‘iPad Pro krijgt in 2018 ook Face ID’

Door: Raymon - 7 reacties

Terwijl de iPhone X met OLED-scherm en Face ID nog niet leverbaar is, blikt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo al vooruit. Hij verwacht dat de iPad Pro volgend jaar ook met een TrueDepth-camera voor Face ID uitgerust wordt.

De analist baseert zich op bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. De iPad Pro zou naast de iPhone X het enige apparaat zijn dat in de nabije toekomst Face ID krijgt. Of de home-knop ook verdwijnt is niet duidelijk.

Face ID en OLED-scherm?

De iPad Pro is een logische kandidaat voor Apple’s gezichtsscanner omdat deze net als de iPhone X het hoogste marktsegment bedient. De iPad Pro kreeg dit jaar al aanzienlijk dunnere randen, maar geen OLED-scherm. Kuo laat in het midden of er in 2018 een OLED-scherm volgt, maar mogelijk weten we dat al in maart. Apple onthult nieuwe iPads vaak in het voorjaar.

face id camera iphone x
Klik/tap voor groter.

Apple is concurrentie 2,5 jaar voor

De analist benadrukt dat Apple de concurrentie ruim twee en een half jaar voor is. Kuo zegt dat Android-fabrikanten vooral bezig waren met het integreren van een vingerafdrukscanner in het scherm, maar zouden zich nu in allerijl op gezichtsherkenning storten.

Concurrent Samsung was Apple overigens voor met een gezichtsscanner, maar deze was hopeloos onveilig en met een foto te foppen. Door het maken van een 3D-scan en het projecteren 30.000 onzichtbare stippen op het gezicht, is Face ID niet zo eenvoudig om te tuin te leiden. Dit patroon is ook voor iedere telefoon uniek en niet eenvoudig na te maken. (Zie → Apple geeft details over de werking van Face ID).

galaxy s8 irisscanner 16x9
De gezichts- en irisscanner van de Galaxy S8 – Klik/tap voor groter.

Het eerste apparaat met Face ID is binnenkort te koop. De iPhone X is vanaf 27 oktober te reserveren en wordt 3 november geleverd. Dan is het toestel ook te bekijken in de Apple Stores en bij Apple (Premium) Resellers.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Logisch
  Het is toch al vaak zo geweest dat technologie van iPhone later in iPad terecht kwam en omgekeerd.
  OLED is wss log te duur in zo’n groot formaat
  Hopelijk bouwt Apple zelf een eigen oled productie om tegen 2019 of 2020 niet zo veel geld aan Samsung te leveren

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zou zeker een mooie feature zijn voor iPad Pro gebruikers, heerlijk om naar je tablet te lopen die vervolgens automatisch unlocked en je begroet met ’n vriendelijke lach:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hopelijk komt het snel naar de Mac. ^

 • Profielfoto
  MEEUW

  De reclame word met de dag erger….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Bel de politie. Is het weer zo ver, heb je weer onrecht gezien online. ? ?

 • Profielfoto
  UtregCity

  Eerst maar eens zorgen dat er genoeg iPhone X’en beschikbaar zijn…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Shmoo op 10 oktober 2017
  Bel de politie. Is het weer zo ver, heb je weer onrecht gezien online. ? ?

  Altijd zalig dit:-D

  Enfin, Ik had dit al eerder gezegd, maar ik ben natuurlijk geen analyst. Natuurlijk kan je verwachten dat de iPad er net zoals de iPhone X zal gaan uitzien. Ik ben er vrij zeker van dat de homeknop ook verdwijnt. Toch zeker als er face id in voorkomt. Oled is inderdaad misschien nog te duur, maar Apple is alvast bezig met een eigen fabriek te maken in samenwerking met LG dacht ik toch… Dus wees gerust, het komt, maar Apple is altijd wat traag om dingen te implementeren en dat is in dit geval niet anders. Maar ik hoop echt dat als de volgende iPad deze features heeft er ook een OLED scherm in zit. We zien wel…