Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 oktober 2017

IKEA breidt collectie slimme lampen volgend jaar uit

IKEA verraste dit jaar met Trådfri, zijn eigen set slimme lampen met app. Onlangs werden daar al gekleurde lampen aan toegevoegd en de Zweedse woongigant heeft nog veel meer op de planning staan. Halverwege 2018 wordt de Trådfri-collectie uitgebreid.

Zo komt er een stekker die bestaande lampen compatibel maakt met de Trådfri-app. Daarnaast zijn de gekleurde lampen straks ook los te koop, nu worden ze alleen nog als bundel met afstandsbediening verkocht.

In lente 2018 verwacht

Een woordvoerder van IKEA kon niet precies zegen welke afmetingen de stekker heeft. Wel duidelijk is dat het om een relatief kleine module gaat die tussen een lamp en de wandcontactdoos wordt geplaatst. Het geheel werkt met de ZigBee-standaard, waarvoor een lamp die via de stekker is aangesloten niet alleen met de Trådfri-app te bedienen is maar ook met bestaande systemen werkt.

Tot slot meldt IKEA dat de gekleurde Trådfri-lampen ook met een kleine (E14) fitting op de markt komen. Momenteel zijn ze alleen met een grote (E27) fitting verkrijgbaar. Dit alles wordt rond april 2018 verwacht.

Klik/tap voor groter.

Steeds meer voor de Apple-gebruiker

IKEA heeft de Apple-gebruiker steeds meer te bieden. Naast de slimme lampen, verkoopt de woongigant ook pads voor draadloos opladen van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X. Er zijn zelfs een aantal meubels met draadloos laden ingebouwd. Op het gebied van apps werd onlangs IKEA Place uitgebracht. Met deze app kun je virtuele meubels in je woonkamer plaatsen. Ze zijn meteen op schaal en hebben realistische schaduwen. De app gebruikt ARKit van iOS 11.

Veel Apple-gebruikers wachten ook tot de slimme lampen van IKEA HomeKit ondersteunen. Het Zweedse bedrijf zegt dat dit nog dit jaar als software-update naar de Trådfri gateway komt.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
IKEA breidt collectie slimme lampen volgend jaar uit
Sluiten