 75% van mijn lichaam. Mijn mama heeft baarmoederhalskanker stadium 4 = (TERMINAAL). Denk je nu echt dat ik niet weet wat prioriteiten zijn?

  Vroegah 9 uur geleden
  En dan binnenkort alle berichten, geklaag over die gezicht scanner… ik heb een dikke rode neus door verkoudheid en nu doet mijn foon het niet pfffffff

  Volgens mij heb je toch niet goed gekeken naar de keynote van Apple of heb je zelf je eigen oordeel hierover al klaar liggen… In het tweede geval is dat meestal uit frustratie omdat je het zelf niet kan kopen (en dat bedoel ik overigens helemaal niet slecht), maar meestal doen mensen dat om zichzelf te sussen…

  Dick de Roos 9 uur geleden
  Ik wacht nog wel even.
  Als ik nu mijn hoofd met gezwollen, blauwe oog als mijn gezicht laat registreren, mag ik straks inderdaad niet meer op internet/appen, OMT bekijken en dergelijke.
  Ik moet trouwens ook nog even sparen en mijn iPhone 6 doet het nog goed, dus dat komt goed uit.

  hetzelfde hier, Keynote van Apple niet gezien? De camera past zich aan je aan, of je nu een blauw oog hebt, een bril aan hebt, een muts, pet, sjaal… Behalve een “evil twin” of een boerka (of eerder een nikab) of wat dan ook dat je hele gezicht bedekt, daar zal de camera het moeilijker mee hebben, en dat heeft Apple ook op de keynote gezegd.

  Sorry voor mijn korte antwoorden, maar ben die vooroordelen gewoon een beetje beu. Zeker omdat je hier op een Apple forum zit en je denkt andere liefhebbers van dit merk tegen te komen en uiteindelijk zie je bijna alleen maar meer gezeik. Soms denk ik dat Android gebruikers soms zelf nog vriendelijker zijn voor Apple dan Apple zijn gebruikers zelf.

  Iedereen wil altijd maar wat nieuws zien van Apple, Apple komt dan met iets totaal nieuws en dan is het weer niet goed, want ze willen het zo of zo. Wacht toch op zen minst tot je het ding zelf in je handen hebt gehad. En praat dan. Dat het design je niet aanstaat, daar kan ik nog inkomen, dat is een kwestie van smaak en das bij iedereen anders. iOS is momenteel inderdaad buggy, dat gaat niemand ontkennen. Maar we weten ook dat elk nieuw OS en elke nieuwe telefoon in het begin niet altijd goed presteert. Dat is daarom niet altijd zo, maar het kan. Kijk maar naar de pixel met zijn ingebrande schermen en de Note met ontploffende batterijen en Android met zen, nou, daar ga ik niet eens over beginnen…

  Ik vind de iPhone X heel erg mooi. De notch of hap uit het scherm of wat je het ook wilt noemen, zal inderdaad wennen worden. Maar het kan even goed zijn dat Apple zelf inziet dat het niet werkt en ze het via de software toch nog een zwarte balk maken, wat overigens perfect kan met OLED.

  Nogmaals, sorry voor mijn “harde” reactie. Het zal misschien de pijn zien die ik momenteel voel die nu meespeelt. nog een fijne nachtrust aan iedereen gewenst:-)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Tot zover de ‘boycot’ omdat ie veeeeel te duur zou zijn.

  Hey, we zijn Nederlanders hé!? We zeiken graag dat we iets boycotten omdat het veel te […] is maar gaan hem wel halen. De buurman, die ging hem niet halen, maar ik wel. Ssst.

  Of ga je me vertellen dat al mijn likes op Facebook die zielige jongetjes in verre landen ook niet geholpen hebben?? ?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat er niet is kan je ook niet kopen. Gewoon 6 maanden wachten.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Tot zover de ‘boycot’ omdat ie veeeeel te duur zou zijn.

  Hey, we zijn Nederlanders hé!? We zeiken graag dat we iets boycotten omdat het veel te […] is maar gaan hem wel halen. De buurman, die ging hem niet halen, maar ik wel. Ssst.

  Of ga je me vertellen dat al mijn likes op Facebook die zielige jongetjes in verre landen ook niet geholpen hebben?? ?

  Doorgrond nu eens wat hij schrijft…

 • Profielfoto
  Georgios

  Wat een prioriteiten. Nogal belangrijk of men de nieuwste iPhone nu direct of over 4wk in bezit kan hebben. Neem even een lekkere barista koffie of ambachtelijk gebrouwen biertje en geniet van alles om je heen;-)

  Exactly !! over een maand is toch oud nieuws…en lees je alleen maar over klachten in de forums.

 • Profielfoto
  hunter1970

  Inmiddels ben ik erachter gekomen wat de reden is waarom de Apple Store app en site gisterochtend bij de 1 wel en de ander niet (waaronder ikzelf) direct online kwam om 09:01 uur. Dat heeft alles te maken met refreshen vd app. Zodra je nl refresht kom je achterin de wachtrij te staan, aldus een Apple medewerker die ik zojuist sprak. Door niet te refreshen behoud je de plek vooraan in de wachtrij die je al had. Had ik dat maar geweten! Nu zit ik pas in de 2e lichting. ?

  Overigens vertelde de medewerker me ook dat het praktisch geen zin heeft vrijdagochtend in de rij te gaan staan bij de Apple Store. De enige toestellen die evt vrijkomen zijn toestellen die niet op tijd worden opgehaald door de (online) besteller. Dus mocht dat überhaupt gebeuren (kans lijkt me bijzonder klein) dan moet je er rekening mee houden dat je de hele dag door kwijlend moet aanzien dat de 1 na de ander gelukkige X bezitter met een brede grijns langs je voorbij huppelt. Moet je tegen bestand zijn ?

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Georgios
  Lijk mij makkelijk zo’n glazen bol die jij bezit waarin je kunt zien dat er volop klachten over de iPhone X binnenstromen:cool: Niet zo jaloersie johh;-)Volgende week vrijdag heb ik de iPhone binnen:heart: Fijne dag nog hoooor(n)

 • Profielfoto
  Sannetju

  @hunter1970
  Maar als je niet refresht dan blijft je toch die melding houden >Nog even geduld we zijn de Apple store aan het bijwerken We vragen dus nog even geduld< ?:roll:

 • Profielfoto
  UtregCity

  @hunter1970: Daar geloof ik dus niets van. Heb op 3 apparaten (iMac, iPad en iPhone) continue zitten refreshen en op iPhone om 9:06 u. kunnen orderen. En zoals ik al had gemeld, kan hem vrijdag in A’dam ophalen.:cool:

 • Profielfoto
  appleimacg5

  Overigens vertelde de medewerker me ook dat het praktisch geen zin heeft vrijdagochtend in de rij te gaan staan bij de Apple Store. De enige toestellen die evt vrijkomen zijn toestellen die niet op tijd worden opgehaald door de (online) besteller. Dus mocht dat überhaupt gebeuren (kans lijkt me bijzonder klein) dan moet je er rekening mee houden dat je de hele dag door kwijlend moet aanzien dat de 1 na de ander gelukkige X bezitter met een brede grijns langs je voorbij huppelt

  Wat een bs

 • Profielfoto
  Loyd

  Ik heb er drie kunnen bemachtigen; één voor mezelf en twee voor de handel. Op deze wijze heb ik de mijne stukken voordeliger. En wat een ander er van vindt boeit me niet.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  @DBLCreations

  Tot een paar jaar geleden werd alles wat Apple deed hier geloofd en geprezen. Zelfs iemand die een terechte kanttekening plaatste, werd verketterd en afgefakkeld. In de kerk van Apple mocht alleen hallelujah geroepen worden.

  Gelukkig is die blinde adoratie nu aanmerkelijk afgekoeld en is kritiek geaccepteerd. De slinger is nu aan de andere kant en zal vroeg of laat wel in het midden eindigen. En bij dit topic zal meer geklaagd worden dan gemiddeld, want er is wel reden tot enig ongenoegen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations

  Tot een paar jaar geleden werd alles wat Apple deed hier geloofd en geprezen. Zelfs iemand die een terechte kanttekening plaatste, werd verketterd en afgefakkeld. In de kerk van Apple mocht alleen hallelujah geroepen worden.

  Gelukkig is die blinde adoratie nu aanmerkelijk afgekoeld en is kritiek geaccepteerd. De slinger is nu aan de andere kant en zal vroeg of laat wel in het midden eindigen. En bij dit topic zal meer geklaagd worden dan gemiddeld, want er is wel reden tot enig ongenoegen.

  Ik heb helemaal niks tegen terechte kritiek, dat is nog iets anders, maar blind afzeiken bestaat ook he, da wete toch?;-)

 • Profielfoto
  Odie

  Ik heb er drie kunnen bemachtigen; één voor mezelf en twee voor de handel. Op deze wijze heb ik de mijne stukken voordeliger. En wat een ander er van vindt boeit me niet.

  Nee, het boeit je niet, maar anderen wel. Door jou soort mensen ontstaat er schaarste bij de launch EN worden de telefoons tegen woekerprijzen op marktplaats verkocht.

  Ik vind het hufterig gedrag. Maar je zei het al: het boeit je niet.