Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2017
Leestijd: 2 minuten

iPhone X binnen drie minuten uitverkocht

Dat was snel! Apple opende de pre-orders voor de iPhone X vandaag om 09:01 uur Nederlandse tijd en het nieuwe toestel met OLED-scherm en Face ID was in drie minuten compleet uitverkocht. Geen verrassing, want de voorraad was erg beperkt.

De hoge prijs heeft Apple-aficionado’s niet afgeschrikt, want de spacegrijze variant met 256GB opslagruimte was vrijwel direct uitverkocht. De levertijd van andere modellen liep daarna snel op naar 5 tot 6 weken.

Herkansing op 3 november

De eerste bestellingen worden op 3 november geleverd. Dan kunnen fans die geen geluk tijdens de pre-orders hadden het toestel ook bij de Apple Store in Amsterdam, Brussel, Den Haag of Haarlem proberen te bemachtigen. De Apple-winkels openen dan om 08:00 uur en er zal een kleine hoeveelheid toestellen voor directe verkoop beschikbaar zijn. Vroeg opstaan is vereist, want er worden lange rijen verwacht.

Klik/tap voor groter.

Productieproblemen

De iPhone X is het eerste Apple-toestel dat is voorzien van Face ID. Deze gezichtsscanner vervangt Toch ID en bestaat uit drie onderdelen: een infraroodcamera, een belichter en een rasterprojector die aan de hand van 30.000 onzichtbare punten een unieke scan van een gezicht mogelijk maakt. Apple heeft naar verluidt grote moeite om de rasterprojector te fabriceren. Volgens een eerder bericht was aanvankelijk slechts 20 procent van de geproduceerde projectors bruikbaar, maar dat zou inmiddels naar 50 procent opgelopen zijn.

Er ging ook kort een gerucht dat Apple de nauwkeurigheid van Face ID had verlaagd om de productie te bespoedigen. De iPhone-maker was er echter snel bij om dat te ontkennen.

Face ID iPhone X close-up 16x9
Klik/tap voor groter.

iPhone 8 en iPhone X

Naast de iPhone X is ook de iPhone 8 verkrijgbaar. Dit is een meer traditionele iPhone die in tegenstelling tot de iPhone X nog een home-knop met Touch ID heeft. Het scherm is LCD in plaats van OLED en de camera van de iPhone 8 Plus heeft een iets groter diafragma. De toestellen beschikken verder over dezelfde chip en zijn even krachtig en snel. De 5,8-inch iPhone X is verkrijgbaar vanaf € 1.159 , terwijl de 4,7-inch iPhone 8 voor € 809 te koop is. De iPhone 8 Plus met 5,5-inch scherm heeft een vanaf-prijs van € 919.

iphone 8 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone X binnen drie minuten uitverkocht
Sluiten