Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2017
Leestijd: 2 minuten

iOS 11.1 met nieuwe emoji, oplossing voor WiFi-hack en meer beschikbaar

Apple heeft zojuist iOS 11.1 beschikbaar gesteld. De eerste grote update voor iOS 11 komt precies 42 dagen na de eerste versie van het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad. Je kunt de update installeren via InstellingenSoftware-update.

Je doet er goed aan zo snel mogelijk te updaten. iOS 11.1 brengt niet alleen 56 nieuwe emoji, maar ook een oplossing voor een lek in de WPA2-beveiliging van WiFi dat onlangs ontdekt werd.

iOS 11.1 brengt 56 nieuwe emoji

Voor veel iPhone-gebruikers zullen de nieuwe emoji de belangrijkste reden zijn om te updaten. Apple brengt in totaal 56 nieuwe emoji naar iOS 11.1. We zien nieuwe smileys, maar ook een vrouw met een hoofddoek, genderneutrale mensen, een man met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe voedsel-emoji, fantasiefiguren en meer dieren.

Klik/tap voor groter.

WiFi-verbinding weer veilig

Vorige week werden we opgeschrikt voor een lek in de WPA2-beveilging die WiFi sinds jaar en dag gebruikt. Door een bestaande router te imiteren kan een aanvaller een toestel zover krijgen om de encryptiesleutels af te staan. Een kwaadwillende kan dan alle communicatie tussen een router en toestel aftappen. Android-toestellen zijn het zwaarst getroffen, maar de iPhone en iPad waren ook niet geheel veilig. Met iOS 11.1 dempt Apple alle lekken. (Zie → Lek in WPA2-beveiliging brengt WiFi-netwerken in gevaar)

Kleine verbeteringen

In de nieuwe update zijn ook een aantal kleine verbeteringen. Zo is het weer mogelijk om het multitasking-scherm te openen met 3D Touch. In iOS 10 kon dit door stevig aan de linkerkant van het scherm, maar de functie verdween in iOS 11. In iOS 11.1 is het gebaar terug.

Apple heeft ook de werking van de functie bereikbaarheid (inhoud scherm naar onder) verbeterd. Je kunt het notificatiecentrum weer openen vanuit het lege deel dat ontstaat boven de apps. In eerdere iOS 11-versies was dit niet meer mogelijk.

Klik/tap voor groter.

Of een bug die je vanaf het lockscreen toegang tot je foto’s geeft opgelost is weten we nog niet zeker. Zodra iOS 11.1 geïnstalleerd is, gaan we het proberen. Zelf iets ontdekt? Laat het weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11.1 met nieuwe emoji, oplossing voor WiFi-hack en meer beschikbaar
Sluiten