Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2017

iOS 11.1 beta 4 uitgebracht, release volgende week?

Apple heeft de vierde beta van iOS 11.1 uitgebracht. Een nieuwe betaversie op vrijdag is hoogst ongebruikelijk en Apple trekt duidelijk een eindsprint. De definitieve versie wordt mogelijk al volgende week dinsdag vrijgegeven.

De nieuwe beta is op moment van schrijven alleen voor geregistreerde ontwikkelaars beschikbaar. Een publieke beta volgt waarschijnlijk later. Apple heeft een goede reden om haast te maken met de release.

iOS 11.1 lost ernstig WiFi-lek op

Maandag werd een ernstig lek in de WPA2-beveiling van WiFi-netwerken gevonden. Kwaadwillenden kunnen een bug gebruiken om alle draadloze communicatie van een iPhone, iPad of Mac te onderscheppen. In iOS 11.1 zit een oplossing voor dit probleem en Apple wil deze waarschijnlijk zo snel mogelijk naar alle iPhones en iPads pushen. (Zie → Lek in WPA2-beveiliging brengt WiFi-netwerken in gevaar)

Nieuwe emoji en meer

Een andere reden om de updaten zijn de nieuwe emoji van iOS 11.1. Er zijn nieuwe smileys, maar ook een vrouw met een hoofddoek, een man met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Daarnaast kun je uitkijken naar een aantal nieuwe voedsel-emoji, fantasiefiguren en afbeeldingen van dieren.

Een voorproefje van de nieuwe emoji – Klik/tap voor groter.

Apple spreekt zelf van honderden nieuwe emoji, maar strikt gezien zijn het er 56. Omdat er meerdere varianten van een emoji zijn (mannelijk, vrouwelijk, verschillende huidtinten) worden het er al snel honderden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.1 beta 4 uitgebracht, release volgende week?
Sluiten